دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1399 - 00:07

نظریه جدید اخترشناسان سن سیاره‌های شبیه به زمین را مشخص کرد

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد احتمالا بیشتر سیاره‌های قابل سکونت در اولین روزهای شکل‌گیری کهکشان راه شیری به وجود آمده‌اند.
کد خبر : 500776
سیاره 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  بر اساس مطالعات گسترده دانشمندان از سال‌ها پیش تا کنون هزاران سیاره شبیه به کره زمین و احتمالا دارای قابلیت حیات در کهکشان راه شیری وجود دارد. اگرچه این نظریه تا این لحظه به طور قطعی ثابت نشده است ولی جمع کثیری از دانشمندان معتقدند انسان‌ها در کیهان تنها نیستند و موجودات دیگری نیز در این فضای بیکران زندگی می‌کنند.




بیشتر بخوانید: دانشمندان محل اولین انفجار رادیویی در کهکشان راه شیری را کشف کردند




فاصله بسیار زیاد کره زمین با سیاره‌هایی که به گمان تعدادی از دانشمندان دارای شرایط لازم برای زندگی هستند تا کنون اجازه نداده انسان‌ها توانایی رصد و کسب اطلاعات از این کرات را به‌دست آورند. حالا عده‌ای از محققان علوم مرتبط با هوا و فضا نظریه جدیدی را در مورد سیارات قابل سکونت کهکشان راه شیری مطرح کرده‌اند. طبق این نظریه سیاره‌های شبیه به زمین عمری به اندازه 13.5 میلیارد سال یعنی تقریبا برابر با سن کهکشان راه شیری دارند.


این نظریه حاکی از آن است که همه کره‌های دارای احتمال حیات تقریبا هم زمان با کهکشان راه شیری آفریده شده‌اند. یکی از مهم‌ترین عوامل وجود زندگی روی زمین نیروی جاذبه و میدان مغناطیسی است. اگر سیاره‌های شبیه به کره زمین همانند سیاره خاکی از چنین میدان مغناطیسی بهره‌مند باشند می‌توان گفت تقریبا هیچ مشکلی برای شکل‌گیری امکان زیست در آن محل‌ها وجود ندارد.



اگرچه امکان ارتباط و عکس‌برداری از سیاره‌های گفته شده وجود ندارد ولی تجهیزات کنونی سازمان‌های فضایی می‌تواند موقعیت، دما و ساختار این کرات را به صورت تقریبی اعلام کند. قطعا این سیارات نیز همانند کره زمین در طول میلیون‌ها سال دچار تغییرات زیادی شده و اکنون با آنچه در گذشته بوده‌اند کمی تفاوت دارند.


دمای مرکز زمین با سطح این سیاره تفاوت بسیار زیادی دارد  و به همین دلیل انسان‌ها و سایر جانداران قادر به زندگی در کره خاکی هستند. این تفاوت دما در مشاهدات تلسکوپ‌های تحقیقاتی در مورد سیارات خارج از منظمومه شمسی نیز مشاهده شده است. به همان اندازه که دمای مطلوب روی سطح زمین اهمیت دارد هسته داغ نیز مهم است. زیرا این هسته تاثیر چشمگیر بر شکل‌گیری میدان مغناطیسی فعال در سراسر سیاره دارد.


خوشبختانه مستندات علمی نشان می‌دهد سیاره‌های قابل سکونت مانند کره زمین با بیشتر شدن سن‌شان تکامل یافته و زندگی راحتی را برای ساکنان مهیا می‌سازند. البته این صحبت روند کلی حیات در زمین را نشان داده و نباید دخالت‌های انسان‌ها در برهم زدن جریان‌های طبیعی سیاره خاکی را نادید گرفت. متاسفانه انسان‌ها در طول قرن‌های گذشته زخم‌های عمیقی بر پیکر طبیعت در زمین زده‌اند که برای بهبود هرکدام از آن‌ها هزاران سال زمان نیاز است.


انتهای پیام/4144/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب