دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

چگونه در مصاحبه دوره دکتری حاضر شویم؟

پس از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه داوطلبان آزمون دوره دکتری، متقاضیان این دوره آماده مصاحبه غیرحضوری در دانشگاه‌ها می‌شوند.
کد خبر : 515194

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که اسامی دعوت به مصاحبه متقاضیان دوره دکتری در همه دانشگاه‌ها اعلام شده است، بسیاری از داوطلبان این دوره می‌پرسند که چگونه خود را برای مصاحبه آماده کنند؟


براساس تصمیم همه دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی مصاحبه دوره دکتری که هر ساله به صورت حضوری برگزار می‌شد امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود. در این میان هر یک از دانشگاه‌ها مسیری را برای خود انتخاب کرده‌اند.


اما روش کلی برگزاری مجازی مصاحبه است. برخی از دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند که دانشجویان باید ویدیویی از خود ضبط کنند و در این ویدیو درباره اقدامات پژوهشی و پایان‌نامه خود توضیح دهند برخی از دانشگاه‌ها قصد دارند علاوه بر این ویدیوهای ضبط شده جلسه آنلاین مجازی برگزار کنند.


ثبت‌نام در سامانه‌ها


در مرحله اول هر یک از دانشگاه‌ها سامانه‌ای را برای معرفی داوطلب دعوت‌شده به مصاحبه در نظر گرفته‌اند، این داوطلبان می‌توانند به سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنند و اطلاعیه‌های مندرج در این زمینه را مشاهده کنند.


در دانشگاه آزاد اسلامی نیز سایت مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی به داوطلبان معرفی شده است.


متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌های با‌آزمون دوره دکتری تا روز چهارشنبه 26 شهریورماه و متقاضیان این دانشگاه در دوره دکتری بدون آزمون تا روز پنج‌شنبه 27 شهریورماه فرصت ثبت‌نام دارند.


پذیرش در رشته‌های بدون آزمون دوره دکتری سایر دانشگاه‌ها قبلا انجام شده و فقط دانشگاه آزاد اسلامی سنجش در دوره بدون آزمون را همزمان با پذیرش باآزمون انجام می‌دهد.


دوره بدون آزمون فقط مختص داوطلبان استعدادهای درخشان است که شرط معدل کافی در رشته‌های مختلف داشته باشند. در دوره دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی 11 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند.


دانشگاه‌ها برای اعلام آمادگی داوطلبان بازه زمانی مشخصی را در نظر گرفته‌اند تا در سامانه‌های مربوطه اعلام آمادگی کنند. داوطلبان باید در موعد مقرر اعلام کنند که قصد دارند در کدرشته دعوت شده، سنجش علمی شوند یا نه.


داوطلبان برای این اعلام آمادگی باید هزینه‌ای پرداخت کنند تا دانشگاه‌ها پرونده‌های دانشجویان را بررسی کنند. در صورتیکه داوطلبان این اقدام را انجام ندهند از روند سنجش حذف می‌شوند.


مصاحبه غیرحضوری داوطلبان


پس از این مرحله قرار است دانشگاه‌ها زمانبندی مصاحبه غیرحضوری را به داوطلبان اعلام کنند. در جلسات غیرحضوری همانند جلسات حضوری مصاحبه در سال‌های گذشته، اساتید سوالات علمی از داوطلبان مطرح می‌کنند و به داوطلبان مهلت پاسخگویی داده می‌شود.


به داوطلبان توصیه می‌شود در این جلسات مجازی ضمن فراهم کردن دستگاه‌های ارتباطی نظیر اینترنت، لپ‌تاپ دوربین‌دار یا کامپیوتری که مجهز به وب‌کم باشد، آرامش خود را حفظ کنند و بر روی تحقیقات و پژوهش‌های خود متمرکز باشند.


داشتن مهارت زبان انگلیسی یکی از مولفه‌های مهم در پذیرش دوره دکتری به شمار می‌رود، لازم است که در جلسه مصاحبه داوطلبان میزان آشنایی خود به منابع انگلیسی را به اساتید نشان دهند.


آزمون دوره دکتری در روز 9 مردادماه برگزار و نتایج اولیه داوطلبان مجاز اول شهریورماه اعلام شد. از 177 هزار شرکت‌کننده در این آزمون 116 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شدند که در نهایت 87 هزار نفر انتخاب رشته کردند و پس از اعلام نتایج انتخاب رشته، 41 هزار نفر به مصاحبه دعوت شدند.


ظرفیت پذیرش در دوره دکتری 13 هزار و 981 نفر در نظر گرفته شده است. در دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند سال گذشته حدود 10 هزار نفر در دوره دکتری پذیرفته می‌شوند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب