دادگاه تجدیدنظر «قصاب سربرنیتسا» آغاز شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا،جلسه دادگاه رسیدگی به درخواست تجدیدنظر راتکو ملادیچ، فرمانده پیشین نظامیان صرب معروف به «قصاب سربرنیتسا» یا «قصاب بالکان» روز سهشنبه ۲۵ اوت (۴ شهریور) آغاز شد.
ملادیچ که در سال ۲۰۱۷ به جرم «نسلکشی» و «جنایت علیه بشریت» به حبس ابد محکوم شده و هم اکنون در زندان به سر میبرد، از دادگاه بینالمللی رسیدگی به جرائم یوگوسلاوی سابق در شهر لاهه تقاضای فرجامخواهی کرده بود. جرم او در پیوند با کشتار بیش از ۸ هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ و حمله و قتل افراد غیرنظامی در جریان ۴۳ ماه محاصره سارایوو، پایتخت بوسنی در سال ۱۹۹۵ بوده است.
قضات دادگاه بدوی راتکو ملادیچ را در مورد کشتار مسلمانان بوسنی و «پاکسازی قومی» مسئول و مقصر دانسته و گفته بودند که این جرم در چهارچوب طرح تشکیل «صربستان بزرگ» به رهبری رادوان کارادزیچ و با حمایت سیاستمدار پیشین صرب، اسلوبودان میلوسویچ انجام گرفته است. ملادیچ فرمانده نیروهای صرب بوسنی در جریان در جریان جنگ یوگسلاوی پیشین در سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بود که به فروپاشی این کشور انجامید.
بررسی فرجامخواهی ملادیچ در دادگاه تجدید نظر که امروز آغاز شده، دو روز به طول خواهد انجامید. وکلای ملادیچ ۹ دلیل برای درخواست تبرئه یا محاکمه مجدد او ارائه دادهاند، اما پریسکا نیامبه، قاضی دادگاه در همان آغاز جلسه روز اول اعلام کرد که دادستانان پرونده، این درخواست را نپذیرفتهاند.
بخشی از جلسه دادگاه به دلیل شرایط ویژه کرونا به صورت ویدیویی برگزار شد. راتکو ملادیچ که اکنون ۷۷ ساله است با ماسک در برابر دوربین ظاهر شد اما دقایقی پس از آغاز جلسه ماسک را از روی صورت خود برداشت.
وکلای ملادیچ با اشاره به حال جسمی نامساعد موکلشان خواستار به تعویق افتادن دادگاه شده بودند، اما با درخواست آنها موافقت نشد. این جلسه پیش از این به دلایل مختلف از جمله عمل جراحی ملادیچ و شیوع کرونا، چند بار به تعویق افتاده بود.
در دادگاه بدوی، ملادیچ در ۱۰ مورد از ۱۱ مورد اتهامی خود مجرم شناخته شد و کارشناسان بر این باورند که حکم حبس ابد او در پایان فرجامخواهی تغییر نخواهد کرد. دادستانان از این هم فراتر رفته و میگویند این فرد برای اتهام یازدهم، یعنی نسلکشی بوسنیاییها و کرواتها در ۵ شهر دیگر بوسنی در سال ۱۹۹۲ نیز باید محاکمه شود.
روز چهارشنبه ملادیچ به مدت حداکثر ده دقیقه اجازه خواهد داشت تا در برابر قضات پرونده درباره درخواست تجدید نظر در حکمش صحبت کند. تاریخ پایان بررسی درخواست به دست قضات بینالمللی این پرنده هنوز مشخص نشده، اما احتمالاً اعلام تصمیم نهایی آنها به سال ۲۰۲۱ موکول خواهد شد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/