دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1399 - 00:08
دانشگاه آزاد در مسیر تحول 9/ آنا بررسی می‌کند؛

تحول در «صنعت گردشگری» در دسترس جوانان نخبه ایرانی/ صنعت پول‌سازی که نباید از آن غفلت کرد

یکی از برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در نظام پایش آزاد «برنامه علمی توسعه گردشگری» است که در گزارش پیش‌ رو به این موضوع خواهیم پرداخت.
کد خبر : 505525
صنعت-گردشگری.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محدثه حسینی؛ طرح «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» است که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله تعریف کنند. بر اساس نظام پایش آزاد، واحدهای ویژه نیز مانند دانشگاه‌های آزاد اسلامی هر واحد استانی در یک موضوع خاص پیشران شده تا به حل چالش‌های کشور کمک کنند. در نظام پایش دانشجویان در کنار اینکه بر اساس علاقه خود موضوعی را موردمطالعه قرار دهند، در رفع مسائل کشور نیز سهیم می‌شوند، در این شرایط است که دانشجو احساس مفید واقع‌شدن پژوهش و مطالعه خود را دارد.




بیشتر بخوانید:


ارزیابی پایش آزاد در یک نگاه/ پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد چگونه به نیازهای جامعه پاسخ می‌دهند؟


هدف‌گذاری و هدایت زمینه‌های پژوهشی در نظام پایش آزاد/ لزوم توجه به گرایش‌‌های میان رشته‌ای در صنعت


حمایت «پایش آزاد» از ایده‌های کاربردی خلاق/ پژوهش‌ها با رویکرد حل مسئله در کشور هدفمند می‌شوند




به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در فرآیند اجرای این برنامه، دانشگاه به محیطی برای شکل دادن تعاملات اجتماعی ذی‌نفعان مؤثر در حل مسئله، اجتماعات حل مسئله، جستجو و پرورش استعداد مؤثر بر حل مسائل و ایجاد فرصت برای ورود یا تزریق این استعدادها به بدنه حل مسئله کشور تبدیل خواهد شد که در آن، استعدادهای بالقوه حل مسائل اساسی کشور از رشته‌های مختلف و مرتبط با هر مسئله، اهالی صنعت، بازرگانان و سیاست‌گذاران و فعالان اجتماعی و سایر ذی‌نفعان و ذی‌ربطان مرتبط با آن مسئله حضور به هم رسانده و با طراحی‌های نوآورانه پیرامون مسئله موردنظر، به تعامل و گفتگو و برقراری ارتباط و تولید ایده‌ها می‌پردازند.


گردشگری


چیستی برنامه علمی گردشگری


برنامه علمی «توسعه گردشگری» یکی از 40 برنامه علمی پایش آزاد و بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد گیلان است. کشاورزی، روستایی، ساحلی و دریایی، سلامت، ورزش، مذهبی، مدیریت، جغرافیا و برنامه‌ریزی ازجمله حوزه‌های موردتوجه برنامه علمی توسعه گردشگری است.


ابراهیم چیرانی به‌عنوان حامی و هادی   برنامه علمی توسعه گردشگری و مجری این برنامه علمی سید مظفر میربرگ‌کار است. نظام موضوعات توسعه گردشگری شامل هشت چالش کاهش عوامل تأثیرگذار بر تقویت گردشگری کشاورزی، کاهش توجه کافی به گردشگری روستایی، نادیده گرفتن مزیت‌های گردشگری ساحلی، رکود صنعت گردشگری سلامت، رکود گردشگری ورزشی، کاهش توجه به گردشگری‌های مذهبی، نادیده گرفتن نقش مدیریت گردشگری و کاهش توجه به نقش جغرافیا و برنامه‌ریزی گردشگری می‌شود.


مجموعه رهیافت‌های در نظر گرفته‌شده در نظام موضوعات توسعه گردشگری کشاورزی، روستایی، ساحلی، پزشکی و سلامت، ورزش، مذهبی، مدیریت، جغرافیا و برنامه‌ریزی است. تاکنون نزدیک به هزار زمینه پژوهشی در برنامه علمی توسعه گردشگری تدوین شده است.


نظام موضوعات برنامه علمی توسعه گردشگری



صنعت گردشگری مهم‌ترین بخش اقتصاد جهانی


ابراهیم چیرانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان بر این باور است که صنعت گردشگری یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد جهانی است که در بیش از یک دهه اخیر، بیشترین درآمدزایی و اشتغال‌زایی را در میان صنایع مختلف جهان داشته است.


علاوه بر مزیت‌های اقتصادی، آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی گردشگری باعث شده است تقریباً تمامی حکومت‌ها در جهان به دنبال بهره‌گیری از این صنعت در کشور خود باشند.


در این میان، کشور پهناور ایران با جاذبه‌های متنوع فرهنگی و طبیعی، استعداد فوق‌العاده‌ای برای توسعه صنعت گردشگری دارد. ایران در منطقهٔ خاورمیانه و جهان شرق جزء نخستین کشورهایی است که به دنبال بهره‌برداری و توسعه صنعت گردشگری بوده و بدین منظور سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری، نهادسازی و برنامه‌ریزی کرده است تا به پیشرفت چشمگیر دست یابد.




بیشتر بخوانید:


چالش‌های برنامه علمی توسعه گردشگری بررسی شد




گردشگری متأثر از سیاست


به گفته وی صنعت گردشگری در ایران بیش از هر چیز متأثر از نهاد سیاست بوده و متناسب با تحولات سیاسی فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. این مسئله در دوره پس از انقلاب اسلامی ایران، نمود بیشتری داشته است.


یکی از مواردی که به‌خوبی می‌تواند میزان اهمیت و جایگاه این صنعت را در ایران پس از انقلاب اسلامی مشخص کند اسناد و قوانین زیربنایی و بالادستی ایران است.


دکتر ابراهیم چیرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان می‌افزاید این دانشگاه با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه توسط مقام معظم رهبری، یکی از زمینه‌های پژوهش خود را به توسعه از طریق صنعت گردشگری متمرکز کرده است، تا ضمن تبیین وضعیت صنعت گردشگری در دیدگاه‌های کلان کشور به کاستی‌های مبنایی گردشگری در نظام سیاست‌گذاری ایران و موانع اساسی توسعه صنعت گردشگری ایران بپردازد و بتواند راهبردهای کاربردی جهت پیشبرد اهداف این صنعت برای کشور ارائه دهد.


امید است با تکیه‌ بر توان علمی و پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی، اجرای نظام موضوعات گردشگری نقش مهمی در هموارسازی مسیر توسعه صنعت گردشگری و پیشرفت روزافزون برای ایران اسلامی داشته باشد.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب