دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

پیوند علم و فضای مجازی با چاشنی همکاری/ شبکه ملی سلول‌های بنیادی چیست؟

شبکه ملی سلول‌های بنیادی محلی برای گردهم‌آوری دانشمندان، پژوهشگران، دانشجویان و استادان حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی و ایجاد شبکه‌ای از متخصصان و شرکت‌های فعال در این حوزه است.
کد خبر : 502720
637285072788466014_lg.png

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-هانا حیدری، شبکه ملی سلول‌های بنیادی اپلیکیشنی است که ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری آن را توسعه داده است. این اپلیکیشن درواقع نوعی شبکه اجتماعی خاص است که علاوه‌بر ایجاد پل ارتباطی میان دانشمندان، دانشجویان، اساتید و محققان فعال در حوزه سلول‌های بنیاد و پزشکی بازساختی، امکان دسترسی آسان به آخرین رویدادها و اخبار این حوزه را فراهم می‌کند. 


به گفته امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ شبکه ملی سلول‌های بنیادی شبکه اجتماعی فوق‌تخصصی است که عملکرد و پیشروی آن موفقیت‌آمیز بوده است. در این شبکه دانشجویان مهندسی مثلا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر با دانشجویان گروه پزشکی دانشگاه تهران گروه تشکیل داده‌اند، با کمک یکدیگر ایده ایجاد کرده‌اند، هسته فناور تشکیل داده‌اند و حال به دنبال تأسیس شرکت هستند. استادان نیز با دانشجویان و اساتید دیگر فعالیت می‌کنند. در حال حاضر تنها نسخه اندروید شبکه ملی سلول‌های بنیادی در دسترس قرار دارد، مانند باقی اپلیکیشن‌های داخلی با سیستم iOS مشکلاتی مانند قطعی‌های متعدد وجود دارد.



شبکه ملی سلول‌های بنیادی چه امکاناتی دارد؟


این اپلیکیشن تخصصی کاملاً داخلی بوده و توسط دانشمندان و محققان دانشگاه صنعتی شریف توسعه پیدا کرده است. کاربران در این شبکه اجتماعی می‌توانند پروفایل شخصی ایجاد کنند، پروفایل را به شکل خصوصی یا عمومی تنظیم کنند، کاربران دیگر را دنبال کنند، صفحه ویژه‌ای برای پروژه ایجاد کنند، کاربران دیگر را به عنوان اعضای پروژه به این صفحه اضافه کنند، پست‌های چندرسانه‌ای به اشتراک بگذارند، تصاویر را به شکل تکی و گروهی به اشتراک بگذارند، نظرسنجی ایجاد کنند،  مقالات علمی را در قالب پست به اشتراک بگذارند یا صفحه پروژه‌ای برای آن ایجاد کنند،  برای شرکت خود پروفایل تعریف کنند تا محصولات و خدمات خود را معرفی کنند و با مشتریان ارتباط بگیرند.


شبکه ملی سلول‌های بنیادی امکان جستجو به تفکیک موضوع  در مطالب، کاربرها، پروژه‌ها و شرکت‌ها را فراهم می‌کند. همچنین کاربران می‌توانند پیام‌های موجود در این اپلیکیشن را در شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های دیگر به اشتراک بگذارند. ایجاد گروه با مخاطبین، امکان ارسال پیام خصوصی، ویرایش پیام‌ها و حذف پیام‌ها از جمله قابلیت‌های دیگر این شبکه ملی سلول‌های بنیادی است. محیط این اپلیکیشن شبیه به پیام‌رسان‌ها طراحی شده تا محیط ارتباطی بهتری میان دانشمندان، دانشجویان، پژوهشگران و استادان ایجاد کند.



اهمیت ایجاد ارتباط میان دانشمندان حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی


حمیدیه می‌گوید؛ ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شبکه‌های متعددی برای برقراری ارتباط میان دانشمندان و پژوهشگران فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دارد. بیش از یک هزار کاربر تخصصی در شبکه ملی سلول‌های بنیادی فعالیت می‌کنند، صفحه لینکدین ستاد 6 هزار و کانال تلگرام ستاد 2 هزار عضو دارند. همچنین 3 هزار نفر در مجموعه شبکه‌های وب‌سایت ستاد فعالیت دارند که تمام آنها پزشکان متخصص، فوق‌تخصص، دانشجوهای PhD فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، مهندس و دکتری مهندسی رشته‌های مرتبط هستند. ستاد تعامل خوبی با همه این افراد دارد.


فعالیت شبکه‌‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نخستین سال تأسیس این ستاد شروع به کار کرده‌اند، شبکه‌های اجتماعی این ستاد نیز از پنج سال پیش فعال شدند. اپلیکیشن شبکه ملی سلول‌های بنیادی از دو سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است.



شبکه‌سازی و شناسایی نیاز بازار در هر زمان


شبکه ملی سلول‌های بنیادی نه‌تنها به شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط میان متخصصان، دانشجویان، استادان و پژوهشگران فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را آسان‌تر می‌کند بلکه به شرکت‌های دانش‌بنیان، خدماتی و تولیدی فعال در این حوزه کمک می‌کند تا بهتر نیازهای دانشمندان و متخصصان این حوزه را شناسایی کرده و تجهیزات، محصولات و خدمات مورد نیاز این حوزه را توسعه دهند.  همچنین وجود چنین شبکه‌هایی در شرایط فعلی که ارتباطات تا حد زیادی محدود شده‌اند، بسیار کاربردی است. با استفاده از این شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های تخصصی می‌توان تحقیقات، مطالعات و همکاری‌ها را به پیش برد.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب