ارتقای حساسیتهای پوست مصنوعی با بهرهگیری از تراشههای هوشمند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در بین حواس مختلف انسانها حس لامسه از اهمیت زیادی برخوردار است و باعث میشود بدن در مقابل بسیاری از آسیبها محفوظ بماند. حالا دانشمندان در حال انجام پروژهای هستند که حساسیت پوست مصنوعی را در مقابل تغییرات فشار و دما بیشتر از گذشته میکند.
بیشتر بخوانید: ساخت روباتی که درد را احساس میکند
محققان موسسه فناوری ملبورن با اجرای طرح جایگذاری تراشههای هوشمند در پوست مصنوعی میخواهند تواناییهای این عضو مصنوعی بدن را در مقابل عوامل آسیبزننده خارجی مانند دمای بالا و فشار زیاد مورد آزمایش قرار دهند. تراشه هوشمندی که در پوست مصنوعی کار گذاشته میشود با سیستم عصبی بدن ارتباط برقرار کرده و از این طریق دستورات مغز را به سرعت دریافت و منتقل میکند.
مادهو هاسکاران یکی از محققان پروژه طراحی و تولید نسل جدید پوست مصنوعی گفت: تاکنون هیچ دانشمند و موسسه تحقیقاتی در جهان نتوانسته است پوست مصنوعی تولید کند به خوبی در مقابل درد واکنش نشان دهد ولی پوست مصنوعی در حال تولید توسط مهندسان موسسه فناوری ملبورن با نزدیک شدن هرگونه شی تیز، داغ و یا سرد به صورت واکنش نشان میدهد.
بررسیها نشان میدهد بخش اعظمی از تواناییهای این نسل از پوست مصنوعی به دلیل حسگرهای پیشرفته الکترونیکی است که در قسمتهای مختلف آن قرار گرفته و ارتباطی هوشمند با نورونها و سیستم عصبی سراسر بدن دارد. نکته قابل توجه در مورد این نسل از پوست مصنوعی این است که انواع درد ناشی از برخورد اجسام تیز و داغ را از هم متمایز میکند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/