تشریح آخرین جزئیات ماهواره ایرانی/ از ادعای غلط وزارت ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات تا ارسال دوربین با کیفیت به مریخ
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
جلسات ویدئویی؛ ابزاری جهت افزایش جذابیت آموزش برای کودکان
یادگیری پایهای برای پیشرفت دانش کودکان است. روند یادگیری باید جذاب و سرگرمکننده باشد تا کودکان یادگیری را دوست داشته باشند. تنها ابزار آموزشی موجود برای کودکان که باعث جذابیت بیشتر آنها میشود، کلاسهای ویدئویی است. کلاسهای آموزش ویدئویی نسبت به کلاسهای سنتی برای بچهها جالب و جذابتر است. مزایای فیلمهای آموزشی امروزه در بین فراگیران بسیار زیاد است و این فیلمها میتواند در یادگیری و پیشرفت کودکان تأثیر بسیار مفیدی ایجاد کند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید: پایانی بر قصه کلاسهای سنتی
کودکانی که برای یادگیری فیلم تماشا میکنند، باید درگیر محتوا شوند. از این رو، محتوا باید با درنظرگرفتن سطح درک فراگیرانی که در کلاسها شرکت میکنند تولید شود. اگر مطالب و مهارت توضیحدادن معلم در حد عالی باشد، کودکان بدون هیچ مشکلی این مطالب را یاد میگیرند و در ذهنشان نقش میبندد.
هدف ایلان ماسک از طرح نصب تراشه هوشمند در مغز خوک چیست؟
با گذشت کمتر از یک ماه از زمان اجرایی شدن طرح ایلان ماسک برای کار گذاشتن تراشهای هوشمند در سر یک خوک به تدریج اطلاعات بیشتری در مورد ابعاد مختلف این پروژه منتشر میشود. تراشه هوشمندی که ایلان ماسک در مغز خوک کار گذاشته است توسط مهندسان شرکت نورالیک طراحی شده است. ماسک این شرکت را در سال ۲۰۱۶ با هدف درست کردن رابط بیسیم مغز تاسیس کرد. دانشمندان امیدوارند نتایج پروژه تراشه در مغز خوک به درمان بیماریهای عصبی کمک کند و به افرادی که فلج هستند، اجازه کنترل ماوس رایانه را بدهد.
هرچند اطلاعات دقیقی از نوع ساختار و پیچیدگیهای تراشه هوشمند داخل مغز خوک منتشر نشده ولی گروهی از کارشناسان معتقدند این فناوری از لحاظ مشخصات فنی چیزی شبیه به تراشههایی است که در ساعتهای هوشمند فیتبیت استفاده شده است. اما مهمترین نکته در مورد این تراشه امکان انتقال اطلاعات موجود در مغز به رایانه است و بالعکس است. یعنی این امکان مهیا شده است دادههایی مانند مجموعهای از تصاویر را به تراشه و در نتیجه به مغز منتقل کرد.
سرعت ذوب یخچالهای طبیعی در گرینلند و قطب جنوب افزایش یافته است
گزارشهای جدید سازمانهای بینالمللی نشان میدهد سرعت ذوب یخچالهای طبیعی در مناطق گرینلند و قطب جنوب نسبت به دهه ۹۰ میلادی ۶ برابر سریعتر شده است.بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷ بیش از ۶,۴ تریلیون تن از حجم یخچالهای طبیعی کره زمین کاسته شده و ذوب شدن این یخهای عظیم سبب بالا آمد ۱۷.۸ میلیمتری سطح آب دریاها شده است. اکنون ۸۹ دانشمند شناخته شده از سراسر دنیا هشدار دادند که جهان در وضعیت خطرناکی قرار گرفته و با ادامه چنین روندی سطح آب دریاها تا سال ۲۱۰۰ میلادی ۱۷ سانتیمتر افزایش خواهد یافت.
مطالعات مراکز تحقیقات حاکی از آن است که از سال ۱۹۰۱ سطح آب دریاها به طور متوسط در هر سال ۱,۷ میلیمتر افزایش یافته و این روند در سالهای اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است. قطعا امروز دیگر هیچ دولت و سازمانی در جهان نمیتواند خطر پیشروی نسل بشر را منکر شود و باید هرچه سریعتر برای مبارزه با گرمای بیش از اندازه کره زمین اقدام کرد.
انتقال کرونا از کودکان بدون علائم
دادههای ردیابی تماس از سه مرکز مراقبت از کودکان در ایالت یوتا نشان میدهد حتی کودکان با علائم خفیف یا بدون علائم نیز میتوانند ویروس کرونا را گسترش دهند. دوازده کودک، ازجمله یک کودک هشت ماهه، در یک مرکز نگهداری از کودکان به کرونا مبتلا شدند و آن را حداقل به ۱۲ نفر در خارج از این مکان انتقال دادند.
در این گزارش آمده است شدت ویروس کرونا در كودكان از بزرگسالان كمتر است، اما كودكان هنوز هم میتوانند در انتقال آن نقش داشته باشند. طبق آمار آزمایش کرونای ۵۰۰هزار کودک آمریکایی تاکنون مثبت بوده است. اگرچه به نظر میرسد تعداد كمتری از كودكان نسبت به بزرگسالان بیماری شدید ناشی از کرونا را تجربه میکنند، اما موضوعی که (مخصوصاً در مورد تصمیمگیری برای بازگشایی مدارس)مطرح است ، این است که کودکان نقش مهمی در انتقال ویروس دارند.
خودکفایی ایران در تولید محصولات جانبی آلوئهورا
آلوئهورا یکی از محصولات پرکاربرد در حوزه بهداشتی، دارویی و خوراکی است که مزایای بسیاری برای بدن انسان دارد. ایران اقلیم مناسبی برای رشد و کشت آلوئهورا دارد و حال یک شرکت دانشبنیان برای نخستین بار در ایران در مزرعهای ۳۰ هکتاری در هرمزگان مشغول به پرورش آلوئهورا و تولید محصولات جانبی آن است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید: ایران در تولید محصولات جانبی آلوئهورا خودکفا میشود
آلوئهورا اثرات مخرب الکل را تلطیف میکند، این ماده خاصیت ضدآفتاب دارد و باعث رطوبترسانی و نرمکنندگی پوست نیز میشود. آلوئهورا مصارف بسیاری در حوزه بهداشتی و دارویی دارد، مصرف آن برای پوست، مو مفید است، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، مصرف نوشیدنی آن به بیماران دیابتی توصیه میشود و عملکرد سیستم گوارش را نیز تسهیل میکند. بدن انسان ۱۶ نوع آمینواسید نیاز دارد که آلوئهورا ۱۲ مورد آن را تأمین میکند.
حقوق مهندسان و مدیران گوگل چقدر است؟
شرکت گوگل تنها یک کارفرمای فوقالعاده و نوآور محسوب نمیشود، بلکه شهرت زیادی در پرداخت حقوق بالا به بسیاری از کارمندانش دارد.
گوگل در واقع تمایلی به صحبت در مورد پرداخت میزان حقوق به سایر کارکنانش ندارد. بااینحال، بهمحض درخواست صدور ویزا برای کارمندان خارجی در ایالاتمتحده، این شرکت باید مبلغی را که قصد پرداخت به آن متخصص دارد، اعلام کند. بیزنس اینسایدر بیش از ۶هزار درخواست ویزا را بررسی کرده و از میزان حقوق برخی کارکنان گوگل اطلاع پیدا کرده است.
پایان یافتن طراحی و ساخت پیشرفتهترین ماهواره ایرانی
محمد جواد آذری جهرمی از پایان یافتن طراحی و ساخت ماهواره پیشرفته «پارس ۱» در پژوهشگاه فضایی ایران خبر داد.صنایع برتر فضایی یکی از مهمترین ملاکهای قدرت هر کدام از کشورهای جهان است. از همین رو دانشمندان ایرانی برای ساخت و پرتاب ماهوارههای تحقیقاتی به سختی تلاش میکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این موضوع در توئیتر نوشت: «ماهواره «پارس۱»، پیشرفتهترین ماهواره تولید شده در ایران، که توسط پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است. امروز تستهای عملیاتی خود را به پایان رساند. این ماهواره هفته بعد تحویل سازمان فضایی ایران خواهد شد.»
ارسال دوربینی با کیفیت ۸K به مریخ
دانشمندان فعال در سازمان فضایی جاکسا پروژهای را آغاز کردند که در آن به طور تخصصی روی دوربینهای ۴K و ۸K قابل استفاده در فضا کار میکنند. تصاویر ثبت شده به وسیله این دوربینها از کیفیت بسیار زیادی برخوردار است و در مدت کوتاهی به زمین ارسال میشود.
پیشبینی میشود اولین فضاپیمای مجهز به دوربینهای ۸K و ۴K در سال ۲۰۲۴ به سمت مریخ پرتاب شده و در سال ۲۰۲۵ به این سیاره برسد. این سفینه در مدت انجام ماموریت خود اطلاعات ثبت شده را در بازههای زمانی معین به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال میکند. سازمان رسانهای NKH که به عنوان بزرگترین رسانه تلویزیونی در ژاپن شناخته میشود در پروژه جاکسا برای ارسال دوربین ۸K با این سازمان همکاری میکند.
سازمان جهانی بهداشت نسبت به افزایش مرگومیر کرونا در پاییز هشدار داد
سازمان بهداشت جهان اعلام کرد با توجه به ادامه روند شیوع بیماری کرونا در کشورهای مختلف دنیا و تولید نشدن واکسن و داروی قطعی برای درمان این بیماری در فصلهای پاییز و زمستان سال جاری مرگومیر در اثر بیماری کرونا افرایش خواهد یافت.
به نظر میرسد کابوس کرونا به این زودیها پایان نخواهد یافت و مردم همچنان باید بهدقت دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند. هانس کلوگه مدیرعامل نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در هفتادمین نشست کمیته منطقهای WHO در اتحادیه اروپا گفت: «شیوع بیماری کرونا در ماههای پایانی سال ۲۰۲۰ سختتر خواهد شد و شاهد افزایش تعداد قربانیان در پاییز و زمستان خواهیم بود. همهگیری این بیماری روزی به پایان خواهد رسید اما تا زمانی که واکسن موثر تولید نشود روند ابتلا به کرونا ادامه خواهد داشت.»
ادعای غلط وزارت ارتباطات درباره پیشرفت شبکه ملی اطلاعات
در جهان امروز اینترنت و فضای مجازی به ابزاری برای انجام فعالیتهای روزانه بدل شده و مردم در سراسر دنیا به حدی با این فضا درگیر شدهاند که دولتها خود را ملزم به کنترل و نظارت بر خدمات اینترنتی میدانند. وجود ابزارهای قدرتمند برای کنترل تاثیرگذاری فضای مجازی بر تکتک افراد جامعه یکی از شاخصهای توسعه در هر جامعهای محسوب میشود. گفتگو با محمد حسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی را در لینک زیر مشاهده میکنید:
بیشتر بخوانید: توسعه این طرح کشور را در برابر تهدیدات خارجی ایمن میکند
ایران به عنوان کشوری در حال توسعه نیاز زیادی به شبکه اینترنت پرسرعت و باکیفیت دارد ولی کارشناسان معتقدند شبکههای مجازی باید به صورت کنترل شده خدمات خود را به کاربران ارائه کنند.
بازتولید خودروی کلاسیک با طراحی شگفتانگیز
شرکت رولزرویس میخواهد یکی از معروفترین خودروهای کلاسیک خود با نام رولزرویس فانتوم وی(Rolls-Royce Phantom V) را بازتولید کرده و نسخه کاملاً الکتریکی آن را طراحی کند. طبق برنامهای که این شرکت انگلیسی اعلام کرده است خودروی فانتوم V با قیمتی برابر ۶۵۷ هزار دلار به مشتریان عرضه میشود. رولزرویس اولین بار سال گذشته از برنامه خود برای طراحی چنین خودرویی سخن گفت ولی در آن زمان اطلاعات زیادی از این پروژه منتشر نکرد.
سازندگان خودروی کلاسیک فانتوم V مدعی هستند این اتومبیل تنها با یکبار شارژ باتری قادر است مسافتی به اندازه ۴۸۲ کیلومتر را طی کند. انرژی مورد نیاز این خودرو از طریق باتری ۱۲۰ کیوواتساعت تامین میشود. امکانات متنوعی از قبیل سیستمهای سرگرمی، اینترنت وایفای، چند درگاه شارژ برای گوشیهای هوشمند و سیستم ترمز و تعلیق هوشمند در خودروی فانتوم V وجود خواهد داشت.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/