برگزاری کنکور سراسری منوط به رفع مشکلات است/ 15 درصد از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در آزمون شرکت نکردهاند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه، 19 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک عید سعید غدیر به همه مسلمانان، حقجویان و عدالتخواهان جهان، گفت: آنچه دشمنان را از مؤمنان ناامید میکند، مسیر ولایت در اسلام است؛ چرا که عیار تشخیص اسلام ناب از اسلام اموی، آمریکایی، صهیونیستی و تکفیری فقط و فقط پیروی از خط ولایت است؛ به همین جهت است که این روز را عیدالله الاکبر نامیده و نزد مسلمین عیدی بزرگتر از عید کامل شدن دین و جدا شدن ابدی مسیر حق از باطل وجود ندارد.
طرح شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا نیاز به کارشناسی بیشتر دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این روزها درباره گشایش اقتصادی در جامعه سؤالاتی مطرح است، اظهار داشت: همانطور که در روز پنجشنبه در بازدید سرزده از واحدهای خبری صداوسیما گفتم، ما تحقق آینده خوب را از مسیر سخت ممکن میدانیم ولی همانطور که آن روز تصریح کردم، نباید توقع حل مشکلات را در هفته و ماه داشت بلکه اثر اقدامات در فصلهای پیش رو دیده خواهد شد.
وی افزود: طرح مهمی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا در حال بررسی است که میتواند بر اقتصاد تأثیر ملموسی بگذارد اما باید تصریح کرد که این طرح فقط درصورتیکه در جزئیات آن، نظرات کارشناسی برای حفظ منافع مردم مد نظر قرار گیرد میتواند به اهداف خود برسد.
قالیباف ادامه داد: در این زمینه اختلاف نظرات کارشناسی وجود دارد و هنوز هیچ طرحی قطعی نشده است لذا باید صبر کرد و اجازه داد این بحثها در فضای کارشناسی بررسی شده و به نتیجه نهایی برسد.
قوی شدن دولت و ایران مستلزم قوی شدن تکتک مردم در حوزه اقتصاد است
رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: مردم عزیز اطمینان داشته باشند که مجلس با ترکیبی از نمایندگان توانمند در عرصه اقتصاد و کارشناسان مرکز پژوهشها با رعایت نظرات کارشناسی، منافع مردم را تأمین خواهند کرد و همانطور که در بسته اقتصادی مردمی توضیح داده شد، مجلس مبنای عمل خود را مردمی کردن اقتصاد به نفع طبقه متوسط و محروم قرار داده است و معتقد است بدون قوی شدن تکتک مردم، نه ایران قوی میشود و نه دولت قوی خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به مسائلی درباره برگزاری کنکور، یادآور شد: بعد از مطالبه نگرانی مردم در برگزاری کنکور، وزرای بهداشت و علوم پروتکلهای جدیدی را برای اطمینان از سلامت در برگزاری کنکور تنظیم کرده و متعهد شدند اجرای آن را بهدرستی صورت دهند.
قالیباف بر همین اساس تصریح کرد: در راستای پیگیری نگرانیهای مردم، نمایندگان محترم و معاونت قوانین مجلس با حضور در حوزههای برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، بر چگونگی اجرای تعهدات نظارت کردند و گزارشها حاکی از این است که نحوه برگزاری نسبت به آزمون دکتری بهتر شده است؛ اما همچنان اشکالات اساسی وجود دارد.
کاهش تعداد داوطلبان کنکور دکتری و ارشد نسبت به سال قبل به علت هراس از ابتلا به کرونا
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان بر اساس گزارشهای رسیده به وی عنوان کرد: بر این اساس در کنکور دکتری، 10 درصد و در کنکور کارشناسی ارشد حدود 15 درصد از داوطلبان نسبت به سال گذشته عموماً به دلیل هراس از ابتلا به کرونا در آزمون کمتر شرکت کردهاند که معنای آن این است که دهها هزار نفر به دلیل نگرانی، از حق شرکت در آزمون محروم شدند. در کنکور سراسری این نگرانیها میتواند به محرومیت از حضور در دانشگاه منجر شده که بسیار نگرانکننده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در عین افزایش انتظارات از نهادهای اجرایی برگزاری کنکور، بودجه لازم برای عمل به پروتکلها از سوی دولت اختصاص داده نشده است، اظهار داشت: تهیه تجهیزات لازم ضدعفونی و گندزدایی، افزایش عوامل اجرایی، تهیه لوازم محافظتی لازم و بهکارگیری افراد کارآزموده برای اخذ امتحان از داوطلبان مشکوک و یا مبتلا به کرونا به بودجه نیاز دارد که باید پیگیری شود.
قالیباف ادامه داد: نمایندگان مجلس و وزرای بهداشت و علوم بر لزوم رعایت فاصله 1.8 متری تأکید کردهاند اما این فاصله در عین عمل در بسیاری از مواقع رعایت نشده و علاوه بر آن در کنکور سراسری پیش رو، تعداد بسیار بیشتر داوطلبان نسبت به کنکور دکتری و ارشد و تجربه کمتر داوطلبان برای حضور در آزمونهای سراسری و آشنایی کمتر آنها با فضای آزمون نسبت به آزمونهای تحصیلات تکمیلی و همچنین تعداد بسیار زیادی از داوطلبان حتماً همراه و مشایعت اعضای خانواده خود به محل برگزاری آزمون میروند که این به معنای افزوده شدن صدها هزار نفر از والدین پشت درهای محل برگزاری آزمون است که خود نیازمند تمهید، برنامهریزی، مدیریت و حتی اطلاعرسانیهای لازم است.
برنامهریزی برای نحوه برگزاری کنکور سراسری از سوی دولت و مجلس ظرف 48 ساعت
وی افزود: همچنین در این گزارش به موارد دیگری از پروتکلهای جدید که بهطور کامل رعایت نشده است، اشاره شده بر این اساس ضروری است رؤسای کمیسیونهای بهداشت آموزش و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ظرف 48 ساعت، در جلسهای با حضور وزرای بهداشت و علوم، مشکلات موجود را بررسی و برای نحوه رفع این مشکلات برنامهریزی کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه مهم است این است که برگزاری کنکور سراسری ضروری بوده اما این کنکور باید زمانی برگزار شود که از رفع اشکالات موجود اطمینان کامل حاصل شود.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/