لبخند زندگی به سالمندان در خانه هوشمند/ با فناوری تنهایی تحملپذیرتر میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طبق آمارها تعداد افراد 60 سال و بالاتر، سریعتر از سایر گروههای سنی در سراسر جهان در حال رشد است و این موضوع میتواند مشکلات زیادی را برای خانوادهها ایجاد کند.
محافظت از رفاه سالخوردگان بدون اینکه به احساسات مستقل بودن آنها لطمهای برسد، گاه میتواند دشوار باشد. درحالیکه برخی کارها مانند تنظیم تایمر اجاقگاز یا تغییر سیستم گرمایش و سرمایش خانه ممکن است کار بزرگی به نظر نرسد، اما میتواند مانعی مهم و بعضاً خطرناک برای یک فرد مسن باشد. اگرچه «خانه سالمندان» یک گزینه همیشگی پیش روی افراد است، اما برای همه مناسب نیست. بسیاری از سالمندان نمیخواهند خانههای خود را ترک کنند و اعضای خانواده نیز خواستار راحتی و رفاه آنها هستند. اینجا است که فناوری خانه هوشمند میتواند مفید واقع شود.
مراقبت از سالمندان و فناوریهای هوشمند
فناوری هوشمند و مراقبت از سالمندان یک بازار بهسرعت در حال رشد است. بر اساس دادههای شرکت تحقیقاتی YouGov مستقر در بریتانیا، فقط در انگلیس نزدیک به یکچهارم از خانوادهها در حال حاضر حداقل یک دستگاه از تجهیزات خانه هوشمند را در خانههای خود دارند. این در حالی است که درصد جمعیت بالای 65 سال در انگلیس، هرساله در حال رشد است. در سال 2016، حدود 11.8 میلیون نفر در سن بالای 65 سال بودند. با پیشرفت خدمات درمانی، انتظار میرود، روند افزایش جمعیت سالمندان در دهههای آینده نیز ادامه یابد.
خانههای هوشمند در مقابل خانههای مراقبت از سالمندان
با گسترش جمعیت سالمندان، اینترنت اشیاء (IoT) و فناوریهای هوشمند میتوانند زمینه و بستری برای فناوری خانههای هوشمند فراهم کنند تا راه را برای زندگی مستقل و نظارت از راه دور فراهم کنند. اگرچه به طور طبیعی محدودیتی برای وسایل خانه هوشمند وجود دارد، اما آنها میتوانند امنیت و آرامش بیشتری را برای افراد، خانوادهها و کادر مراقبتکننده از سالمندان فراهم کنند. اکنون اپلیکیشنهایی وجود دارد که میتوانند به شما بگویند پدربزرگها و مادربزرگهای شما در کدام اتاق نشستهاند و آیا کتری و سماور آنها روشن است یا خیر.
سرویس سلامت همگانی انگلیس(NHS) قصد دارد طی همکاری با آمازون، دستیار صوتی آمازون (الکسا) را به جستجو در وب سایت خود مجهز کند تا افرادی که سوال درمانی و پزشکی دارند به راحتی پاسخی معتبر دریافت کنند.
دستگاههای خانه هوشمند
در چند سال گذشته، شرکتهای فناوری طیف وسیعی از راهحلهای فناوری خانه هوشمند را تهیه کردهاند که میتوانند به افراد مسن کمک کنند تا استقلال خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنند. این وسایل که استفاده از آنها آسان است، میتوانند دستگاه چایساز، بلندگوها و دمای منزل شما را کنترل کنند، چراغها را روشن یا خاموش کنند، ورودی خانه را نظارت کرده یا موسیقی پخش کنند. این دستگاههای هوشمند به تبلت یا تلفن هوشمند متصل میشوند و به افراد این امکان را میدهند تا آنها را با دستورات صوتی و یا لمس صفحه کنترل کنند.
خودکارسازی ساده
جمعیت بالای 60 سال به یک بازار مهم برای فناوری خانههای هوشمند تبدیل شده است. ازآنجاکه افراد مسن بیشتر ترجیح میدهند در خانه خود زندگی کنند، دستگاههایی مانند دستیاران صوتی «الکسا» (Alexa)، «گوگل هوم» (Google Home) و «اپل هوم» (Apple Home) به افراد مسن این امکان را میدهند تا از استقلال بیشتری برخوردار شوند.
به عنوان مثال، «گوگل هوم» میتواند مواردی را در محیط خانه به طور خودکار انجام دهد و با سایر فناوریها مانند نقشه و تقویم گوگل در تعامل باشد. حتی این امکان را میدهد که با بینایی یا تحرک محدود بتوانید از این فناوری بهرهمند شوند. چراکه منوی آن اخیراً بهروزرسانی شده و روش سادهتری برای دسترسی به تنظیمات و ویژگیهای اصلی دستگاه را ارائه میدهد.
افزایش ایمنی منزل
مفهوم خانههای هوشمند در حال تبدیل به یک واقعیت پذیرفته شده است، اما این امر صرفاً روی راحتی و دسترسی تمرکز نکرده است. یکی از مهمترین مزایای داشتن خانه هوشمند برای بسیاری از افراد مسن، بحث ایمنی است. برخی از محبوبترین دستگاههای هوشمند که برای افزایش ایمنی مورد استفاده قرار میگیرند شامل سیستم زنگ هشدار خانه، دوربینهای امنیتی، آیفونهای تصویری و سنسورهای حرکتی میشود.
در حال حاضر این امکان وجود دارد که بتوانید از مراقبتهای کمکی با جدیدترین نسل از فناوریها استفاده کنید که میتواند در مواقع اضطراری مانند آتشسوزی یا نشت گاز بسیار کاربردی باشد و در عین حال پیشرفتهای سادهتری را نیز در زندگی افراد از قبیل دستگاه توزیع دارو ارائه میدهد. (این دستگاه داروی فرد را در ساعت مد نظر با اعلام هشداری به وی ارائه میکند).
بهبود روابط اجتماعی
مواردی همچون از دست دادن دوستان و خانواده، کاهش تحرک و کاهش درآمد میتواند باعث شود افراد مسن مستعد تنهایی و انزوا شوند. این فناوری میتواند با کمک به افراد، اقوام و نیز کمک به آژانسهای مراقبت از افراد در منزل، انزوای اجتماعی را کاهش دهد. استفاده از اینترنت و شبکه، تماس شخص با دوستان و خانواده خود را افزایش داده و دسترسی به خدمات و فعالیتهای آنلاین را فراهم میکند که میتواند باعث رفاه آنها شود. این فناوری هوشمند همچنین میتواند با استفاده از اپلیکیشنهایی برای ارائه گزارش و به اشتراکگذاری اطلاعات، ارتباط بین افراد، مراقبتکنندگان از آنها و اعضای خانواده را موثرتر کند.
امروزه فناوری بهسرعت در حال پیشرفت است. هر هفته دستگاههای جدیدی رونمایی میشوند که هوشمندانه کار میکنند و پتانسیل ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان را فراهم میکنند. بنابراین از دولتهایی که جمعیت سالمندان کشورشان رو به افزایش است، انتظار میرود با سرمایهگذاری روی فناوری خانه هوشمند، به حفظ امنیت و استقلال سالمندان کمک کنند.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/