اظهارات غیرکارشناسانه رئیسجمهور درباره شیوع یک بیماری جدید/ روحانی قرار است جامعه را آرام کند یا ملتهب؟!
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این روزها که با بیماری کووید-19 دست و پنجه نرم میکنیم، مسئولان وزارت بهداشت ورود بیماری آنفلوآنزای فصلی به کشور را هشدار میدهند. موضوعی که باعث خستگی و کلافگی بیش از حد مردم شده و کادر درمانی ایران را نیز خسته و درمانده کرده؛ اما در این میان حسن روحانی رئیس جمهور ضمن هشدار نسبت به موج سرما و کرونا در پاییز خبر از شیوع یک بیماری در کشور همسایه ایران میدهد و میگوید: در برخی از کشورهای همسایه بیماری شبیه به ذاتالریه شیوع یافته که از کرونا نیز خطرناک است.
مینو محرز: کسی از بیماریای که رئیس جمهور گفت خبر ندارد!
سخنان رئیس جمهور باعث شد تا متخصصان عفونی و بهداشت و درمان واکنشهای زیادی نسبت به شیوع این بیماری نشان دهند.
مینو محرز، عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در مورد اظهارات رئیسجمهور میگوید «ما این مریضی را نداشتیم و نمیدانیم موضوع این بیماری چیست؟! اگر مریضی جدیدی باشد اول باید ما خبر داشته باشیم. در حال حاضر در کشور به جز بیماری آنفلوآنزا و کووید-19 هیچ بیماری دیگری وجود ندارد.»
وزارت بهداشت: جای هیچگونه نگرانی درباره بیماری جدید نیست
از سوی دیگر مسئولان وزارت بهداشت نیز در مورد بیماری ذاتالریه اعلام بیاطلاعی میکنند، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره بیماری مورد اشاره رئیس جمهور میگوید: «ذاتالریه یک بیماری تنفسی است که همه ساله رخ میدهد؛ اما معمولاً شیوع این بیماری در پاییز افزایش مییابد. بیماری ذاتالریه هنوز وارد کشور نشده و هنوز جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.»
دبیر انجمن متخصصین عفونی: اظهارات رئیس جمهور غیرکارشناسی است
آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور نیز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در این باره میگوید: «ذاتالریه و بیماری کرونا اصلاً ارتباطی با یکدیگر ندارند، این بیماری یک تظاهر بیماری است که عوامل مختلفی دارد. یک ویروس را نمیتوان با یک تظاهر بیماری مقایسه کرد و این اظهار نظر غیر کارشناسی است و اصلاً سخنان رئیس جمهور نسبت به فصلی که در آن قرار داریم درست نیست و در هیچ کدام از کشورهای همسایه ما نیز در این فصل ذاتالریه مشاهده نمیشود.»
یک جامعه شناس: آنقدر اعتماد به دولت از بین رفته که نسل جوان درباره مسئولان جوک میسازند!
اما نکته دیگری که از بین سخنان رئیس جمهور مورد غفلت قرار گرفته، القای ترس و وحشت به جامعه است؛ آنهم در شرایط سخت کنونی و با بیان سخنانی که از سوی کارشناسان مربوطه تایید نمیشود!
امیرمحمود حریرچی، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در این باره میگوید «در حال حاضر بیماری آنفلوآنزا و کووید-19 بیماریهایی هستند که همه باید نگرانشان باشند اما در این میان شاهد هستیم که شخص رئیس جمهور با سخنانی غیرکارشناسی سعی میکند ناامیدی را به جامعه تزریق میکند.»
حریرچی که خودش هم پزشک است و هم جامعه شناس معتقد است که «در حال حاضر تناقضگویی در میان اعضای هیات دولت در زمینههای مختلف باعث ایجاد سردرگمی در جامعه شده است، برای مثال در موضوع بازگشایی مدارس چندین نظر مختلف وجود داشت که نشان از یکدست نبودن دولت است، موضوعی که باعث شده درصد کمی از جامعه فرزندانشان را به مدرسه بفرستند. اعتماد نسل جوان نیز در جامعه به دولت خدشه دار شده است که باعث شده تا در مورد دولت جوک بسازند و همین موضوع باعث میشود دیگر اعتمادی به سخنان مسئولان نداشته باشند.»
تدبیری که قرار بود امید دهد کجاست؟
به نظر میرسد مخابره اخبار اشتباه از سوی رئیس جمهور در چنین شرایط مهمی میتواند تأثیرات منفی در جامعه داشته باشد، درست زمانی که باید شخص رئیس جمهور نسبت به ارائه اخبار صحیح و امید بخش در چنین شرایط سختی به جامعه روحیه تزریق کند، رساندن اطلاعات کم یا نادرست میتواند امید به زندگی در مردم را کاهش دهد.
بیماری کووید-19 به قدری جامعه را خسته کرده که خبر شیوع آنفلوآنزا فصلی نیز بر دردها و نگرانیهای مردم افزوده است؛ حال در این شرایط چرا باید شخص اول اجرایی کشور جامعه را از وقوع یک بحران جدید که اتفاقا مورد تایید کارشناسان ذیربط هم نیست بترساند؟
دولتی که قرار بود با تدبیر، به جامعه امید تزریق کند امروز در چه مسیری حرکت میکند؟
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/