خانههای پیامبران و امام علی(ع) همیشه محل نیایش پروردگار بود
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را بههمراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
هر انسانی طعم مرگ را میچشد/ چرا برای این مسئله حتمی و مهم برنامهریزی نمیکنیم؟
پیغام دوست
در روز شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ مصادف با ۱۸ ذیحجه ۱۴۴۱ «پیغام دوست» بهشرح زیر است:
در خانههايى كه خدا رخصت داده كه [قدر و منزلت] آنها رفعت يابد و نام او در آنها ياد شود در آن [خانه]ها هر بامداد و شامگاه او را نيايش مىکنند (نور، ۳۶)
فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ (النور، ۳۶)
منظور از خانههایی که مورد تکریم خداوند قرار گرفته، چه خانههایی است؟ طبق برخی روایات، منظور هر خانهای است که در آن نماز بر پا شود و ذکر خدا شود. بر اساس برخی روایات، منظور مساجد است که در آن نماز و عبادت بر پا میشود.
در برخی روایات آمده که منظور خانه پیامبران است. از امام باقر(ع) نقل است که فرمود: منظور خانه پیامبران است و خانه علی(ع) از جمله آنهاست.
ثعلبی، یکی از مفسران اهل سنت مینویسد: وقتی این آیه نازل شد پیامبر(ص) آن را بر مردم خواند. شخصی برخاست و پرسید: منظور چه خانهای است؟ فرمود: خانه پیامبران. ابوبکر برخاست و پرسید: آیا خانه علی(ع) و فاطمه(س) را هم شامل میشود؟ فرمود: آری؛ این خانه از برترین آنهاست.
با این توصیف میتوان گفت خانه علی(ع) و فاطمه(س)، برترین و والاترین خانهای است که نور هدایت سراسر آن را فراگرفته و خداوند اذن داده که دائم این خانه رفعت مقام پیدا کند و در آن یاد خدا شود و نماز برپا شود. روشن است که ارزش خانه به ساکنان خانه است وگرنه تفاوتی بین این سنگ و آن سنگ نیست.
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/