فقر آب پاکیزه در شهرهای شمالی/ املشیها چه زمانی با کمآبی خداحافظی میکنند؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا – پروین طالبیان؛ در آستانه ماه پرباران شهریور در گیلان هستیم و پس از آن پاییز برگریزان و بارانی از راه میرسد. با فرارسیدن این بارشهای پیدرپی شهروندان گیلانی ساکن در شهرستان املش با مشکل آب مواجه خواهند شد.
مردم این شهرستان با اینکه در شمالیترین و پرآبترین استان کشور به سر میبرند؛ اما نمیتوانند از نعمت آب شرب و بهداشتی برخوردار شوند؛ چراکه تصفیهخانهای که آب این شهرستان را تأمین میکند، هنوز آماده نیست و نمیتواند آب مورد نیاز این شهرها را تأمین کند.
پروژه تصفیهخانه رحیمآباد با 10 و 20 میلیارد تومان اعتبار به پایان نمیرسد
محمد رنجبر فرماندار شهرستان املش در اینباره به خبرنگار آنا میگوید: مردم املش 100 روز در سال آب شرب و پاکیزه ندارند. مشکل کمآبی املش، مشکل امروز و دیروز نیست؛ بلکه سالهاست که املش این مشکل را دارد.
فرماندار املش بیان میکند: متأسفانه سالهاست به این مشکل شهرستان املش بهخوبی پرداخته نشده است.
وی که کمتر از یک سال است که فرماندار شهرستان املش شده است، تمرکز اصلی خود را حل این مشکل عنوان میکند و ادامه میدهد: مصاحبهها، جلسات و دیدارهای بنده همگی حول محور آب است و معتقدم؛ مشکلی که چند سال ادامه داشته است، ظرف چند ماه حل نمیشود.
رنجبر اظهار میکند: در این مدت مجوز حفر دو حلقه چاه در املش گرفته شده است، از سوی دیگر مطالعات انتقال آب شرق گیلان نیز آغاز شده است؛ البته همه اینها به این معنی نیست که مردم آب نداشته باشند.
مردم راهی جز تحمل بیآبی ندارند
فرماندار املش عنوان میکند: آب املش از تصفیهخانه رحیمآباد که به تصفیهخانه «طوللات» معروف است، تأمین میشود. به محض اینکه کوچکترین بارندگی رخ دهد، این تصفیهخانه از مدار خارج میشود. مردم هم هیچ راهی جز تحمل بیآبی را ندارند.
وی راه حل را اجرای پروژه انتقال آب از شرق گیلان اعلام میکند و میگوید: پروژه تصفیهخانه با 10 میلیارد یا 20 میلیارد تومان اعتبار به پایان نمیرسد.
متأسفانه از آن دو حلقه چاهی که در سخنان فرماندار از آن نام برده شده است، یک حلقه چاه وارد مدار آب شرب املش شده است و هنوز چاه دوم وارد مدار نشده است. پروژه انتقال آب شرق گیلان هم که در مرحله مطالعه قرار دارد، هنوز اجرایی نشده است.
حجتالاسلام محمد صفری، نماینده مردم رودسر و املش در این باره به خبرنگار آنا میگوید: تاکنون برای تکمیل تصفیهخانه فقط 150 میلیون تومان هزینه شده است، این اعتبارات کم نمیتواند تکمیل پروژه تصفیهخانه را در کوتاهمدت به ارمغان آورد.
املش اختیاری در تأمین آب خود ندارد
نوید نوربخش، رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان املش نیز در این باره اظهار میکند: شهرستان املش به لحاظ آبی فقیر است. اختیاری در تأمین آب خودش ندارد و آب شرب خود را از رودسر تأمین میکند. چشمهای که آب رودسر را تأمین میکند با بارندگیها و طغیان رودخانه گلآلود میشود و به همین دلیل تصفیه آب در تصفیهخانه متوقف شده و همین امر باعث قطعی آب میشود.
به گزارش آنا، اگر از مایه حیات بودن آب بگذریم، در موقعیت کنونی که بیماری کرونا در کشور همهگیر شده تأمین آب پاک برای همه آحاد جامعه امری ضروری است و با انتظار افزایش موج بیماری در فصل سرد سال باید چاره جدی برای جمعیت 70 هزار نفری درگیر با معضل کمآبی شهرستان املش اندیشیده شود.
انتهای پیام/4040/4062/پ
انتهای پیام/