دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1394 - 13:49
در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات مطرح شد؛

لاریجانی: امروز غربی‌ها، از حرف‌هایی که نسبت به ایران می‌زدند، عبور کرده‌اند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تردیدی ندارم که امروز غربی‌ها، از حرف‌هایی که نسبت به ایران می‌زدند، عبور کرده‌اند.
کد خبر : 50721

به گزارش گروه سیاسی آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز -پنجشنبه 28 آبان‌ماه- در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات که در تالار اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی استان قم برگزار شد، با تبریک روز ملی صادرات، اظهار کرد: فکر می‌کنم که در کل گرایش کشور به موضوع صادرات و محور صادرات تا حد زیادی مبین و این موضوع در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید شده است.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توجه به صادرات در بحث‌های مطرح شده اقتصادی نیز وجود دارد و در ادبیات سیاسی و اقتصادی در این زمینه به این بلوغ رسیده‌ایم که اگر قصد ایجاد تحول در اقتصاد کشور وجود دارد، باید صادرات به‌عنوان یک محور مهم جای خود را نشان دهد و این در اسناد بالادستی نیز بیان شده است.


وی تصریح کرد: در سند چشم‌انداز و در سیاست‌های تدوین شده و همچنین در محورهای اقتصاد مقاومتی توجه به صادرات بسیار ضروری است و این یعنی در درون قابلیت انجام این مهم وجود داشته باشد و صادرات را باید ساماندهی کرد و در برنامه ششم توسعه نیز می‌بایست این بخش لحاظ شود. البته در این رابطه مشکلی در اسناد بالادستی وجود ندارد.


راه نجات اقتصاد ملی توجه به صادرات است


لاریجانی افزود: در چند سال گذشته تلاش شد تا موانع کسب و کار رفع شود و در لایحه دولت مبنی بر خروج از رکود، بخشی از موانع برداشته شد و این موضوع در دولت و مجلس به‌عنوان یک تفکر مسلط مطرح است که راه نجات اقتصاد ملی این است که باید به صادرات توجه ویژه شود و در این رابطه وجود وحدت فکری نیز مهم است.


رئیس قوه مقننه کشورمان گفت: چالش در همگرایی فکری درخصوص اقتصاد می‌تواند مسئله باشد و بعد از پیروزی انقلاب برخی از گرایش‌ها مانع از مردمی شدن اقتصاد در کشور می‌شد،‌ اما به نظر می‌رسد در حال حاضر بین رجال ملی و صاحب‌نظران تا حدود زیادی همگرایی وجود دارد. البته ممکن است افرادی در این رابطه نظرات متفاوتی داشته باشند، اما در کل تصمیم‌سازان به این فکر نزدیک شده‌اند که باید برای دستیابی به قدرت اقتصادی روی پای خود ایستاد و صادرات را محور قرار داد، اما باید سوال کرد که مشکل کجاست؟


وی افزود: بخشی از شرایط اقتصادی کشور میراث گذشته است و یک آشفتگی وجود دارد مانند همین بدهی‌های دولت به پیمانکاران؛ البته این اشکال است که بانک‌ها بیش از حد منقبض عمل می‌کنند اما آنان نیز در صحبت‌هایشان عنوان می‌کنند که در گذشته از آنان زیادی بار کشیده شده است.


لاریجانی با بیان اینکه دولت فربه شده است، تصریح کرد: بزرگ شدن دولت باعث شده بسیاری از منابع صرف سیستم دیوانی شود و در بخشی از دولت با ارائه بخش‌نامه‌های جدید کار درست می‌شود که مانع تولید است. این در حالی است که اگر دولت کوچک باشد می‌تواند با نظارت کلی شرایط را مدیریت کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: رتبه کسب و کار ایران در جهان بالای یکصد است که این یک هشدار است و باید توجه کرد تعدادی از کشورهای منطقه توانسته‌اند رتبه خود را در این حوزه کاهش دهند، بنابراین تعداد بخشنامه‌های زیاد باعث می‌شود که میل به سرمایه‌گذاری کم شود و نباید فراموش کرد که سرمایه‌گذاران خارجی به رتبه ایران و فضای کسب و کار برای سرمایه‌گذاری توجه دارند.


وی ادامه داد: مشکلات ساختاری و میراث گذشته درخصوص اقتصاد باعث بروز معضلاتی شده است، البته بخشی از این مشکلات در حال رفع شدن است و وفاق بین نخبگان اقتصادی و سیاسی کمک می‌کند مشکل حل شود و به طور طبیعی باید در این‌خصوص تعجیل شود.


لاریجانی گفت: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در کنار دولت می‌توانند مشکلات اقتصادی را حل کنند و اتاق بازرگانی باید مسائل را مدون کرده و مشکلات در تالار گفت‌وگو مطرح و برای حل آن راهکار اندیشیده شود.


وی افزود: درخصوص مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها نیز عامل سوم بود و باعث شد بخش بازرگانی نتواند از سیستم بانکی به طور درست استفاده کند و استفاده غیرمتعارف، هزینه کار را افزایش داد. البته سیر کار در موضوع برجام در حال تمام شدن است و امیدوارم شرایط اجرا نیز به صورت صحیحی پیش رود. تا آنجا که اطلاع دارم گام‌های درستی در این‌خصوص برداشته شد تا تحریم‌ها به صورت واقعی لغو شود.


در موضوع اخذ مالیات باید مسیری معقول با فشار کم وجود داشته باشد


رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان تصریح کرد: باید یک تقسیم‌بندی کاری نیز برای حل مسائل اقتصادی وجود داشته باشد. به طور مثال همین مشکل بخش صادرات درخصوص ترابری در کشور عراق یک مشکل قابل حل است و مسائلی است که باید به صورت فوری برای تسهیل رونق اقتصاد رفع شود.


لاریجانی درخصوص مشکلات در حوزه اخذ مالیات گفت: در موضوع مالیات باید مسیر معقولی با فشار کم وجود داشته باشد و دولت و مجلس پیگیر حل این مسئله نیز هستند. البته باید در میان‌مدت نیز به مشکلات توجه شود، زیرا به دلیل در حال تدوین بودن برنامه ششم توسعه و تحویل آن به مجلس تا آذرماه، اتاق بازرگانی باید در نشست‌های خود موارد را مطرح کند که باعث تسهیل در امور شود. البته اتاق بازرگانی می‌تواند در مجلس و صحن نیز پیشنهادات خود را مطرح کند.


وی افزود: اتاق بازرگانی پیشنهادات خود را به دولت ارائه دهد تا در لایحه گنجانده شود، توصیه می‌کنم درخصوص تسهیل فضای کسب و کار در 5 سال آینده مشکلات رفع شود و حتی اگر در لایحه مصوب نشد، اطلاع بدهید تا در مجلس پیگیری شود.


رئیس قوه مقننه ادامه داد: فضای کشور از لحاظ سیاسی و رسانه‌ای باید پشتیبان موضوعات مذکور باشد، از لحاظ مناقشات در کشور باید درک شود در چه شرایط اقتصادی هستیم. من فکر می‌کنم اگر یک نگاه کلی به کشور بشود، خیلی روشن است که مهمترین مسئله گرفتگی اقتصادی است. اگر اقتصاد شکوفا شود، خیلی از بخش‌های کشور فعال می‌شوند و اصحاب رسانه باید به این موضوع توجه کنند.


لاریجانی گفت: تردیدی ندارم که امروز غربی‌ها، از حرف‌هایی که در سابق نسبت به ایران می‌زدند، عبور کرده‌اند. تعجب می‌کنم گاهی در داخل این مسئله در رسانه‌ها عمده می‌شود که مثلا غربی‌ها و آمریکایی‌ها دنبال براندازی هستند، زیرا آنها نمی‌توانند این کار را انجام بدهند. خودشان و سیاستگذارانشان نیز اذعان دارند که ایران از لحاظ ژئوپولوتیک و نقش‌آفرینی، در موقعیتی قرار دارد که آنها قادر به انجام کاری نیستند. البته در ذهن شان فکر براندازی بود و ستیز کردند، اما امروز می‌دانند بدون ایران بسیاری از مشکلات منطقه‌ای حل نمی‌شود، زیرا ایران سازنده بوده، البته ممکن است خوششان نیاید اما باید قدرت جمهوری اسلامی ایران را تحمل کنند.


وی با بیان اینکه ایران نقش‌آفرینی سازنده و مثبت برای ایجاد امنیت در منطقه داشته است، تصریح کرد: امروزه شرایط تغییر کرده است و بسیاری از رجال سیاسی آمریکا و اروپا به قدرت ایران پی برده و در مقالات خود این را نوشته‌اند، بنابراین باید مقالات آنها را خواند و به تغییر تفکر آنها نسبت به ایران پی برد. آنها گفته‌اند نمی‌توانیم در مقابل ایران و نقش این کشور، رفتاری مانند گذشته داشته باشیم، زیرا ایران یک کشور استراتژیک است و سیاست‌های ایران در مسائل منطقه از یک پختگی برخوردار است.


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما به غربی‌ها گفتیم که آنها درخصوص مسائل منطقه اشتباه می‌کنند و آنها قبول کرده‌اند که توصیه ایران به آنها درست بود.


وی افزود: در اقتصاد بالعکس شرایط سیاسی ما از پختگی برخوردار نبوده‌ایم و معدل رشد اقتصادی 3 درصدی برای کشوری که می‌خواهد به آرمان‌هایش دست یابد، قابل قبول نیست، زیرا کشورهای دیگر نیز در حال رقابت هستند و باید با یک حرکت فعالانه و با کمک دولت و مجلس و اصحاب رسانه به مقوله اقتصاد توجه ویژه شود. در رسانه‌ها به مسائل سیاسی داخلی و جنگ‌های فرقه‌ای توجه می‌شود که این خیلی مناسب شرایطی که اولویت آن اقتصاد است، نیست.


ضرورت حمایت از بخش خصوصی برای حضور فعال‌تر در اقتصاد


لاریجانی تصریح کرد: باید بخش خصوصی را برای حضور فعال‌تر حمایت کرد و پیگیر مشکلات آنان بود تا احساس کنند پشتوانه سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای دارند.


وی بیان کرد: اینکه آیا اگر شرایط اقتصادی کشور عوض شود، مجدداً به سوی اقتصاد نفتی پیش خواهیم رفت یا خیر؟ بعید می‌دانم، البته اگر شرایط رفتار پوپولیستی وجود داشته باشد، ممکن است این کار صورت گیرد، اما فایده تحریم‌ها با وجود مشکلات‌شان این موضوع را روشن کرد که باید ضعف‌های اقتصادی را رفع کرد و اجازه نداد که بار دیگر از لحاظ اقتصادی به کشور آسیب وارد شود. باید از فضای جدید استفاده و مراقبت شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: نیازمند اسنادی هستیم که نگرانی‌های فعالان اقتصادی را رفع کند به طوری که آنان بدانند برای دو الی سه دهه اصول اقتصادی رعایت می‌شود.


رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با تشکر از استاندار جهت پیگیری مشکلات استان قم یادآور شد: به فعالان و مسئولان اقتصادی استان قم توصیه می‌کنم با جدیت کار را دنبال کنند، زیرا دورنمای آینده کشور مثبت است و باید با امیدواری برای تولید و صادرات گام بردارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب