دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1399 - 12:59
آنا بررسی می‌کند؛

از اعتراض دانشجویان به انتقال دانشجویان پروازی علوم پزشکی تا پاسخ مسئولان/ قوانین همان است که بوده!

برخی با داشتن شرایط بهتر، مسیرهای دور زدن کنکور را به‌راحتی طی می‌کنند که این امر به آینده علمی کشور ضربه می‌زند و منجر به سرخوردگی بین دانشجویانی می‌شود که می‌خواهند با تکیه به توان خود به موفقیت دست پیدا کنند؛ این معضل گریبان‌گیر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز بوده است!
کد خبر : 510991
airport-travel-1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هرساله نیم میلیون داوطلب برای فتح کرسی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی به رقابت می‌پردازند. دانشجویان علوم پزشکی نیز معتقدند آزمون‌های سراسری به دلیل ایراداتی که دارند بهترین راه شناسایی و انتخاب افراد نخبه دارای صلاحیت‌های لازم نیست، اما یقیناً در وضعیت کنونی بهترین مجرای اجرای عدالت آموزشی است و کنکور سراسری راهی برای تشخیص بهترین، توانمندترین و تلاشگرترین داوطلبین کنکور است و در این کارزار برای سالیانی طولانی، افرادی شایسته موفق به حضور در بهترین و مهم‌ترین رشته‌های تحصیلات عالی کشور شده‌اند.


درگذشته نه‌چندان دور برخی از افراد برای راه‌یابی به دانشگاه‌های علوم پزشکی از مسیرهایی جز کنکور اقدام کردند. این افراد که به دانشجویان پروازی شناخته می‌شوند پس از دست نیافتن به نتیجه مطلوب در کنکور به دانشگاه‌های علوم پزشکی خارج از کشور می‌روند و پس از گذراندن یک الی دو ترم به دانشگاه‌های برتر کشور انتقالیمی‌گرفتند!


این امر منجر به سرخوردگی دانشجویان علوم پزشکی می‌شد که با تکیه‌بر تواناهایی خود به دانشگاه راه‌یافته بودند و ناامیدی و دلسردی در بین دانشجویان و حتی فارغ‌التحصیلان رشته‌های حوزه بهداشت و درمان به وجود می‌آورد. همچنین دانشجویان پروازی از سواد لازم برخوردار نیستند و در آینده به جامعه علوم پزشکی کشور ضربه خواهند زد.




بیشتر بخوانید:


اعتراض دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی به انتقال دانشجویان پروازی!




در همین راستا نیز شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت طی نامه‌ای به سعید نمکی وزیربهداشت، درمان و آموزش در خصوص پذیرش دانشجویان خارج از کشور خواستار عدم پذیرش دانشجویان خارج از کشور شد.


در بخشی از این نامه آمده است: ما دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اعتراض و نگرانی خود را به هرگونه تصمیم جدید برای انتقال دانشجویان ایرانی شاغل در دانشگاه‌های خارجی که عمدتاً از ترازهای علمی پایینی نیز برخوردارند و قطع به‌یقین خسارات جبران‌ناپذیری را به بدنه علوم پزشکی وارد خواهند ساخت، به هر علتی ازجمله پاندمی کووید ۱۹، کمبود ارز و ... اعلام می‌داریم. در شرایطی که وزیر محترم، معاونین محترمشان، مسئولین دانشگاهی و اساتید به تعداد بالای دانشجویان در حال تحصیل معترض هستند و به دلیل عدم وجود امکانات کافی و مناسب آموزشی و رفاهی پیگیر عدم افزایش ظرفیت هستند، چگونه بدون فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم به دنبال پذیرش این دانشجویان آن‌هم با اخذ مصاحبه‌هایی که شفافیت آن‌ها برای عموم روشن نیست، بوده‌اند و در روزهای اخیر نیز به حواشی جدی و عمیقاً تأثیرگذار در این خصوص، دامن زده‌اند؟



معاون آموزشی وزارت بهداشت: از سوی دانشجویانی که خارج از کشور ازلحاظ اقتصادی و شرایط کرونایی شرایط سختی را پیداکرده‌اند به‌شدت تحت‌فشار هستیم؛ متقابلاً دانشجویانی که در کشور تحصیل می‌کنند هم نقطه نظراتی در این زمینه دارند. به این دلیل که حجم کلاس‌ها، بیمارستان‌ها، یونیت‌های دندانپزشکی تحت‌فشار هست و با کمبود فضا و امکانات مواجهیم. 



قوانین انتقال دانشجویان به داخل کشور هنوز تغییری نکرده است


در همین راستا علی‌اکبر حق‌دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت می‌گوید: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته‌اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده می‌شوند و ما تلاش کردیم بروکراسی مربوطه را تسریع کنیم تا به دلیل شیوع کرونا رفت‌وآمد در وزارت بهداشت کمتر شود. از همین رو همان قوانین و مقررات قبلی مدنظر قرار دارد و باید دانشگاه‌های آن‌ها معتبر باشد، معدل دیپلم آن‌ها و معدل درس‌هایی که در کشور مبدأ گذرانده‌اند و تعداد واحدهای درسی آن‌ها بررسی می‌شود و بر این اساس به آن‌ها مجوز ورود داده می‌شود.


به گفته وی دانشجویانی که خارج از کشور هستند و ازلحاظ اقتصادی و شرایط کرونایی شرایط سختی را پیداکرده‌اند و پیچیدگی تحصیلی آن‌ها افزایش‌یافته و به‌شدت تحت‌فشار هستیم و انتظارات بیشتری از وزارت بهداشت دارند؛ متقابلاً دانشجویانی که در کشور تحصیل می‌کنند هم نقطه نظراتی در این زمینه دارند و بحث‌های جدی در این زمینه مطرح می‌کنند. به این دلیل که حجم کلاس‌ها، بیمارستان‌ها، یونیت‌های دندانپزشکی تحت‌فشار هست و با کمبود فضا و امکانات مواجهیم. برآورد نیروی انسانی مبنای دیگر تصمیم‌گیری است اما در دو سمت همکاران و دانشجویانی هستند که نظرات موافق و مخالف جدی دارند. ما همه را شنیده‌ایم و سعی می‌کنیم توضیحات مربوطه را داشته باشیم اما قوانین و مقررات همان‌هایی هست که قبلاً بوده و تغییری نکرده است.


حرف پایانی!


با توجه به اینکه مقام معظم رهبری، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نام‌گذاری کردند. این امر جز با تکیه‌بر نیروی انسانی داخلی و اعتماد به نسل جوان محقق نمی‌شود. از همین رو مسئولان باید با فراهم ساختن محیطی آرام و به‌دوراز نگرانی از هر نوع بی‌عدالتی به پرورش، رشد و شکوفایی نیروهای انقلابی در تمامی عرصه‌ها انجام‌وظیفه کنند.


در همین راستا از مسئولان وزارت بهداشت انتظار می‌رود تنها به شنیدن صحبت‌های همکاران و دانشجویان خود اکتفا نکنند و محیطی به‌دوراز نگرانی برای آنان فراهم کنند.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب