دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1399 - 19:33
فرهنگ کرونایی؛ کرونای فرهنگی/دو دو تا چهار تای کرونایی

امید طاهرنژاد، نماینده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان سما استان تهران//////////////

نماینده رئیس دانشگاه آزاد در هیئت نظارت بر تشکل‌ها گفت: از اواخر بهمن‌ماه سال گذشته، پس از ده‌ها کشور دیگر، بیماری کرونا در ایران نیز حادث شد و ماه‌ها بعد، این بیماری در اروپا و آمریکا تشخیص داده شد. حال سؤال این است که عملکرد ایران در مواجهه با این بیماری چگونه بوده است؟
کد خبر : 517314

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امید طاهرنژاد، نماینده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان سما استان تهران، گفت: بیماری کرونا را می‌توان از ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی بررسی کرد. علی‌رغم اهمیت مقوله «فرهنگ» متأسفانه از این جنبه کمتر به موضوع پرداخته‌شده است. با استفاده یک تحلیل آماری از بیماری کرونا، می‌توان بخشی از جنبه‌های فرهنگی مردم ایران را شناخت.


وی با اشاره به آمار جهانی بیماری کرونا افزود: به‌راحتی می‌توان با مراجعه به آمار رسمی جهانی[1] در تاریخ امروز شنبه 29 شهریور ماه 1399 و یک ضرب و تقسیم ساده میزان عملکرد کشورها را با هم مقایسه و نتیجه‌گیری کرد.


این مدرس دانشگاه اظهار داشت: مدت مدیدی است که رتبه اول مبتلایان و جان‌باختگان کرونا متعلق به آمریکا، این به‌اصطلاح پیشرفته‌ترین کشور دنیا است. به تاریخ امروز آمار آمریکا شامل 6 میلیون و 925 هزار و 941 مبتلا و 203 هزار و 171 قربانی می‌شود. اگر این آمار را به جمعیت 330 میلیون نفری آمریکا تقسیم کنیم شاخص 2.1 درصد برای مبتلایان و شاخص 0.06 درصد برای جان‌باختگان به دست می‌آید.


طاهرنژاد ادامه داد: همین آمار در ایران شامل 416 هزار و 198 مبتلا و 23 هزار و 952 قربانی می‌شود. اگر این آمار را به جمعیت 83 میلیون نفری ایران تقسیم کنیم شاخص 0.5 درصد برای مبتلایان و شاخص 0.03 درصد برای جان‌باختگان به دست می‌آید.


نماینده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت نظارت، گفت: در کنار آمار بالا تمامی مؤلفه‌های تحریم اقتصادی، دشمنی‌های علنی اروپا و آمریکا با ایران، عدم تحویل ماسک‌ها و مواد ضدعفونی خریداری‌شده ایران از خارج، مشکلات اقتصادی و رکود کسب‌وکار برای ایران و مؤلفه‌های پیشرفته‌ترین کشور دنیا، قطب اقتصادی، قطب صنعتی، قلدرمآبی جهانی و راهزنی بین‌المللی ماسک و مواد ضدعفونی را برای آمریکا در نظر بگیرید.


طاهرنژاد با استفاده از شاخص‌های آماری جان‌باختگان و مبتلایان در ایران و آمریکا، بیان کرد: حال آمار مبتلایان و جان‌باختگان آمریکا و ایران را با هم مقایسه کنیم. مردم آمریکا بیش از 4 برابر ایران دچار کرونا شده‌اند و حدود دو برابر ایران قربانی این بیماری داشته‌اند. از این آمار موارد متعدد فرهنگی را می‌تواند به دست آورد:



  1. «فرهنگ کرونایی» در ایران بسیار بالا رفته و مردم دستورالعمل‌های ابلاغی دولت را تبعیت می‌کنند

  2. مردم ایران بیشترین همکاری و تعامل با کادر درمان را دارند

  3. علی‌رغم کمبودهای نیروی انسانی در کادر درمان ایران، اینان ازجان‌گذشتگی کردند و مردانه پای‌کار ایستاده‌اند

  4. تشکل‌ها و گروه‌های مردمی با تلاش شبانه‌روزی در کنترل بیماری همت ویژه کردند

  5. مسئولین پای‌کار ایستاده‌اند و...


ایشان افزود: متأسفانه رسانه‌های بیگانه، مخصوصاً رسانه‌های فارسی‌زبان آمریکایی و اروپایی با به‌کارگیری انواع تکنیک‌ها مانند «جوسازی»، «القا»، «برجسته‌نمایی»، «فضاسازی»، «دروغ بزرگ» و... سعی دارند پیکره ایران اسلامی را دچار «کرونای فرهنگی» کنند. «کرونای فرهنگی» یعنی خودکم‌بینی، یعنی عدم خودباوری، یعنی ترویج بی‌اعتمادی عمومی، یعنی گسست میان دولت و ملت، یعنی خودباختگی فرهنگی و... و کرونای فرهنگی یعنی «تهاجم فرهنگی» همه‌جانبه دشمنان به فرهنگی و هویت ملی ما! مراقب باشیم همان‌طور که با فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی «فرهنگ کرونایی» خود را تقویت می‌کنیم با فاصله‌گذاری میان خود و دشمنانمان «کرونای فرهنگی» را هم شکست بدهیم.


وی در پایان جمله‌ای از رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) را یادآور شد: «ما باید باورمان شود که چیزی هستیم. اگر اعتقاد پیدا کردیم که می‌توانیم هر کاری را انجام دهیم، توانا می‌شویم. شما هم اعتقاد پیدا کنید که می‌توانید. مغزها باید شستشو شود و مغزهایی که به خود متکی است جای آن را بگیرد. خداوند همه شما را حفظ کند.» [2]


 


پی‌نوشت:


[1] سایت وردومتر https://www.worldometers.info/coronavirus/


[2] صحیفه امام، ج 15، ص 310


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب