دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1399 - 12:25
خلیج‌آنلاین گزارش کرد؛

هشدار در مورد تبدیل شدن نیروگاه اتمی امارات به کابوس جدید اعراب/تکرار تراژدی «چرنوبیل» محتمل است

یک پایگاه خبری عرب‌زبان در گزارشی نوشت: پس از آنکه امارات احداث نیروگاه برق اتمی خود را اعلام کرد، کارشناسان درباره تکرار فاجعه «چرنوبیل» در منطقه هشدار دادند.
کد خبر : 505767
54401426_403.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «حامد الکعبی»، نماینده ابوظبی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در  توئیتر از احداث رآکتور هسته‌ای در صحرای شمال غربی امارات خبر داد و آن را «نقطه‌عطف تاریخی» برای این کشور توصیف کرد.




بیشتر بخوانید:


امارات نخستین نیروگاه هسته‌ای جهان عرب را افتتاح کرد




پایگاه خبری خلیج‌آنلاین در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: گفته می‌شود اختلالات فنی متعدد و مشکلات خطرناکی در نیروگاه برق اتمی امارات وجود دارد و کارشناسان به ابوظبی درباره تکرار فاجعه «چرنوبیل» در منطقه خلیج‌(فارس) هشدار دادند. 


فاجعه چرنوبیل


فاجعه چرنوبیل


همچنین بخش انگلیسی پایگاه خبری الجزیره در گزارشی که روز گذشته (یکشنبه) منتشر کرد، درباره تبدیل شدن شبه‌جزیره عربستان به منطقه اتمی در سایه تلاش عربستان و امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای هشدار داد و احتمال وقوع رقابت‌‌های تسلیحاتی را در منطقه غرب آسیا بعید ندانست.


کارشناسان معتقدند موفقیت امارات در ساخت نیروگاه برق اتمی کابوس جدیدی مشابه نیروگاه چرنوبیل را در جهان عرب به‌ وجود می‌آورد؛ نیروگاهی که چندین سال پیش منفجر شد و آثار آن همچنان منطقه را تهدید می‌کند، زیرا در زمان و مکان اشتباهی احداث شده بود.


فاجعه چرنوبیل حادثه‌ای اتمی بود که ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ (۶ اردیبهشت ۱۳۶۵) در رآکتور اتمی شهر «پریپیات» در شمال اوکراین رخ داد. این فاجعه یکی از دو بحران اتمی است که طبق استاندارد رویدادهای بین‌المللی هسته‌ای و رادیولوژیک در گروه هفت (بالاترین مقیاس) طبقه‌بندی شده است.


این حادثه در جریان آزمایش ایمنی در رآکتور نوع «آربی‌ام‌کی» که در شوروی رایج بود، رخ داد و بلافاصله با آتش‌سوزی سر باز در هسته رآکتور ادامه یافت که حدود ۹ روز آلاینده‌های رادیواکتیو قابل ملاحظه‌ای را وارد هوا کرد. این آلاینده‌ها قبل از اینکه در چهارم می ۱۹۸۶ به‌طور کامل کنترل شوند، به قسمت‌هایی از اتحاد جماهیر شوروی و غرب اروپا منتقل شدند.


در فاجعه چرنوبیل حدود ۵ میلیون نفر آسیب دیدند، دست‌کم ۵ هزار واحد مسکونی در بلاروس، اوکراین و فدراسیون روسیه با ذرات رادیواکتیو آلوده شدند که در میان آن‌ها 2 هزار و 218 شهر و روستا با جمعیت حدود 2.4 میلیون نفر در محدوده اوکراین قرار داشتند. 


فاجعه چرنوبیل جمعیت کشورهای آسیب‌دیده را تحت‌الشعاع قرار داد و به‌جز اوکراین، جمهوری بلاروس و فدراسیون روسیه، کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، انگلستان و برخی کشورهای دیگر نیز اثرات فاجعه را احساس کردند.



پیدایش ابتکار عمل انجام عملیات شکافت هسته‌ای در جایی که تبادل آتش و حملات موشکی میان طرف‌های معاند عادی است، می‌تواند منطقه را با مشکلات نگران‌کننده‌ای مواجه کند.



ابوظبی اواخر سال گذشته میلادی بود که از عقد قرارداد در زمینه برنامه اتمی خود به ارزش 40 میلیارد دلار با یک شرکت کره‌جنوبی خبر داد و اعلام کرد قرار است این شرکت در احداث چهار نیروگاه و فعال‌سازی مشترک آن طی یک بازه زمانی 60 ساله مشارکت کند.


پیش‌تر قرار بود نخستین نیروگاه از چهار نیروگاه امارات در «براکة» واقع در غرب ابوظبی در سال 2017 افتتاح شود، ولی تا سال 2018 به تأخیر افتاد و باز هم اعلام کردند که بازگشایی نیروگاه تا زمان نامعلومی به تعویق افتاده است. این نیروگاه در نهایت، روز گذشته افتتاح شد.


نیروگاه امارات


نیروگاه برق اتمی امارات


با وجود این، نشریه فوربز، چاپ آمریکا در گزارشی نوشت: «پل دورفمن»، رئیس گروه مشورتی هسته‌ای اعلام کرد چهار رآکتور اتمی امارات احتمالاً راه را برای رقابت تسلیحاتی در منطقه هموار می‌کنند که می‌تواند فاجعه‌ای همچون فاجعه چرنوبیل را در منطقه خلیج(‌فارس) به‌دنبال داشته باشد.


وی افزود: امارات با وجود اینکه ادعا می‌کند به معاهده منع گسترش سلاح اتمی پایبند است و برنامه مسالمت‌آمیز هسته‌ای دارد، اما به افزایش توان اتمی خود فکر می‌کند. باید هشدار داد که این رآکتورها در معرض تغییرات آب‌وهوایی و افزایش دمای هوا قرار دارند و این موضوع  احتمالاً بر سیستم‌های تهویه و سردکُن در داخل این رآکتورها تأثیر می‌گذارد. 


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب