دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1399 - 11:44

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کدو حلوایی در ویکی آنا

کدو حلوایی یا کدو تنبل سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و سایر ریز مغذی های مفید برای بدن است.
کد خبر : 514219
cooking1-methods2-pumpkin1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کدو حلوایی نوع دیگر از کدو می باشد که دارای رنگی زرد یا نارنجی است.
این کدو بسیار شیرین است، و به همین خاطر به آن کدو حلوایی می گویند.
کدو حلوایی یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است ، قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه، پوست، تخم میوه میباشد و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار میدهند.



فرق کدو حلوایی و کدو تنبل


کدو حلوایی همان کدو تنبل است.
در کشور ما دو نوع کدو حلوایی وجود دارد:
نوع اول کاملا گرد است و نوع دوم سر باریک و انتهای پهنی دارد.
طبق تحقیقات نوع دوم ریز مغذی های بیشتری دارد و بتاکاروتن موجود در آن چهار برابر از نوع اول بیشتر است.
همچنین نوع دوم پتاسیم بالایی دارد و مصرف آن برای افراد با فشار خون بالا مفید است.




خواص و مضرات کدو حلوایی



  • کدو حلوايي اثرات مفيدی بر عملکرد مثانه دارد.

  • خواص آنتی اکسیدانی کدوحلوایی از تخریب دیواره عروق بر اثر تجمع کلسترول جلوگیری کرده در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد.

  • وجود اسيد آمينه‌ی تريپتوفان، خاصيت ضدافسردگی کدو را توجيه می‌یکند.

  • یرقان ( زردی ) را برطرف می‌کند.

  • کدو ادرار آور و تب بر می‌باشد.

  • رنگ نارنجی کدو حلوایی ناشی از وجود مقادیر بالای کاروتنوئیدهاست که خواص ضد سرطانی داشته و از ایجاد بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پروستات جلوگیری میکند.

  • کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.

  • اگر کدو حلوایی را پخته و به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زیبا میشود، خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است.




  • کدو برای درمان قولنج مفید است.

  • خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن میشود.

  • مغز را تقویت می کند.

  • مغز تخم کدو برای درمان سل، تب هاي حاره، تشنگی و زخم روده مفيد است.

  • کدو حلوایی سرشار از ویتامین C و E میباشد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و قوای جسمی و سیستم ایمنی را تقویت کرده و از ابتلا به بیماری هایی چون آنفولانزا و سرماخوردگی در فصل سرما جلوگیری میکنند.

  • برای سلامت و زیبایی پوست صورت و تقویت مو مفید بوده و شاخص توده بدنی (BMI) را بهبود می بخشد.

  • کدوی پخته را به بچه ها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شده اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بدهید.

  • روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.

  • کدو تنبل سرشار از ويتامين (آ) است و اگر شيره کدو را بکوبند و در شير يا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف می شود.

  • خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن میشود.

  • مصرف کدو حلوایی برای کسانی که دارای مزاج سرد هستند چندان مناسب نیست. به ویژه چنانچه در مناطق سردسیری زندگی میکنند. این افراد بهتر است کدو حلوایی را همراه با مصلح آن مصرف کنند.




  • زیاده روی در مصرف کدو تنبل باعث کاهش حجم مایع حاوی اسپرم در مردان میگردد.

  • در خوردن کدو نباید زیاده‎روی شود چون اشتها را کم و معده را ضعیف می‎کند.

  • در مصرف مقادیر زیاد تخم کدو حلوایی، بایستی مراقب اختلالات الکترولیتی ایجاد شده در بدن بود.


 


طبع کدو حلوایی چیست؟
از لحاظ طب سنتی کدو حلوایی طبیعتی سرد و تر دارد.


مصلح کدو حلوایی چیست؟
در طب سنتی برای انواع کدو، روغن زیتون، زیره سیاه و نعنا به عنوان مصلح معرفی شده است. این مصلحات با طبع گرمی که دارند، سردی و تری کدو را تعدیل می‎کنند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته