طبع، خواص، مضرات و مُصلح شلیل در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تا اواخر دهه ۴۰ شمسی شلیلها سبز کمرنگ و دارای اندازهای کوچک و گوشتی سفید بودند. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ گونه شلیل وجود دارد که فقط از نظر اندازه، شکل، طعم، بافت و رنگ متفاوت هستند.
گونههای موجود شلیل پیوسته از نظر طعم بهتر و ظاهری زیباتر و عمر طولانیتر هسته، در حال ارتقا میباشند.
گونهای از شلیل به نام شفترنگ یا به گویش عامه شبرنگ میباشد که رنگ قرمز آن روشنتر است و درخت آن سریع رشد میکند و گونهای بسیار پر بازده است. گوشت میوه زرد و هسته به میوه متصل است.
انواع دیگر شلیل به نامهای: شلیل سفید، شلیل شمس، شلیل مغان، رد گلد و… است که بعضاً دیررس میباشند.
خواص و مضرات شلیل
- دو ساعت پیش و پس از این میوه نوشیدنی یا غذای آبکی مصرف نشود و تا جایی که ممکن است جایگزین یک وعده غذا شود یا بعنوان یک میانوعده غذایی مصرف گردد.
- سرفه را تسکین میدهد.
- مواد طبیعی موجود در آن با التهاب مبارزه میکنند و به مبارزه با چاقی کمک میکنند.
- سطح فشار خون را تنظیم میکند.
- برای رماتیسم مفید است.
- برای ورم پروستات از کمپوت آن استفاده کنید.
- کسانی که ادرار آن ها قطره قطره میآید نیم ساعت بعد از غذا استفاده نمایند.
- شليل ميوه اي کم کالري و به طور طبيعي فاقد چربي است.
- منبع غني ويتامين A، بتاکاروتين و پتاسيم است.
- اين ميوه در پيش گيري از بروز بيماري هاي مزمن نظير سرطان، ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي موثر است.
- ويتامين C موجود در آن براي سلامتي پوست، دندان و استخوان مفيد است.
- بتاکاروتين موجود در شليل که خاصيت آنتي اکسيدان بالايي دارد با ارتقاي سطح سيستم دفاعي بدن از بروز بسياري از بيماري ها جلوگيري مي کند.
- فيبر موجود در آن باعث کاهش چربي هاي مضر خون مي شود.
- شلیل منبع غنی ویتامینهای A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است و میتواند آب مورد نیاز بدن را تأمین کند. از این رو بهترین میوه برای افراد گرمازده است.
- ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان واستخوان دارد. این میوه دارای نیاسین یا ویتامین B3 نیز هست.
- پتاسیم آن نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد میشود، فشار خون بالا را کنترل میکند و خطر ابتلا به سکتهی مغزی را کاهش میدهد.
- خوردن شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد
- شلیل یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد در سلول ها می جنگد. آنتی اکسیدان های موجود در شلیل در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند.
- شلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و با عفونت مبارزه میکند.
- شلیل منبع خوبی از بیوفلاونوئیدها و کاروتنوئیدها می باشد. در واقع شلیل غنی از لوتئین و لیکوپن است. لوتئین مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد در میوه ها و سبزیجات است. این فیتوکمیکال ها به خصوص برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و سرطان مفید است.
- شلیل هم چنین منبع خوبی از فیبر و پتاسیم است که هر دوی این ها برای سلامتی مفید و سودمند هستند؛ فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی را در پاک سازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کنند. پتاسیم نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
- از تأثیرات دیگر ویتامین c، می توان به افزایش جذب آهن موجود در غذا اشاره کرد.
- در درمان یبوست، تقویت کبد و تصفیه خون موثر است.
- برای کسانی که لاغر خشکیده و نحیف هستند سودمند میباشند؛ اما حتی در همین افراد اگر معده رطوبت غیرطبیعی داشته باشد مصرف آنها بیزیان نیست و میتواند رفلاکس و نفخ و آبریزش دهان را افزایش دهد.
- مصرف شلیل در کودکان ممکن است باعث بروز حالت خفگی شود.
- اغلب اوقات میوه شلیل آلوده به آفت کش ها و سموم است و در دوران بارداری و شیردهی باید به این مسئله توجه بیشتر داشت.
- شدیدترین نوع آلرژی به شلیل ( و بیشتر میوه های سنگی) بیماری به نام آنافیلاکسی است که باعث بی ثباتی قلب و مشکلات جدی تنفسی و در برخی موارد به مرگ منجر می شود.
- مصرف شلیل در برخی موارد باعث بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش دهان و گلو، تورم لب ها، پلک و صورت، تهوع، اسهال، درد معده و آبریزش بینی می شود.
- هسته ی شلیل را نباید بخورید؛ زیرا دارای ماده ای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند می شود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده می شود یا وارد بدن می شود می تواند موجب بیماری های شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود. پس هسته ی شلیل را نخورید!
طبع شلیل
طبع آن سرد و تر است.
مصلح شلیل چیست؟
انیسون(بادیان رومی) ، زنیان، زیره، روغن زیتون و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج شلیل هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/