دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1399 - 20:01
تدبر در آیه ۷ سوره حمد؛

منظور از صراط در سوره حمد اهل بیت (ع) است

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌ «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.
کد خبر : 509609
quran-95-12-03.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌ «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.




بیشتر بخوانید:
منفعت تذکر برای انسان‌هایی که دل نرم و قلب خاشع داشته باشند/ قرآن؛ درمان‌کننده دل‌های با ایمان




پیغام دوست
در روز جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ مصادف با اول محرم ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به‌ شرح زیر است:
راه آنان كه گرامى‏‌شان داشته‌اى نه [راه] مغضوبان و نه [راه] گمراهان (حمد، ۷)
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ (الحمد، ۷)
این آیه که درخواست انسان مؤمن به درگاه خداوند است در سوره حمد قرار دارد که هر مسلمانی در شبانه‌روز حداقل ۱۰ نوبت آن را تکرار می‌کند. فخر رازی که از مفسران اهل سنت است می‌گوید در اینجا نمازگزار به ارواح پاک و مطهر متوسل می‌شود تا به برکت وجود آن‌ها خداوند او را در صراط مستقیم قرار دهد. بی‌تردید در ذهن این مفسر اهل سنت توسل و تمسک به ارواح پاک و مطهر اهل بیت (ع) بوده است.
همچنین از امام صادق (ع) روایت است که فرمود: منظور از صراط که نمازگزاران در سوره حمد از خداوند درخواست می‌کنند ما اهل بیت هستیم. بنابراین از جمله مهم‌ترین درخواست هر مسلمانی خواه شیعه و خواه اهل سنت توسل به اهل بیت (ع) است.
در نتیجه نمازگزار با قرائت این آیه، از خداوند می‌خواهد که او را در مسیری قرار دهد که امام حسین (ع) در آن گام نهاده است و آن مسیر جهاد و شهادت در راه خداست.



یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته