افزایش ۲۵ درصدی نرخ اجارهبهای خوابگاهها/ مبلغ وامهای دانشجویی افزایش یافت/ اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ارتقای خوابگاههای دانشجویی
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در نشست خبری خود، اظهار کرد: ویروس کرونا، بیشتر مراجع تصمیمگیر دنیا را در حوزه تصمیمسازی با مشکلاتی مواجه کرده است. اجرای دقیق و مؤثر پروتکلهای بهداشتی بسیاری از کسبوکارهای معیشتی مردم را با محدودیتهای جدی مواجه میکند.
وی افزود: توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند آثار مثبتی در کنترل ویروس کرونا داشته باشد؛ اما آثار منفی بر اقتصاد و معیشت مردم نیز ایجاد میکند؛ از همین رو حفظ مرز مقابله با کرونا و ادامه فعالیتهای جامعه بهخصوص آموزش دشوار است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: تجمع دانشآموزان، معلمان و دانشجویان شرایط را دشوارتر میکند؛ اما باید فعالیتهای آموزشی را ادامه دهیم و متوقف نکنیم. با تعطیلی رستورانها و خوابگاهها پیمانکارها متضرر میشوند و معیشت آنها دچار مشکل میشود. بههمپیوستگی اعضای جامعه منجر به ادامه فعالیتها میشود.
مطیعی عنوان کرد: در سال تحصیلی جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نظر دارد که ادامه فعالیتهای آموزشی بهصورت حضوری و غیرحضوری ادامه پیدا کند و تأکید شده است که دانشگاهها دروس نظری را بهصورت مجازی ارائه کنند و نظارتهای لازم برای افزایش کیفیت این کلاسها انجام شود. همچنین دروس عملی و کلاسهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهصورت حضوری برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در نظر دارد دانشجویانی که بهصورت حضوری و یا بهصورت غیرحضوری در ترم جاری حضور دارند را مورد حمایت قرار دهد. از اردیبهشتماه سال جاری طرحهای ارتقا زیرساختهای رفاهی دانشجویان را به تفکیک در حوزههای خوابگاهها، آشپزخانهها و رستورانهای دانشجویی در دستور کار قراردادیم و بخشنامههایی در همین راستا به دانشگاهها ابلاغشده است و پیشنهادهای دانشگاهها برای ارتقا این زیرساختها را دریافت کردیم. به دلیل کاهش منابع مالی رفاه دانشجویان پس از ۴۵ سال از خیرین را به حمایت از دانشجویان دعوت کردیم.
اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ارتقای خوابگاههای دانشجویی
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تصریح کرد: با در نظر گرفتن ۱۰۰ میلیارد تومان برای ارتقای خوابگاهها در نظر گرفتهشده است که ۳۰ درصد خیرین، ۳۰ دانشگاهها و ۴۰ درصد صندوق رفاه دانشجویان را متقبل شدهاند. اواسط مهرماه اغلب این طرحها به نتیجه میرسند. در این طرح ۱۲۵ خوابگاه سطح ۴ و ۵ با ظرفیت ۳۰ هزار نفر تحت پوشش ارتقا پیداکرده است.
استفاده از ۳۰ الی ۵۰ درصد ظرفیت خوابگاهها در سال تحصیلی جدید
به گفته مطیعی در سال جاری دانشگاه از ۳۰ الی ۵۰ درصد خوابگاهها استفاده کنند که به این معنا که در اتاق که چهار نفر ظرفیت دارد تنها دو دانشجو اسکان خواهند یافت.
وی با اشاره به وضعیت آشپزخانههای دانشگاهها گفت: ممکن است در سال جاری آشپزخانه دانشگاهها همچون سال گذشته فعال نباشد؛ زیرا برخی از دانشگاهها برای بر این باورند که با حضور تعداد کمی از دانشجویان قرارداد با پیمانکارهای دانشگاهها آنها بهصرفه نیست.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: در این طرح ۴۱ آشپزخانه سطح دو به سطح یک ارتقا پیدا خواهند کرد. همچنین ۴۵ آشپزخانه دانشکدههای دفنی و حرفهای ارتقا پیدا میکنند.
اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت وامهای دانشجویی
مطیعی در خصوص وامها دانشجویی توضیح داد: تمامی دانشجویان بهویژه دانشجویانی که بهصورت غیرحضوری و مجازی ادامه تحصیل میدهند، پیش از گذشته مستلزم حمایت هستند. در همین راستا ۶۰۰ میلیارد تومان مجموعه منابع صندوق برای پرداخت وامهای دانشجویی پیشبینی کردهایم درحالیکه سال گذشته ۴۸۰ میلیارد تومان برای پرداخت وامهای دانشجویی اختصاصیافته بود.
دولت تنها ۵۲ درصد اعتبار صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۸ پرداخت کرد!
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم بیان کرد: از سازمان برنامهوبودجه در خصوص تخصیص بودجه انتظار همکاری بیشتری داریم، در سال گذشته تنها ۵۲ درصد از اعتبارات ما پرداخت شد، اگر امسال نیز همین رویه ادامه داشته باشد در پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومانی که برای وامهای دانشجویی پیشبینی کردهایم با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اظهار کرد: با پیگیری انجامشده و همکاری سازمان برنامهوبودجه و مجلس شورای اسلامی در سال جاری ۳۵ درصد افزایش بودجه مصوب را داشتیم. درگذشته بودجه ما ۲۶۱ میلیارد تومان بوده است.
هیچ وام دانشجویی حذف نخواهد شد
وی در بیان خبر خوب دیگر صندوق رفاه دانشجویان اذعان کرد: نظام پرداخت و بازپرداخت دچار تحول فراوانی شد. حالا در سری جدید این طرح اجرا میشود در این طرح ۲۹ رویدادی که بهصورت مجزا برای هرکدام با تعریفشده بود. پنج گروه با ۵ عنوان (تحصیلی، شهریه، وام ویژه دکتری، ضروری و مسکن.) تعریف شد که هر عنوان وام تعدادی از رویدادهای سیستم قبلی را در ذیل خود قرار میدهد. این وامها و ضمانتنامههای آن پیشبینیهای تسهیلکننده خوبی انجام شد.
مطیعی با تأکید بر اینکه هیچ وامی حذف نشده است، تصریح کرد: تلاش کردیم زوایایی که در نظام قبلی حفظ کنیم. در بازنگری جدید، سهمیهٔ اعتباری که صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاهها اهدا میکردیم برخی این اعتبارها اجازه جابجایی نداشت اما اکنون دانشگاه میتواند این اعتبارات را مدیریت و جابجا کند. بهطور مثال از اعتباری که بلااستفاده مانده است برای بخش با خوابگاهها استفاده کند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: رویکرد اصلی صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی جدید تقویت وامهای دانشجویی است. وام تحصیلی درگذشته ۵۰۰ الی 600 هزار تومان بود که در بازنگری این مبلع از یک میلیون و 500 هزار تومان تا دو میلیون تومان افزایش پیدا کرد. همچنین وام ضروری از دو تا ۵ میلیون تومان هم افزایش پیداکرده است که در سیستم گذشته تنها یکمیلیون تومان بود.
وی افزود: وام شهریه از یکمیلیون تا ۵ میلیون تومان افزایش پیداکرده است. همچنین وام مسکن دانشجویان متأهل در تهران از 10 میلیون تومان به ۲۵ میلیون تومان، در ۱۰ کلانشهر تا ۲۰ میلیون تومان و در سایر شهرها تا ۱۵ میلیون تومان افزایش پیداکرده است.
مطیعی عنوان کرد: در سال جاری 148 میلیارد تومان برای وام شهریه در نظر گرفتهشده است که سال گذشته 101 میلیارد تومان در نظر گرفتهشده است. همچنین 220 میلیارد تومان برای وام تحصیلی اختصاصیافته است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: در نظام بازپرداخت جدید سعی کردیم به انتظارات دانشجویان بیش از گذشته توجه شود. سقف ۱۵ میلیون تومان تنها با معرفی یک ضامن بیش از ۱۵ میلیون تومان را به معرفی دو ضامن وام پرداخت میشود. همچنین از آنها میتوانند از افراد قراردادی سازمانها، شرکتهای بیمهای، اعضای مراکز مشاوره حقوقی، کارشناسان قوه قضائیه، پزشکان، اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و... نیز باشند.
وی گفت: خوشبختانه سازمان بهزیستی کمیته امداد برای حمایت بیشتر از دانشجویان مددجو اعلام آمادگی خود را اعلام کردند کمیته امداد و سازمان بهزیستی اعلام آمادگی کردند که با یک ارائه دادم که ضامن وام دانشجویان تحت پوشش خود میشوند.
مطیعی تأکید کرد: در خصوص قیمت غذا در سال تحصیلی جدید گفت: در سال جدید برای غذایی که هزینه ۱۵۰۰ تومان در غذاهای متوسط ۲۱۰۰ تومان و برای غذاهای پرهزینه ۲۵۰۰ تومان اخذ خواهد شد. بهطور مثال در غذاهای کمهزینه تنها ۹ درصد از هزینه قضیه را دانشجو میپردازد در هزینههای پر از اینکه متوسط هزینه ۱۱ درصد از هزینه غذا دانش میپردازد و مابقی را باید دانشگاه متقبل شود.
افزایش ۲۵ درصدی هزینه اسکان دانشجویان در خوابگاهها
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: نرخ اجارهبهای خوابگاهها در سال تحصیلی جدید ۲۵ درصد افزایش خواهد داشت. دانشجو بر مبنای تعرفه مصوب شده است تنها هزینه یک نفر تا پرداخت میکند؛ حتی اگر در یک اتاق ۵ نفره دو نفر اسکان پیدا کنند.
وی عنوان کرد: خوابگاهها در شرایط عادی با تراکم جمعیت مواجه بودند؛ اما امسال با توجه شیوع ویروس کرونا طرح هتلینگ و یا اسکان نوبتبندی دانشجویان انجام خواهد شد. معاون آموزشی دانشگاهها موظفاند با ظرفیت اعلامشده از سوی دانشگاه، دانشجویانی که در اولویت هستند را به خوابگاه معرفی کنند. دانشجویان بهصورت گروهی با حفظ رعایت فاصله اجتماعی و بهداشتی در خوابگاه حاضر میشوند. همچنین از دانشجویان تنها هزینه روزهایی که در خوابگاه حضور دارند، اخذ میشود.
مطیعی خبر داد: یک بنیاد خیریه اعلام آمادگی کرده است که در کنار خوابگاه در کارگاههای کارآفرینی احداث کند و چنانچه تولیدات دانشجویان از کیفیت لازم برخوردار باشد، آنها را از دانشجو خریداری کند. اما با توجه به اینکه چشمانداز بازگشایی و عدم بازگشایی خوابگاهها در سال تحصیلی جدید مشخص نیست اجرای زمان این طرح در آینده مشخص میشود.
وی ادامه داد: طراحی و استقرار سامانه خیرین دانشجویان کشور انجامشده است که این سامانه از کمترین تا بیشترین مبلغ را اخذ خواهد کرد. ظرفیت کمک کوچک، خرد و کلان در این سامانه پیشبینیشده است. خیرین با رمز و گذرواژهای که اخذ میکنند میتوانند کمکهای خود را رهگیری کنند که منجر به شفافیت مالی میشود. یکی از شروط خیرین، شفافسازی است.
انتهای پیام/۴۰۸۴/پ
انتهای پیام/