ماجرای قرنطینه طراحان سؤالات آزمون دکتری صحت دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، براساس تاریخ اولیه پیشبینی شده، قرار بود آزمون دوره دکتری امسال 9 اسفندماه 98 برگزار شود که به خاطر شیوع ویروس کرونا در روز 4 اسفندماه 98 اعلام شد که آزمون دوره دکتری لغو شده و به 28 فروردین ماه موکول شده است.
بعد از آن دوبار دیگر به تعویق افتاد تا اینکه در آخرین تصمیم گیری اعلام شد که آزمون دوره دکتری در روز 9 مردادماه برگزار خواهد شد.
در جریان تعیین این تاریخ جدید بهیکباره ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور میگوید طراحان سؤال در قرنطینه هستند، این افراد همگی سالم هستند و پیش از ورود به قرنطینه آزمونها تست دادند. ضمن اینکه وضعیت قرنطینه آزمونها کنترل شده است و مشکلی از این نظر وجود ندارد. این افراد با توجه به تعویق زمان آزمونها باید مدت زمان بیشتری در قرنطینه بمانند.
این اظهارات خدایی تعجب بسیاری را برانگیخت و سؤالات زیادی در این میان مطرح شد که چطور این افراد از سال گذشته تاکنون در قرنطینه هستند؟ کجا قرنطینه شدهاند؟ اساساً چه لزومی دارد که این افراد قرنطینه شوند؟ البته رئیس سازمان سنجش در این باره به خبرنگار خبرگزاری آنا توضیحی ارائه نداد.
در ادامه احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به اینکه آیا قرنطینه بودن طراحان سؤال کنکور مقطع دکتری از اسفندماه سال گذشته تاکنون صحت دارد یا خیر، میگوید: «این کذب محض است، زیرا من در دورهای طراح سؤال کنکور دکتری بودهام و قرنطینه نشدهام.»
بر اساس اعلام مدیرکل آزمونسازی سازمان سنجش در سال 1384؛ «در طول سال در سازمان سنجش طراحی میشوند تا در نهایت سؤالهای نهایی به بانک سؤالات فرستاده شود و قبل از برگزاری کنکور چند دسته از این سؤالات به صورت اتفاقی از بانک سؤالات بیرون کشیده میشوند. بنابراین طراحان سؤال هم نمیدانند که سؤالهایشان در کنکور چه سالی مطرح میشود مثلاً ۳۰ بسته سؤال معارف انتخاب میشود و گروه نهایی انتخاب سؤالها را از بین آنها به عهده میگیرند. با این حال بازهم هیئت نهایی و البته مسئولان چاپ سؤالات تحت نظارت و قرنطینه قرار میگیرند.»
با این توضیحات به نظر میرسد کسانیکه در نهایت سؤالات را چاپ میکنند، باید در قرنطینه باشند و این طور که رئیس سازمان سنجش میگوید که طراحان 7 ماه در قرنطینه هستند، یعنی سؤالاتی که برای آزمون 9 اسفندماه 98 چاپ شده هنوز به قوت خود باقی است و امحا نشده و قرار است همان سؤالات در آزمون مردادماه بین داوطلبان توزیع شود.
آن طور که برخی از رسانهها منتشر کردهاند چاپ سؤالات آزمونهای سراسری در چاپخانهای در کرج صورت میگیرد که 26 دوربین مداربسته از آن حفاظت میکند و امکان استفاده از موبایل در چاپخانه وجود ندارد، کسانیکه سؤالات را چاپ میکنند تا زمانیکه آزمونها برگزار نشود در قرنطینه بدون هیچ ارتباطی باقی میمانند.
با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که مسئله خرید و فروش سؤالات باعث شده این قرنطینههای اجباری ایجاد شود و حفاظت از سؤالات نگذاشته که این افراد از قرنطینه خارج شود.
البته این قرنطینه در آزمونها هر ساله صورت میگیرد ولی گاهی خبر فروش سؤالات نیز به گوش میرسد چراکه سؤالات کنکور سال قبل فروش رفته بود و درنهایت پلیس توانست این باند را دستگیر کند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/