بهترین روش ترک سیگار آسان و بدون برگشت چیست؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اگر تصمیم گرفتهاید که اکنون سیگار را ترک کنید و به دنبال بهترین روش ترک سیگار میگردید، باید به شما تبریک بگوییم؛ چرا که نیمی از راه را پیمودهاید. اما پیمودن نیم دیگری از راه در گرو دانستن روانشناسی ترک سیگار است.
اکثر مردم از خطرات بیشمار سیگار برای سلامتی آگاه هستند، با این وجود همچنان مصرف دخانیات یکی از عوامل اصلی مرگ و میر میلیونها انسان در جهان است.
اما چیزی که باید بدانید این است که ترک سیگار یک رویداد آنی نیست که یک روز اتفاق بیفتد و تمام شود.
این امر یک پروسه زمانبر است که صبر زیادی میطلبد. با کنار گذاشتن سیگار، سلامت، کیفیت و مدت زندگی خود و همچنین اطرافیان خود را بهبود ببخشید.
به عنوان یک توصیه کلی برای ترک سیگار نه تنها لازم است رفتار خود را تغییر دهیم و با علائم و عوارض ترک سیگار (ناشی از قطع مصرف نیکوتین) کنار بیاییم، بلکه باید راههای جدید و موثری برای مدیریت روحیه خود پیدا کنیم.
مسلما با یک برنامهریزی درست، میتوانید از اعتیاد به نیکوتین خلاص شوید. در ادامه پنج روش ترک سیگار ذکر شده است.
راههای ترک سریع سیگار
۱. آمادگی برای روز ترک
قانون کارما را بکار بگیرید، روزی که تصمیم گرفتید سیگار را ترک کنید، تاریخ ترک خود را تعیین کنید. روزی را انتخاب کنید که در آینده نزدیک قرار داشته باشد. این امر به شما زمان کافی برای آماده سازی تا روز موعود را خواهد داد. دو روش ترک سیگار در این مرحله عبارت است از:
- ترک سیگار به طور ناگهانی کنار، تا زمان تاریخ ترک خود استعمال سیگار را ادامه دهید و سپس ترک کنید.
- ترک سیگار به صورت تدریجی، مصرف سیگار تا تاریخ ترک را به آهستگی کاهش دهید.
چند نکته پیش از فرا رسیدن روز موعود:
- تاریخ ترک خود را به دوستان، خانواده و همکاران اطلاع دهید.
- تمام سیگارها و زیرسیگاریهای خود را دور بیندازید.
- یکی از روشهای شناخته شده ترک سیگار نظیر روش بوقلمون سرد، ترک سیگار به روش nrt (درمان جایگزین نیکوتین)، مشاوره و... را انتخاب نمایید. تمامی روشهای گفته شده از طریق نوشتار " چگونه سیگار را ترک کنیم؟ " قابل دسترسی است.
- جایگزینهایی برای سیگار نظیر آب نبات چوبی، آدامس بدون قند، خلال دندان و... به همراه داشه باشید.
- یک فرد پشتیبان را برای خود برگزینید که قبلا در ترک سیگار موفق شده است.
- از دوستان سیگاری خود بخواهید که در حضور شما سیگار نکشند.
- اگر قبلاً سعی کرده اید ترک کنید، به این فکر کنید که چه کارهایی انجام دادهاید و چه کارهایی را از قلم انداختهاید.
چند نکته در روز موعود:
- به هیچ وجه سیگار نکشید.
- خود را سرگرم کنید.
- در صورت اضطرار از یکی از روشهای درمان جایگزین نیکوتین (NRT) استفاده کنید.
- در نشست یکی از انجمنهای ترک دخانیات شرکت نمایید.
- آب و یا آبمیوه بیشتری بنوشید.
- از حضور در جمعهایی که سیگار میکشند خودداری کنید.
- از موقعیتهایی که نیاز شدید به سیگار کشیدن پیدا میکنید، اجتناب نمایید.
- تنفس عمیق داشته باشید و ریههای خود را از هوای تازه پر کنید.
- پیاده روی کنید.
۲. روشهای درمان جایگزین نیکوتین (NRT) را جدی بگیرید
NRT میتواند ولع و علائم ترک را که ممکن است با آن مواجه شوید، کاهش دهد. به طور کلی NRT ها به گونهای طراحی شدهاند که بدن شما به ترک سیگار عادت میدهد و در عوض دوز کنترل شدهای از نیکوتین را در اختیار شما قرار میدهد و شما را از شر دیگر مواد شیمیایی موجود در دخانیات نجات میدهد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) پنج نوع NRT زیر را تأیید کرده است، به یاد داشته باشید که برای استفاده از هر یک از موارد اشاره شده در پایین بهتر است با یک متخصص در این حوزه مشورت کنید.
- انواع چسبها نظیر چسب نیکوتین
- آدامس ترک سیگار
- قرص
- اسپری بینی
- اسپری افشانه
۳. داروهای غیر نیکوتینی را در نظر بگیرید
FDA دو داروی غیر نیکوتینی را برای کمک به ترک سیگاریها تایید کرده است. اگر احساس میکنید به یکی از این موارد نیاز دارید تا مسیر ترک سیگار هموارتر شود حتما با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف خودسرانه این داروها جدا خودداری کنید. گفتنی است که عوارض ناشی از مصرف این دارو شامل تغییرات رفتاری، افسردگی، پرخاشگری و افکار یا اقدامات منتج به خودکشی است. این دو دارو عبارتند از:
- قرص ولبان یا بوپروپیون (Zyban (bupropion:
بوپروپیون روی مواد شیمیایی مغز تاثیر میگذارد که در ایجاد ولع نیکوتین نقش دارد به این ترتیب با مصرف این دارو هوس و علائم ترک نیکوتین کاهش پیدا میکند. بوپروپیون به مدت ۱۲ هفته به صورت قرص تجویز میشود؛ این بازه زملانی ۳ تا ۶ ماه دیگر قابل تمدید است تا خطر اعتیاد مجدد به سیگار کاهش یابد.
- قرص وارنیکلین (Chantix (Varenicline:
وارنیکلین نیز با گیرندههای نیکوتین در مغز در کنش و واکنش است. این تداخل باعث میشود لذتی که از مصرف دخانیات به دست میآید کاهش یابد و از شدت علائم ترک نیکوتین بکاهد. وارنیکلین نیز به مدت ۱۲ هفته استفاده میشود، اما این بازه زمانی همانند بوپروپیون، ۱۲ هفته دیگر قابل تمدید است تا خطر بازگشت ولع سیگار کمتر شود.
۴. بهره بردن از قدرت حامیان
وابستگی عاطفی و جسمی افراد سیگاری به سیگار، اراده آنان را پس از کنار گذاشتن نیکوتین به چالش میکشد. برای ترک کامل سیگار میبایست این وابستگی برطرف شود. در این بین وجود مراکز ترک سیگار در کلیه استانها، حربه خوبی علیه نیکوتین خواهد بود. یادآوری این نکته ضروری است که هرچه علائم جسمی شما به مرور زمان بهتر شوند، علائم عاطفی شما نیز بهبود مییابند.
تحقیقات نشان داده است که ترکیب تمامی روشهای گفته شده تا کنون از روشهای درمان جایگزین نیکوتین (NRT) گرفته تا داروهای غیر نیکوتینی به انضمام بهره بردن از پشتیبانی کارشناسان در مراکز ترک سیگار میتواند احتمال ترک سیگار در طولانی مدت را تا ۲۵ درصد افزایش دهد.
مراکز حمایتی معمولا برنامههایی را به صورت گروهی، فردی از طریق روشهای گوکاگونی ارائه میکنند. مشاورههای فردی یا گروهی به صورت حضوری، تلفنی یا به صورت آنلاین از دیگر برنامههای این انمنهاست.
۵. دیگر روشهای درمانی جایگزین را امتحان کنید
برخی افراد روشهای درمانی جایگزین را برای کمک به ترک سیگار مفید میدانند، اما باید بدانید که در حال حاضر هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد این موارد احتمال ترک سیگار را بهبود ببخشد.
از طرفی در برخی از موارد این روشها موجب شده تا فرد بیشتر از پیش سیگار بکشد. برخی از روشهای جایگزین برای کمک به شما ترک سیگار در ادامه فهرست شده است:
- استفاده از بازدارندهها
- سیگار الکترونیکی
- چوب تنباکو
- نوشیدنیها، آب نبات لب نی و خلال نیکوتینی
- هیپنوتیزم
- طب سوزنی
- مغناطیس درمانی
- لیزر درمانی
- گیاهان و مکملها
- یوگا و مراقبه
بهترین روش ترک سیگار آسان و بدون برگشت چیست؟
روشهای دوم، سوم و پنجم هر یک به طریقی از داروها و مواد شیمیایی بهره میبرند که همه ما از عوارض آنها آگاه هستیم و اگر چه شاید یک درد را برطرف کنند اما ناخواسته دیگر بیماریها (هر چند خفیف)، سوغات آنها خواهد بود. انتخاب با شماست؛ هر یک از این داروها دقیقا شبیه به دارونما نیز عمل میکنند و فرد سیگاری را تا مراحل آخر همراهی میکنند، اما سوال بزرگ اینجاست که استفاده از این داروها یا روشهای دیگر نظیر روش چهارم تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟ تا چه زمانی قرار است این کلاف تو در تو روی روح و جسم شما سنگینی کند...؟
در روش نخست، برنامه مشخصی ارائه شده به طوری که تا حدود زیادی مسسیر واضحی را تا ترک سیگار رسم کرده است، پس از این نظر برنامه کامل و جامعی است اما آنچه که میتواند در انتخاب این برنامه خللی ایجاد کند شاید خود شما باشید، بله خود شما. چرا که شروع این طرح با شماست و ادامه دادن و صد البته پایان دادن آن اراده عظیمی را میطلبد. شاید به جرئت میتوان گفت تنها حربه شما در ابتدای این مسیر سخت و دشوار تصمیم و پشتکار شماست؛ پس چنانچه از میزان عزم خود آگاه هستید شک نکنید و کار را با موفقیت تمام به پایان برسانید.
و در پایان...
طبق اعلام انجمن ریه آمریکا (American Lung Association)، مصرف تنباکو و همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار یکی از عوامل شایع مرگ بیش از ۴۸۰ هزار آمریکایی در ایالات متحده است.
وقت آن رسیده که تمامی گزینهها و روشها را سبک سنگین کنید و بهترین روش ترک سیگار را بسته به شرایط جسمی و روحی خود انتخاب کنید.
آیا میخواهید به سری جلسات ترک سیگار بپیوندید یا با یک خط تماس تلفنی تماس بگیرید و به یک جلسه پشتیبانی بروید؟ یا شاید به دنبال پشتیبانی آنلاین هستید و یا دوست دارید از NRT و داروها استفاده کنید. مسلما ترکیبی از دو یا چند مورد از این روشها احتمال ترک دائمی سیگار را چند برابر خواهد کرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
انتهای پیام/