دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1399 - 12:05

خوشحالی ترامپ از انتصاب سفیر جدید سودان در آمریکا

ترامپ در مراسم تحویل گرفتن استوارنامه سفیر سودان، از انتصاب وی به این سمت ابراز خوشحالی کرد.
کد خبر : 516455
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از الاهرام، سودان پس از ۲۳ سال روابط پرفرازونشیب با آمریکا، نورالدین ساتی را به‌عنوان سفیر خود در واشنگتن معرفی کرد.


سفیر جدید این کشور در آمریکا روز پنجشنبه استوارنامه خود را به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا ارائه کرد.


بر اساس این گزارش، ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در مراسم تحویل گرفتن استوارنامه سفیر سودان با ابراز خوشحالی از انتصاب ساتی به این سمت ابراز امیدواری کرد که این انتصاب سرآغاز توسعه روابط موفقیت‌آمیز دو کشور باشد.


همچنین نورالدین ساتی سفیر جدید سودان با اشاره به اینکه تلاش خود را برای گسترش روابط دوجانبه به کار خواهد بست ابراز امیدواری کرد که روابط خارطوم - واشنگتن در دوره پیش رو در همه زمینه‌ها به‌ویژه اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور توسعه یابد.


ساتی یک دیپلمات کهنه‌کار است که در اوایل دهه ۱۹۹۰ به‌عنوان سفیر سودان در پاریس خدمت می‌کرد، سپس بازنشسته شد و به سازمان ملل پیوست و در مأموریت‌های صلح در جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا کار کرده است.


دسامبر گذشته عبدالله حمدوک نخست‌وزیر دولت انتقالی سودان در جریان سفر به واشنگتن از ارتقاء سطح نمایندگی‌های دیپلماتیک بین دو کشور به درجه سفیر خبر داده بود.


واشنگتن از سال ۱۹۹۳ سودان را به دلیل اقامت اسامه بن‌لادن رهبر سابق القاعده در خارطوم (از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶) به اتهام حمایت از گروه‌های تروریستی در فهرست دولت‌های حامی تروریسم قرار داد.


واشنگتن در سال ۱۹۹۸ سفیر سودان را اخراج کرد و سطح نمایندگی خود در خارطوم را در حد کاردار کاهش داد.


از زمان سرنگونی عمر البشیر در آوریل ۲۰۱۹، مقامات جدید سودان سعی در عادی‌سازی روابط با واشنگتن و حذف نام این کشور از لیست دولت‌های حامی تروریسم که از سوی آمریکا در نظر گرفته‌شده است، داشتند زیرا قرار داشتن نام این کشور در لیست یاد شده مانع بهره‌مندی این کشور از هرگونه کمک‌های بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول می‌شود.


در این زمینه، دولت سودان در ابتدای آوریل گذشته برای تسویه‌حساب با خانواده‌های قربانیان ناو آمریکایی "یو اس کول" که در سال ۲۰۰۰ در بندر عدن منفجر و به کشته شدن ۱۷ ملوان آن منجر شد به توافق رسید.


پیش‌تر واشنگتن خارطوم را به دست داشتن در بمب‌گذاری در این ناو متهم کرده بود اما سودان همواره آن را انکار می‌کرد.


آمریکا در ماه‌های گذشته یکی از شروط خارج شدن سودان از فهرست دولت‌های حامی تروریسم را عادی‌سازی روابط خارطوم با رژیم صهیونیستی بیان کرده بود.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب