دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زمان اجرای جشنواره سرو به‌زودی اعلام می‌شود

دبیر اجرایی تئاتر مقاومت از نهایی شدن جشنواره سرو در مرداد ماه یا همزمان با هفته دفاع مقدس در تقویم اجرایی تئاتر کشور خبر داد.
کد خبر : 508236
D1737528T14825022(web)(b).jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا توحید معصومی، دبیر اجرایی تئاتر مقاومت با حضور در استودیوی پخش زنده رادیو گفت‌وگو با اشاره به سابقه فعالیت خود در انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اظهار کرد: زمانی‌که آقای نیلی، مدیر انجمن از بنده دعوت کردند، رویدادهایی را برنامه ریزی کردیم و پیشنهاد شد تئاتر‌های اجرا شده در تالار سرو ضمن ارزیابی، انتخاب شده به برگزیدگان جایزی تعلق گیرد.
وی ادامه داد: ایده جشنواره سرو در حوزه ملی از همان‌جا در ذهنم جرقه زد و قرار شد هر نمایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس روی صحنه می‌رود، رصد و ارزیابی شود.
معصومی با بیان این مقدمه افزود: در پی انتشار فراخوان عمومی، اعلام کردیم هر کارگردانی از بازه سال ۹۸ دست به تولید آثاری با این دو موضوع زده است، مشخصات اثر را برای ما ارسال کند که خوشبختانه ۲۸۰ اثر را تا پایان مهلت فراخوان دریافت کردیم.
وی از استقبال خوب گروه‌های تئاتری سخن گفت و افزود: این گروه‌ها برای اجرای عمومی آثاری را تهیه و تدارک دیده بودند و اکثرا گروه‌های خودجوش و شخصی بودند و از ارگانی خاص سفارش کار نگرفته بودند و در نهایت به ۴۵ اثر برگزیده رسیدیم که توسط سه تن از داوران (دکتر صادقی، رایانی مخصوص و حسین پاکدل) ارزیابی شد.
معصومی ادامه داد: حضور شهرستان‌ها در این جشنواره چشم گیر بود و آثار کمتری از تهران در دو حوزه صحنه و خیابانی به‌دست ما رسید اما چون تعداد این آثار اندک بود، بخش خیابانی را حذف کردیم.
این مدیر با سابقه تئاتری افزود: قصد داشتیم انگیزه‌ای برای گروه‌های شهرستانی ایجاد کنیم که بدانند در جایی دیده می‌شوند. در سال‌های آتی بخشی هم برای تهیه کنندگانی که برای سرمایه گذاری سمت تولید این آثار می‌آیند، خواهیم داشت تا این افراد تشویق شوند.
معصومی در تکمیل این بخش از برنامه "تقاطع فرهنگ" گفت: ارگان‌ها و مراکزی که زمینه را برای تولید این آثار فرهنگی ارزشی ایجاد می‌کنند، به‌عنوان تهیه کننده مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
وی در بخشی دیگر از این برنامه در رادیو گفت‌وگو با اشاره به اینکه حضور بزرگان تئاتر در جشنواره سرو، قوت قلبی بود که نشان داد این جشنواره جایگاه خود را در میان اهالی تئاتر کشور یافته است، افزود: بسیاری آثار شهرستانی سطح بالاتری نسبت به کارهای رسیده از تهران داشت.
معصومی خاطرنشان کرد: پارامترهایی برای داوری در نظر نداشتیم و تنها آثار را با رویکرد تئاتر دفاع مقدس بررسی کردیم؛ بسیاری آثار حتی به تئاتر دفاع مقدس مربوط نبود اما در این حوزه می‌گنجید.
وی گفت: آن‌طور که از سخن داوران دریافت کردم، نگاه جدید به حوزه دفاع مقدس و آثار پس از جنگ مورد نظر قرار گرفته است و این مقوله‌ها مورد توجه داوران بود.
معصومی افزود: برای آینده چند ایده در نظر داریم؛ شاید همزمان با هفته دفاع مقدس، این رویداد فرهنگی هنری را به‌صورت سالانه معرفی کنیم و ۲۹ شهریور ماه مبدأ این رویداد باشد. همچنین می‌توان برای توزیع رویدادهای فرهنگی هنری در طول سال، برپایی این جشنواره را برای مردادماه در نظر بگیریم.
این نویسنده و پژوهشگر در ادامه این بخش گفتگویی در رادیو گفت‎وگو در رابطه با جشنواره سردار آسمانی اظهار کرد: اولین رویداد انجمن تئاتر انقلاب پس از حضور آقای نیلی همین رویداد بود و بلافاصله قصد داشتیم برای تکریم از جایگاه این بزرگوار، هنرمندان تئاتر سهمی از آن خود کنند که استقبال بی نظیری از آن صورت گرفت.
معصومی خاطرنشان کرد: از زمان شهادت تا چهلم این شهید بزرگوار همایشی را برپا کردیم و یک هفته گروه‌های نمایش خیابانی در سراسر کشور اجراها را روانه صحنه کردند و اختتامیه آن در تهران برپا شد که البته استان کرمان هم از این موضوع بسیار استقبال کرد.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب