مشتری مانع حیات در منظومه شمسی/ دانشمندان بهدنبال رگههای حیات در سیارات دیگر هستند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اسلش گیر، گروه تحقیقاتی دانشگاه ریورساید کالیفرنیا به این نتیجه رسیدهاند که برخی از ستارگان پتانسیل میزبانی از هفت سیاره زمین مانند را دارند.
به گفته استفن کین، اخترشناس این گروه تحقیقاتی، منظومههای شمسی نمیتوانند سیارهای مانند مشتری داشته باشند اما احتمال وجود سیارات زمین مانند در آنها بسیار بالاست. بررسی دانشمندان از منظومه شمسی «تراپیست یک» نشان میدهد که چند سیاره زمین مانند در این سیاره وجود دارد که به دور این ستاره گردش میکنند. این سیارات در فاصلهای از ستاره قرار دارند که امکان وجود آب مایع در سطح آنها را افزایش میدهد.
این یافتهها باعث به وجود آمدن سوالات جدی شد؛ از جمله این که یک ستاره میتواند چند سیاره قابلسکونت داشته باشد و چرا منظومه شمسی ما تنها یک سیاره قابلسکونت دارد. گروه تحقیقاتی با استفاده از مدلهای کامپیوتری و شبیهسازی تعامل سیارات به این نتیجه رسیدند که یک ستاره خورشید مانند میتواند 6 سیاره قابلسکونت و دارای آب مایع داشته باشد. ستارگان دیگر نیز میتوانند هفت سیاره قابلسکونت و دارای آب مایع داشته باشند.
به گفته کین؛ اندازه مشتری و تأثیر آن بر مدار سیارات دیگر منظومه شمسی باعث شده که سیارات دیگر این منظومه ما قابلیت سکونت و آب مایع نداشته باشند. درواقع عدمحضور سیارهای مانند مشتری در منظومههای شمسی دیگر باعث شده که میزبان چند سیاره زمین مانند باشند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/