دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1399 - 10:39

تاریخچه سرطان در ویکی آنا/ سرطان از چه موجوداتی آغاز شد؟

نتایج بررسی‌های اخیر روی فسیل‌ها نشان می‌دهد که دایناسورها نیز به سرطان استخوان مبتلا می‌شدند.
کد خبر : 506000
img_6190_web.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با توجه به علاقه‌مندی برخی مخاطبان به اطلاع از ریشه‌های اولیه بیکاری سرطان، در مجله علمی ویکی آنا به سراغ بررسی های علمی انجام شده در باره نخستین نمونه‌های ابتلا به سرطان در جهان هستی رفتیم. اسمیت سونیان طی مقاله‌ای علمی رد این زمینه می گوید باوجود این که دایناسورها 66 میلیون سال پیش منقرض شدند اما باستان‌شناسان دست از بررسی فسیل‌های این موجودات برای شناسایی علائمی از بیماری یا آسیب برنمی‌دارند. حال نتایج تحقیقات جدید روی فسیل استخوانی به قدمت 75 میلیون سال حاکی از آن است که دایناسورها نیز مانند انسان‌های امروزی دچار بیماری سرطان می‌شدند.


یک تیم تحقیقاتی چند‌رشته‌ای متشکل از دیرینه‌شناسان و آسیب‌شناسان فسیل استخوان این دایناسور را تجزیه و تحلیل کرده و متوجه شدند که این جانور به استئوسارکوما، نوعی سرطان بدخیم استخوان، مبتلا بوده است. این استخوان فسیلی متعلق به سنتروسور، از راسته شاخ‌چهرگان، است که در سال 1989 کشف شده و در حال حاضر در موزه نگهداری می‌شود.


کشف استئوسارکوما در یک دایناسور پیامدهای بسیاری در خصوص منشا تکامل و تاریخچه سرطان دارد. ابتلای انسان‌ها و دایناسورها به سرطان استخوان مشابه نشان می‌دهد که سرطان استخوان ریشه‌های عمیقی در تاریخچه تکامل دارد، این قدمت به 300 میلیون سال پیش، یعنی قبل از تقسیم شدن دودمان پستانداران و خزندگان می‌رسد.


سنتروسور از واژه «Centro» به معنی نوک و «saurus» به معنی سوسمار گرفته شده که به معنی مارمولک نوکدار است. سنتروسورها دایناسورهای چندان بزرگی نبودند و حدود 6 متر طول، 3.3 متر ارتفاع و 2.2 تن وزن داشتند.


 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب