راهکارهای خروج از بحران صندوقهای بازنشستگی از نگاه سازمان مدیریت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، رئیس امور رفاه اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی به تشریح راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی پرداخت.
حمید پوراصغری با اشاره به اینکه یکی از راهحلها برای خروج صندوقهای بازنشستگی از بحران، تغییر سن بازنشستگی افراد است، عنوان کرد: در قانون تامین اجتماعی که در سال 54 نوشته شده، آمده است که قوانین این بخش باید هر سه سال یک بار بر اساس محاسبات اکچوئری بازنگری شود.
وی اظهار کرد: اکنون 30 سال است که این قوانین در مورد عواملی مثل سن بازنشستگی تغییر پیدا نکرده است.
پور اصغری یکی از مهمترین شاخص های این بخش را امید به زندگی دانست و گفت: در کشوری که امید به زندگی بالا میرود، سن بازنشستگی نیز در پی آن باید افزایش پیدا کند و این اتفاق در آلمان و فرانسه افتاده است.
رئیس امور رفاه اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه تمامشماری نشدن حقوق بازنشستگی افراد زیان سنگینی متوجه صندوقهای بازنشستگی کرد، افزود: در واقع صندوقها باید حقوق 30 سال را معدلگیری کنند، در حالی که اکنون معدل حقوق دو سال آخر را میپردازند و این نشانه ضعیف بودن بنیه صندوق است.
وی با اشاره به حداقل سنوات مورد نیاز برای بازنشستگی، عنوان کرد: در همه جای دنیا حداقل سنوات را بالا میگیرند تا از آن سوءاستفاده نشود، در حالی که در کشور ما این امکان وجود دارد که کسی با سابقه 10 سال و حتی کمتر بازنشسته شود.
پوراصغری با تاکید بر این که باید تغییرات سیستماتیک در این فرآیند اعمال شود، ادامه داد: در همه جای دنیا حقوق بازنشستگی طوری تعیین میشود که عدد آن متناسب با سنوات بیمهپردازی باشد.
وی که با ماهنامه «برنامه» نشریه رسمی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفتوگو کرده است، تغییر سیستماتیک را دلیلی بر کم شدن انگیزه برای بازنشستگی زودهنگام دانست و گفت: نتیجه این میشود که حتی اگر قانون اجازه دهد، افراد برای عدم بازنشستگی تلاش میکنند، اما در کشور ما این طور نیست و افراد پس از بازنشستگی تازه جذب بخش خصوصی میشوند و کار دوم را آغاز میکنند.
انتهای پیام/