مروری بر تجربه نخستین دوره ویژهبرنامه «یک فیلم، یک سلام»
این ویژه برنامه از 24 تا 30 دی ماه هر روز از 10:30 دقیقه صبح در پردیس سینما گالری ملت برگزار شد. این برنامه که امسال برای نخستین بار در 33 دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر به همت ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی جشنواره و با مدیریت سید احد میکاییلزاده اجرا شد، به معرفی آثار راه یافته به بخشهای «سودای سیمرغ»، «نگاه نو» و «هنر و تجربه» توسط تهیهکننده، کارگردان و برخی از عوامل فیلمها از جمله فیلمبردار، آهنگساز، صدابردار و بازیگران هر اثر اختصاص داشت.
در این برنامه برای هر یک از آثار راه یافته به جشنواره امکان نمایش عکس، تیزر، آنونس و بخشهایی از فیلم فراهم شده بود و 4 نفر از عوامل هر فیلم از جمله کارگردان، تهیهکننده،بازیگران و یا هر یک از عوامل فنی مثل صدابردار، آهنگساز و ... نیز میتوانستند در مدت 40 دقیقه در مورد فیلم توضیحاتی ارائه دهند و در واقع برای فیلم خود تبلیغ کنند.
در این برنامه که اجرای آن را احسان کرمی بر عهده داشت و سوالاتی در مورد نحوه شکلگیری قصه و انتخاب عوامل، نقش بازیگران، چگونگی مراحل ساخت و تولید اثر و... میپرسید، بسیاری از خبرگزاریها، روزنامهها، سایتها و پایگاههای تحلیلی خبری نیز حضور داشتند و به پوشش خبری این مراسم و همچنین گفتوگوهای اختصاصی با عوامل هر فیلم میپرداختند. گزارشهای کامل هر نشست و گفتوگو با عوامل هر فیلم نیز پس از برگزاری هر برنامه روی سایت جشنواره قرار میگرفت.
هر برنامه با پخش تیتراژ جشنواره و پس از آن توضیحات مختصر کرمی درباره فیلمی که قرار بود معرفی شود آغاز میشد و پس از آن همزمان با پخش موسیقی فیلم مورد نظر عوامل آن با عبور از روی فرش آبی با مشایعت عکاسان و تعدادی از اهالی ستاد جشنواره روی سن میرفتند.
یکی از جذابیتهای این برنامه رونمایی از پوستر فیلمها در پایان معرفی هر فیلم توسط یکی از عوامل فیلم و بیان جملهای به عنوان شعار تبلیغاتی آن فیلم بود که برخی پوسترها و شعارهای تبلیغاتی بسیار جذاب بود و مورد توجه حضار قرار گرفت.
همچنین پوسترهای فیلمهای معرفی شده به صورت تابلوهایی روی دیوارهای سالن برگزاری مراسم نسب شده بود. این تابلوها که یک طرف آن عکس سیمرغ جشنواره و طرف دیگر پوستر فیلمها بود، بعد از معرفی هر فیلم برگردانده میشد، به گونهای که در پایان این مراسم سالن به شکل گالری از پوسترهای تمام فیلمهای حاضر در جشنواره درآمده بود.
علاوه بر این در پایان هر روز نیز یک دی وی دی شامل عکس، آنونس، پوستر و اطلاعات تمام فیلمهای معرفی شده در آن روز، برای استفاده رسانهها در اختیار آنها قرار میگرفت.
از میان 39 فیلمی که در این برنامه حضور یافتند تنها فیلمی که بدون حضور کارگردان معرفی شد، «شیفت شب» ساخته نیکی کریمی بود که به دلیل کسالت از شرکت در برنامه عذرخواهی کرده بود.
همچنین فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟» نیز به دلیل حضور نداشتن عوامل در ایران نتوانستند در این برنامه شرکت کنند و دو فیلم «ایران برگر» ساخته مسعود جعفری جوزانی و «دوران عاشقی» ساخته علیرضا رئیسیان نیز در این برنامه حضور نداشتند.
در این نشستها بسیاری از چهرههای سینمایی از جمله پرویز پرستویی، مهتاب نصیرپور، فاطمه معتمدآریا، بهرام رادان، مهتاب کرامتی، مریلا زارعی، محمدرضا فروتن، رویا نونهالی، طناز طباطبایی، افسر اسدی، ریما رامینفر، حمیرا ریاضی، سهیلا گلستانی، فرهاد اصلانی، همایون ارشادی، حسین یاری، بیژن امکانیان، حامد بهداد، نوید محمدزاده، برزو ارجمند، آنا نعمتی، نیوشا ضیغمی، پگاه آهنگرانی، صابر ابر، ساره بیات، پژمان بازغی، جواد عزتی، چکامه چمنماه، محسن کیایی، عباس غزالی، مهدی احمدی، سعید آقاخانی، بهرنگ علوی، علی ضیاء و بسیاری دیگر از بازیگران سینمای ایران حضور یافتند.
همچنین حجتالله ایوبی رییس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر سیوسومین جشنواره فیلم فجر، هادی منبتی رییس موسسه تصویر شهر و حبیب ایلبیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران از مدیرانی بودند که در روزهای مختلف در این مراسم حضور یافتند.
برخی فیلمها نیز در راستای تبلیغ کارشان خلاقیتهایی داشتند. به عنوان مثال فیلم «آزادی مشروط» با تعداد زیادی گلدان شمعدانی به سالن آمد و پس از پایان معرفی فیلم، گلدانها به اهالی رسانه اهدا شد. فیلم جامهدران بروشور تبلیغاتی میان حضار توزیع کرد و فیلم مزارشریف که آخرین فیلمی بود که در ویژه برنامه «یک فیلم،یک سلام» معرفی شد، بستههایی به عنوان هدیه برای اهالی رسانه آورده بودن که شامل یک کلاه و یک دفترچه یادداشت بود.
رایتل نیز به عنوان حامی سی و سومین جشنواره فیلم فجر در پایان مراسم معرفی هر فیلم بستههایی حاوی مودم و سیمکارت رایتل به عوامل آن فیلم اهدا میکرد و در روز پایانی مراسم نیز به خبرنگاران بستههایی را به عنوان هدیه اهدا کرد.
آنچه در این میان بیش از هر چیز قابل توجه بود اینکه سینماگران و صاحبان آثار در ابتدای حضور در این مراسم سردرگم بودند و نمیدانستند دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد اما پس از برگزاری مراسم بسیار خرسند و راضی پردیس ملت را ترک میکردند و غالبا اذعان داشتند که برنامه خیلی خوبی بوده و می تواند در شناساندن آثار به مخاطبان و تصمیمگیری آنها در مورد دیدن فیلمها بسیار موثر باشد.
پیشبینیمیشود این برنامه که به گفته حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در سالهای آتی نیز برگزار خواهد شد، رونق بیشتری داشته باشد و بیشتر مورد توجه سینماگران و اهالی رسانه قرار گیرد.
* مریم قربانینیا
انتهای پیام/
انتهای پیام/