پوستر جشنواره تئاتر مقاومت رونمایی شد/ اجرای 15 نمایش خیابانی با نگاه به وضعیت خاورمیانه امروز
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست مطبوعاتی پوستر جشنواره که توسط کوروش پارسا نژاد طراحی شده، با حضور سید ناصر حسینیپور نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» رونمایی شد.
دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در ارائه گزارش به خبرنگاران اعلام کرد: «به طور کلی 700 اثر به دبیرخانه این جشنوراه ارائه شده است که شامل 400 اثر در بخش صحنهای، 187 اثر در بخش خیابانی و 120 اثر در بخشهای عروسکی، کودک و نوجوان و نمایشنامهنویسی متقاضی حضور در جشنواره است که توسط هیاتهای منتخب بازخوانی میشوند . از میان 700 اثر بخش های مختلف، 100 اثر نمایشی به عنوان نمایشهای منتخب معرفی میشوند که طبق پیشبینی انجام شده قرار است بیش از هزار اجرای عمومی داشته باشند.»
پارسایی همچنین گفت: «14 تالار نمایشی میزبان آثار مختلف جشنواره خواهند بود. همچنین آثار بخش خیابانی نیز در محوطه تئاتر شهر و خانه هنرمندان به اجرا در میآید. ضمن اینکه روزهای پنجشنبه و جمعه 5 و 6 آذر ماه نمایشهای خیابانی از ساعت 15 تا 15 در بهشت زهرا (س) اجرا خواهد شد.»
وی با اعلام اینکه تیزر این جشنوراه از امروز در شبکههای مختلف پخش خواهد شد، تصریح کرد: «تیزر این جشنواره توسط سینا پاکدل و با همکاری میثم احمدی آماده شده است. ضمن اینکه کاتولوگ این جشنواره با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی و در راستای حفظ محیط زیست به شکل مولتی مدیای تصویری توسط یحیی پاکدل طراحی شده است.»
ناصر حسینیپور نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» که مورد توجه و تقریظ مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته در این نشست رسانه ای بیان کرد: «مقاومت و جنگ را اگر به یک پیکر تشبیه کنیم دارای یک جسم و یک روح است . جسم و پیکر جنگ و مقاومت همان ادبیاتی است که شامل کلیات جنگ از جمله یگانها و ... می شود و روح آن به دفاع مردمی ملت ایران مربوط میشود که من معتقدم تئاتر مقاومت باید بیشتر به روح مقاومت بپردازد.»
دیدهبان ماندم
حسینی پور با یادآوری اینکه در سن 16 سالگی به اسارت عراقیها در آمده و در زمان اسارت خود تئاتر اجرا می کرده عنوان کرد:«من نویسنده نیستم، جنگ از بچههای روستایی نویسنده ساخت. من به عنوان بچه روستایی که با دیده بانی جزیره مجنون به اسارت در آمده بودم به خود گفتم میتوان دیده بان ماند و دیدهبان هم ماندم. من در سن 16 سالگی خواستم دیدهبان بمانم اما اینبار دیده بان آدم ها، اخلاق، منشهای انسان ها و سیاهیها و سفیدیهایشان. همه چیز را دیدم.»
کتاب «پایی که جا ماند» را به گروهبان بعثی تقدیم کردهام
وی با اشاره به عنایت مقام معظم رهبری نسبت به وی و کتاب «پایی که جا ماند» که تاکنون 60 بار تجدید چاپ شده است بیان کرد: «من این کتاب را به گروهبان بعثی تقدیم کردهام چراکه آنچه بر من در اسارت گذشت چیزی جز زیبایی نبود.»
میزبانی زیرگذر و خانه هنرمندان از پوستر و عکس
مهدی آشنا دبیر بخش پوستر و عکس گفت: «300 اثر از 29 عکاس به دبیرخانه ارائه شده که از این میان 30 اثر از 15 عکاس در قالب نمایشگاهی در خانه هنرمندان ایران در معرض دید قرار خواهد گرفت. همچنین از میان 87 پوستر از 50 گرافیست بالغ بر 19 اثر از 14 طراح و گرافیست در زیرگذر چهار راه ولیعصر(عج) نمایش داده خواهد شد.»
100 میلیون تومان به بخش تئاتر خیابانی اختصاص یافته
امیر حسین شفیعی دبیر بخش تئاتر خیابانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت نیز اظهار کرد: «اجرای عمومی آثار در شهرستانها به عنوان رویدادی که کمتر شاهد بودهایم با حمایت دبیرخانه جشنواره اتفاق افتاده و مبلغ 100 میلیون تومان به این بخش اختصاص داده شده که حاصلش کمک هزینه و تهیه جوایز بسیار خوب و حمایت از اجرای عمومی آثار خواهد بود.»
وی افزود: «امروز تئاتر مقاومت منحصر به 8 سال دفاع مقدس نمیشود اگرچه در این بخش به این امر نیز توجه شده اما سعی داشتهایم در بحث مقاومت به خاورمیانه امروز بیشتر پرداخته شود تا مخاطب نسبت به رویدادهایی که امروزه روی می دهد و آشفتگی پیشآمده در جهان بیتفاوت نباشد.»
وی همچنین گفت: «در این بخش 15 نمایش اجرا خواهد شد که 5 نمایش آن آثار پرفورمنس و بیکلام هستند. همچنین دو نمایش درباره انتفاضه فلسطین خواهد بود.»
علی بهرامی دبیر بخش رادیو تئاتر نیز تشریح کرد: «در این بخش 60 اثر از استانها به دبیرخانه ارسال شده که از بین آنها 7 اثر انتخاب شده که از 3 تا 7 آذرماه اجرا میشود.»
در این نشست همچنین درباره تماشاخانه سرو و استودیو نمایش روایت که با طراحی پارسایی از پنجشنبه گذشته 28 آبان ماه افتتاح شده است یادآوری شد که تماشاخانه سرو با ظرفیت 160 نفری و استودیو نمایش با گنجایش 60 نفری در موقعیت جغرافیایی و دسترسی مناسب در مرکز شهر میزبان آثار خواهد بود.
در حاشیه
نکته تعجببرانگیز این نشست این بود که با آنکه بارها در طول این برنامه حسین پارسایی و عباس غفاری از تلاش و همراهی خبرنگاران تشکر کردند اما در پایان این مراسم غفاری در واکنش به سوال نداشتن خبرنگاران اعلام کرد که پیش از این خبرنگارانی بودند که همیشه اولین سوالها را میکردند و اگر امروز هیچ سوالی پرسیده نمیشود به معنای کامل بودن توضیحات و نبود هیچ ابهامی است!
انتهای پیام/