دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1399 - 10:30
توسط محققان روسی صورت گرفت؛

ساخت ایمپلنت با پوست تخم‌مرغ

دانشمندان با استفاده از پلیمرهای مبتنی بر پوست تخم‌مرغ ایمپلنت‌هایی ساخته‌اند که پیوند میان بافت زنده و ایمپلنت را ممکن می‌سازد.
کد خبر : 507802
llllllll.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه ملی علم و فناوری مواد کامپوزیت در روسیه موفق به توسعه کامپوزیت سرامیک پلیمر زیستی جدیدی از پوسته تخم‌مرغ شده‌اند که می‌تواند در درمان آسیب‌های وارده به جمجمه و صدمات استخوانی به کار رود.


علی‌رغم تلاش‌های یک قرنی دانشمندان، هنوز ماده مصنوعی مناسبی برای جایگزینی استخوان که در جراحی‌ها کاربرد داشته باشد و مانند بافت اصلی عمل کند، پیدا نشده است. بیشتر موادی که تاکنون به عنوان جایگزینی برای بافت استخوانی در نظر گرفته شده‌اند، غیرزیستی هستند، یعنی با بافت زنده تعاملی ندارند.


درواقع جراحان نمی‌خواهند ایمپلنتی را در بدن بیمار قرار دهند که باعث عفونت شود یا بافت‌ها آن را پس بزنند. این امر بدین معناست که ایمپلنت‌ها هیچ‌گاه بخشی از بدن انسان نمی‌شوند و نمی‌توانند مانند یکی از اجزای طبیعی عمل کنند.


PMMA نوعی پلیمر مصنوعی است که به دلیل استقامت و ویژگی‌های خودترمیمی به عنوان بتن در ساخت ایمپلنت‌های استخوانی استفاده می‌شود اما ماده‌ای غیرزیستی است. دانشمندان روسی با استفاده از « PMMA» و افزودن سیلیکات بیوشیمیایی مشتق شده از پوسته تخم‌مرغ موفق به ساخت کامپوزیتی زیستی شدند که می‌تواند تحولی در ایمپلنت‌ها ایجاد کند.


این ماده زیست‌ساز‌گار و غیرسمی است و تحریک بافت استخوانی باعث رشد آن می‌شود. بدین ترتیب ایمپلنت به بافت استخوانی پیوند می‌خورد و به یکی از اجزای طبیعی بدن تبدیل می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب