دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1399 - 09:01

کپسولی که باکتری‌های روده را جمع می‌کند

دانشمندان موفق به توسعه کپسولی شده‌اند که قادر به جمع‌آوری باکتری‌ها از سیستم گوارشی است.
کد خبر : 508057
ddddddddddd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش نشان‌دهنده حقایق بسیاری در خصوص سلامت فرد است. حال دانشمندان یک کپسول بلعیدنی توسعه داده‌اند که می‌تواند باکتری‌های دستگاه گوارش را از مناطق مخصوص جمع‌آوری کند و اطلاعات بیشتری برای تحقیقات به ارمغان بیاورد.


به طور معمول پزشکان برای شناسایی باکتری‌های موجود در دستگاه گوارشی باید مدفوع بیمار را بررسی کنند. در این روش مشخص نیست که باکتری در کدام ناحیه از روده کوچک، معده یا روده بزرگ قرار داشته است. حال به لطف کپسول بلعیدنی گروه تحقیقاتی دانشگاه پردو می‌توان به راحتی باکتری‌های موجود در نواحی مشخصی از سیستم گوارش را جمع‌آوری کرد.


این کپسول عمدتاً از یک هیدروژل جاذب ساخته شده که حاوی پوسته رزین است. در این کپسول به تغییرات pH حساس است و می‌توان این حساسیت را به نحوی تنظیم کرد که در ناحیه مشخصی از سیستم گوارشی حل شود. سپس هیدروژل مایع گوارشی که حاوی باکتری است به داخل می‌کشد.


 هر چه ژل مایع بیشتری جذب می‌کند، بزرگ‌تر می‌شود و مکانیسم پیستون مانندی را ایجاد می‌کند. درنهایت پیستون روزنه را می‌بندد، باکتری‌های جمع‌شده را به دام می‌اندازد و از جذب مایع بیشتر جلوگیری می‌کند. این کپسول به مسیرش در سیستم گوارشی ادامه می‌دهد و درنهایت همراه با مدفوع دفع می‌شود. سپس کپسول بازیابی شده و ژل درون آن بیرون کشیده می‌شود تا باکتری‌ها تجزیه و تحلیل شوند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب