دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1399 - 08:00
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل:

بیش از 70 دانشجوی پزشکی در مراکز درمانی اردبیل علیه کرونا فعال هستند/ تولید ماهانه 70 هزار عدد ماسک N95

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل عنوان کرد که 71 نفر از دانشجویان کارورز گروه پزشکی این دانشگاه از شروع بیماری کرونا تاکنون در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حضور فعال داشته‌اند.
کد خبر : 506567
637301504261637960_lg.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ معاونت‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های کشور با شیوع ویروس کرونا از همان روزهای نخست وارد عرصه مبارزه با این ویروس شده و بخش‌های مختلف دانشگاه و به‌صورت ویژه معاونت‌های علوم پزشکی از ابتدا (اسفند ۹۸) علاوه بر فعالیت‌های دانشگاهی علیه کروناویروس با مجموعه کادر بهداشت و درمان استان‌ها نیز همراه و در این راه علیه کووید- ۱۹ فعال بوده‌اند.




بیشتر بخوانید:


مقابله علمی با کرونا به‌صورت بین‌رشته‌ای


«کیت مولکولی تشخیص کرونا» دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در انتظار مجوز تولید


تولید انبوه تهیه الکل از خرما در مراحل نهایی اخذ مجوز


تولید ۳ محصول ضدکرونا در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی




خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به موج دوم همه‌گیری کرونا در گفتگو با حمید دلداده‌مقدم معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل تازه‌ترین اقدامات و دستاوردهای این دانشگاه علیه این ویروس را جویا شده است که باهم می‌خوانیم.


آنا: با توجه به شیوع موج دوم کرونا آیا مبارزه علیه کرونا در دانشگاه متبوع شما تداوم داشته و برنامه تازه‌ای در راستای مبارزه با این ویروس داشته‌اید؟


دلداده‌مقدم: بله در پیک دوم کرونا و همزمان با افزایش بروز بیماری در استان اردبیل، تدابیر پیشگیرانه در دانشگاه شدت پیدا کرد و اقداماتی که در پیک نخست انجام گرفت، تداوم پیدا کرد.


در پیک دوم بیماری اعضای ستاد پیشگیری و کنترل بیماری کرونای دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل مانند پیک نخست، همکاری نزدیک و تنگاتنگی با ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا داشتند و یکی از اعضای فعال این ستاد هستند، به‌طوری که مسئولیت خطیر استخراج روزانه داده‌های بیماران مراجعه‌کننده به مراکز درمانی استان به دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران دانشکده علوم پزشکی واگذار شد و تعدادی از اعضای هیئت علمی داوطلب این دانشکده با حضور سه‌شیفته در مراکز درمانی، داده‌های روزانه بیماران (عوامل خطر، موقعیت مکانی و ...) را استخراج می‌کنند و در پایان روز تحلیل کرده و برای تصمیم‌گیری در اختیار مسئولان ستاد استانی مدیریت بیماری  کرونا قرار می‌دهند.


71 نفر از دانشجویان کارورز گروه پزشکی از شروع بیماری کرونا تاکنون در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حضور و فعالیت داشته‌اند و مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند و هنوز هم این فعالیت‌ها ادامه دارد.


تعدادی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان گروه‌های مختلف دانشکده علوم پزشکی واحد اردبیل هم از ابتدای شروع بیماری علاوه‌بر حضور داوطلبانه در بخش‌های بالینی و نقاهتگاه‌ها و ارائه خدمات به بیماران و همکاری با سامانه 4030، اکنون نیز در حال ادامه همکاری با ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا برای غربالگری بیماران هستند.


غربالگری روزانه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل


در راستای پیشگیری از شیوع بیماری در دانشگاه و حفظ سلامت همکاران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و واحدهای زیرمجموعه، غربالگری کارکنان به‌صورت روزانه انجام می‌شود و افراد دارای علائم، شناسایی و برای معاینه به مراکز بهداشتی معرفی‌شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی معرفی می‌شوند و در صورت مثبت‌بودن ابتلا به بیماری تا پایان دوره نقاهت از مرخصی استعلاجی استفاده می‌کنند و مراجعه مجدد آنها به محیط کار منوط به اخذ گواهی بازگشت به کار از مراکز ذی‌صلاح مشخص‌شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی است.


ساعات و تعداد روزهای حضور کارکنان در دانشگاه با توجه به وضعیت بیماری در استان (هشدار - قرمز) به دوسوم تا یک‌سوم کاهش داده شد و وظایف شغلی به‌صورت دورکاری انجام می‌شود. برای کارکنانی هم که مبتلا به بیماری مزمن و صعب‌العلاج بودند یا یکی از افراد خانواده آنان مبتلا به بیماری کووید-19 بود و کارکنان خانمی که کودک خردسال داشتند، دورکاری درنظر گرفته شد. در کنار آن همه کارکنان در محیط دانشگاه موظف به استفاده از ماسک شدند و همایش‌ها، سمینارها و جلسات غیرضروری لغو شد.


در دیگر اقدامات معاونت علوم پزشکی محدودکردن برگزاری جلسات ادارای بود که در موارد ضروری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. برای همه کارکنان خدماتی دانشگاه نیز دوره‌های آموزشی درباره چگونگی استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده و نحوه پیشگیری از بیماری برگزار و ارائه خدمات به دانشجویان و مراجعان هم منوط به داشتن ماسک شد. ضدعفونی روزانه فضاهای عمومی دانشگاه و خوابگاه‌های دانشجویان گروه علوم  پزشکی هم که به‌علت گذراندن دوره‌های کارورزی از خوابگاه استفاده می‌کنند به قوت خود ادامه دارد.


علاوه‌بر این پمپ‌های ثابت دارای مواد ضدعفونی‌کننده در قسمت‌های مختلف دانشگاه نصب شد. در ورودی دانشکده‌ها، پادری‌های آغشته به محلول‌های ضدعفونی‌کننده گذاشته شد تا کفش مراجعان هنگام ورود به دانشگاه ضدعفونی شود.


تعداد دانشجویان ساکن در اتاق‌های خوابگاه نیز کاهش یافت و برای کاهش تعداد دانشجویان گروه علوم پزشکی در خوابگاه‌ها، تاریخ مجزایی برای برگزاری دوره‌های کارآموزی و کارورزی  دانشجویان  درنظر گرفته شد.


سلف‌سرویس دانشگاه کماکان تعطیل است و برای ضدعفونی‌ وسایل داخل اتاق‌ها مواد ضدعفونی‌کننده در اختیار کارکنان قرار داده شد. امتحانات پایان‌ترم دانشجویان هم کاملاً به‌صورت مجازی برگزار شد و آزمون‌های صلاحیت بالینی دانشجویان به جای برگزاری در یک روز، برای پیشگیری از تجمع دانشجویان در چند روز با تعداد کمتر و  با رعایت ملاحظات بهداشتی و استفاده از وسایل محافظتی برگزار می‌شود.


تولید ماهانه 70 هزار عدد ماسک N95


آنا: دستاوردها شامل محصولات، دستگاه‌ها و ساخته‌های ضدکرونایی حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد استان اردبیل در واحدهای مختلف استانی از ابتدای شیوع ویروس تاکنون چه بوده است؟


دلداده‌مقدم: اکنون ماهانه 70 هزار عدد ماسک N95 در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل تهیه و تولید می‌شود.


آنا: با توجه به ترم تابستان و ترم تحصیلی مهر، معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل چه برنامه‌ای برای حوزه سلامت دانشگاهیان دارد؟


دلداده‌مقدم: اکنون مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تمام فعالیت‌های آموزشی نظری در حوزه علوم پزشکی در بستر فضای مجازی صورت می‌گیرد و برنامه‌ریزی درباره ترم پاییز مطابق دستورالعمل‌های صادرشده از سوی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد انجام خواهد شد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب