دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تفاوت‌های بانک توسعه‌ای مسکن با سایر بانک‌های تجاری

مدیر طرح پژوهشی «بانک مسکن به مثابه بانک توسعه‌ای» از طراحی لایحه نحوه نظارت بانک مرکزی بر بانک‌های توسعه‌ای به عنوان یکی از مراحل نگارش این طرح پژوهشی برای تصویب در هیات وزیران و تقدیم به مجلس خبر داد.
کد خبر : 50665

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بهرنگ اسدی درباره تفاوت‌های توسعه‌ای یا تجاری بودن بانک مسکن و پژوهشی گفت: مسکن یک کالای به شدت اجتماعی و استراتژیک است که به دلیل همین حساسیت‌های اجتماعی آن مستقیما در فعالیت‌های تمام‌اقتصادی منعکس نمی‌شود؛ چراکه آثار غیراقتصادی مهمی نیز دارد.


وی تصریح کرد: در ارزیابی عملکرد بانک‌های تجاری، آنچه اهمیت دارد، داشتن تراز و صورت مالی مثبت برای ارائه به سهامداران است. در حالی که برای یک بانک توسعه‌ای دولتی مانند بانک مسکن، آنچه مهم است دست‌یابی بانک در عملکرد سالانه به هدف‌گذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌‌های دولت در زمینه تأمین مسکن اقشار محتلف مردم است.


مدیر طرح پژوهشی «بانک مسکن به مثابه بانک توسعه‌ای» ادامه داد: در بانک توسعه‌ای، تمرکز مدیران بانک بر تولید کالای کلیدی اجتماعی مانند مسکن است و سودآوری در صورت مالی سالیانه اهمیت چندانی ندارد.


اسدی با تأکید بر اهمیت ایجاد نظام مالی ملی برای بانک‌های توسعه‌ای از جمله بانک مسکن گفت: شاید به همین دلیل باشد که به عنوان مثال سود تسهیلات مسکن در یک بانک توسعه‌ای مانند بانک مسکن با سود تسهیلات مسکن در بانک‌های تجاری تفاوت فاحشی دارد.


این پژوهشگر اقتصاد کلان با اشاره به لزوم شکل‌گیری نظام مالی رهنی با استفاده از توان یک بانک توسعه‌ای مانند بانک مسکن و بر عهده گرفتن نقش هدایت‌گری سایر بانک‌های تجاری از سوی بانک توسعه‌ای مسکن، افزود: اکنون یکی از دلایل عدم شکل‌گیری نظام مالی رهنی در بازار پولی و مالی ایران، عدم پذیرش این نکته است که توسعه بازار رهنی می‌تواند هم‌راستا با نظام پولی و بانکی به بخش مسکن و توسعه بازار آن کمک کند.


به گفته مدیر طرح پژوهشی بانک مسکن به مثابه بانک توسعه‌ای، نگارش این طرح در ماه پایانی امسال نهایی می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب