آغاز اولین ماموریت سفینه هوشمند سازمان فضایی اروپا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، سازمان فضایی اتحادیه اروپا برای اولین بار در جهان از فناوری هوش مصنوعی به منظور تحقیقات فضایی استفاده کرد. در راستای این پروژه ماهواره تحقیقاتی ɸ-Sat-1 به فضا پرتاب شد و ماهواره ɸ-Sat-2 در حال طی مراحل نهایی جهت پرتاب به خارج مدار زمین است.
اولین سفینه مجهز به فناوری هوش مصنوعی سازمان فضایی اروپا در تاریخ 13 شهریور سال جاری از مقر این سازمان در فرانسه به فضا پرتاب شد و تلاش برای پرتاب دومین سفینه فضاپیما ادامه دارد. هدف استفاده از فناوری هوش مصنوعی در ساخت این ماهوارههای تحقیقاتی ارزیابی تاثیر فناوریهای هوشمند روی عملکرد سفینههایی فضایی عنوان شده است. مدیران این پروژه معتقدند هوش مصنوعی با ایجاد پیشرفتهای شگفتانگیز در حوزه پردازندههای دیجیتال و انواع کسبکار میتواند صنعت فضایی را نیز متحول کند.
فناوری هوش مصنوعی کیفیت عملکرد دستگاههای مختلف ماهواره را تا حد زیادی ارتقا میدهد. به عنوان مثال تصاویری که دوربینهای ماهواره از مناطق مختلف فضا ثبت میکنند به وسیله تراشههای هوشمند پردازش شده و پس از بالا بردن چند برابری کیفیت به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال میشود.
با وجود پیشرفتهای چشمگیر در صنایع فضایی اما هنوز هم ارسال دادههای جمعآوری شده در فضا به زمین به دلیل حجم بالا با کمی تاخیر همراه است ولی حالا هوش مصنوعی حجم این دادهها را کاهش داده و در حالت فشرده به زمین میفرستد. در این حالت اطلاعات بسیار سریع به پایگاه تحقیقاتی میرسد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/