دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1399 - 22:21
قالیباف:

مردم باید ذی‌نفع قانون باشند/ می‌توانیم تا سال 1404 به ثبات اقتصادی برسیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث قانون‌گذاری و قانون‌گذاران یکی از نکات این است که هم مردم ذی‌نفع باشند و هم زمینه اجرایی شدن هم داشته باشد و می‌طلبد یک کار ستادی خوبی انجام شود.
کد خبر : 501786
1.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، گفت‌وگوی زنده تلویزیونی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه سه‌شنبه (٢۴ تیرماه ۹۹) لحظاتی قبل در شبکه اول سیما آغاز شد.


قالیباف در این برنامه با بیان اینکه عملگرایی و در میدان بودن عادت همیشگی من و افتخار بنده بوده است؛ گفت: افتخار بنده است که در هر جا با مردم از نزدیک سخن بگویم و درد آن‌ها را با تمام وجودم برای چاره‌اندیشی حس کنم. مجلس هم برای اثرگذاری این روحیه را می‌خواهد و نمی‌شود مشکلات مردم را در میدان ندید و در پشت اتاق‌های بسته تصمیم گرفت.


رئیس مجلس گفت: خود قانون‌گذاران هم باید در راه حل مشکلات مردم قانون‌گذاری کنند و هم زمینه اجرایی شدن داشته باشند و این کار ستادی خوب می‌خواهد و از پایین‌ترین سطوح بسیج شد و چاره اندیشی کرد.


قالیباف با اشاره به ارتباط تصویری رهبر انقلاب با نمایندگان مجلس گفت: رهبر انقلاب در ملاقات با نمایندگان اشاره کردند که مردم به این مجلس دل بسته‌اند و پس از انقلاب این مجلس از انقلابی‌ترین مجالس است و این مسئله مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند و همچنین این را نعمتی برای خود می‌دانیم.


او با تأکید بر اهمیت عمل‌گرایی گفت: حرف من نباید در حد شعار بماند و در عمل باید نشان دهیم که مشکلات را به حول و قوه الهی قانون‌گذاری‌ها و نظارت‌ها را انجام دهیم. همه همکاران ما معتقدیم که رضایت رهبری در غمخوار مردم بودن ما و حل مشکلات مردم. از سوی ماست و ما هم تلاش می‌کنیم به دولت در حل مشکلات کمک کنیم.


قالیباف افزود: در حدود ۵۰ روز از آغاز عمر مجلس می‌گذرد و ما تلاش کردیم وظایفمان را شکل دهیم و توانستیم در زمانی مناسب و حداقلی کمیسیون‌ها را شکل دهیم و مجموعه همکاران با دولتمردان جلسه داشته باشند.


قالیباف با بیان اینکه ویژگی این مجلس این است که حدود ۱۸۰ نفر از نمایندگان دور اول نمایندگی‌شان است؛ گفت: البته برخی از نمایندگان هم از مدیران و تجربه داران امور مدیریتی‌اند. این افراد با موضوع‌های کلان کشور آشنا شدند؛ بنای ما تعامل با قوای دیگر است. اما هر کدام از دستگاه‌ها وظایفی دارند و این تعامل در چارچوب وظایف است؛ باید در این راه اقدامی صورت گیرد


قالیباف با اشاره به لزوم تحول‌گرایی در مجلس گفت: معتقدیم در درون مجلس نیاز به تحول داریم و تلاش می‌کنیم در قانون‌گذاری و نظارت و در طرح‌ها و لوایح با نخبگان و ذی‌نفعان حاضر در مجلس، ارتباط برقرار کنیم. با توجه به اینکه همکاران ما در دور قبل زحمت کشیدند، اما انتظار مردم برآورده نشد.


رویکرد مجلس شفاف‌سازی و مردمی‌‌سازی است


رئیس مجلس افزود: معتقدیم ۴ رویکرد در مجلس و نظارت‌ها باید دنبال کنیم. شفاف‌سازی یکی از آن‌هاست و هر تصمیمی که در مجلس گرفته می‌شود و تکلیفی را بر مردم می‌گذارد، ملت باید از آن مطلع بشوند. مردمی‌سازی محور دوم است. اساس انقلاب اسلامی پایه مردمی دارد. در همین موضوع کرونا مردم به میدان آمدند. دولت و کادر پزشکی تصمیم گرفتند، اما دیدیم که در حوزه‌های مختلف مانند صنعت و... وارد عمل شدند. نباید تصمیمی بگیریم که مردم مشارکت نداشته باشند.


قالیباف رویکرد سوم مجلس را هوشمندسازی دانست و افزود: امور ما باید مبتنی بر بستر الکترونیک باشد تا دقت و وقت را بهینه کند و به شفافیت هم مربوط است. رویکرد چهارم تمرکززدایی است. نظام اداری و اجرایی ما اختیار را به محلی خاص متمرکز می‌کند. این مسئله فرایند‌های نظام اداری را چابک می‌کند.


او ناامیدی را بزرگ‌ترین گناه برشمرد و تأکید کرد: من با همه وجود امید و ایمان دارم که حتماً می‌توانیم بر مشکلاتمان فائق شویم. ما تا سال ۱۴۰۴ و پایان برنامه ششم می‌توانیم به یک ثبات اقتصادی برسیم، زیرا هم تابع مادی و هم منابع انسانی داریم. هیچ کاری نشد ندارد. برای تهیه بسته اقتصاد مردمی با کارشناسان و صاحب‌نظران جلسات متمادی داشتیم.


بودجه باید در چارچوب قانون هزینه شود


قالیباف با اشاره به مسئله اصلاح ساختار بودجه گفت: بودجه را همیشه با کسری بودجه بستیم و این مسئله مشکلاتی را ایجاد می‌کند. کسری بودجه به سیستم بانکی فشار می‌آورد که درنتیجه ارزش پول ما با کاهش مواجه می‌شود. بودجه‌ای باید بسته شود که هزینه و درآمد در آن مفید و پایدار باشد. بودجه باید در چارچوب قانون هزینه شود.


وی با اشاره به اهمیت مالیات در نظام اقتصادی کشور تأکید کرد: نیازمند یک نوسازی در نظام مالیاتی هستیم و باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که به نفع مردم و حوزه تولید باشد. اگر به این مسئله توجه شد، این مشکل حل می‌شود. آن بخشی از جامعه که با پول‌های بادآورده درآمد دارند؛ مالیات نمی‌دهند و فرد تولیدکننده باید این کار را انجام دهد. چون هوشمندسازی و شفاف‌سازی و ممیزی در سیستم مالیات داریم، مشکلاتی به وجود آمده است.


طبقه متوسط ما هم با این تورم در زندگی‌شان دچار چالش شده‌اند


قالیباف افزود: اجرای سیاست‌های حمایتی فراگیر برای طبقه محروم از موضوعات دیگر این بسته است. آمار درستی از جامعه هدف و محروم وجود ندارد. کسانی که فاصله دخل‌وخرجشان همخوانی ندارد، باید شناخته شوند. این افراد در مسکن، اشتغال، سلامت و... دچار مشکل هستند. سیاست‌های جبرانی باید با سیستم تورم همخوانی داشته باشند. اگر جایی قانون ایراد دارد باید اصلاح کنیم و اگر قانون‌گذاری شد باید موبه‌مو اجرا شود. طبقه متوسط ما هم با این تورم در زندگی‌شان دچار چالش شده‌اند.


قالیباف با تأکید بر اینکه رونق در تولید و کسب‌وکار مسئله دیگر بسته اقتصاد مردمی است؛ اظهار کرد: حذف انحصارات و تسهیل در صدور مجوز نکات مهم این بخش هستند. در حوزه کسب‌وکار و رونق تولید باید در حیطه نقدینگی قدم برداریم و از بازار سرمایه نقدینگی در خدمت تولید قرار بگیرد. توجه به کار‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکار‌های نوین در این حوزه است.


وی با بیان اینکه نکته پنجم دربسته اقتصادی تحول در مسائل خارجی است؛ گفت: دستگاه دیپلماسی ما، باید وزارت خارجه و تجارت بین‌الملل باشد و سفارت‌های ما مخصوصاً در حوزه همسایگی ما از رویکرد مسائل سیاسی و امنیتی باید به محور اقتصادی هم حرکت کنند. سفرای کشور‌های دیگر تمام امورات کالایی کشور خود را انجام می‌دهند.


باید از خام‌فروشی جلوگیری کنیم


قالیباف با بیان اینکه باید از خام‌فروشی جلوگیری کنیم؛ خاطرنشان کرد: ما باید با همین بسته کارمان را آغاز کنیم. مشکلات اقتصادی نشان می‌دهد که نتوانستیم با روش مشخص اجرایی در اقتصاد حرکت کنیم. حتی برخی تصمیم‌های حوزه اقتصاد ما باهم متضاد بوده‌اند. چرا تولید در سال جهش تولید اتفاق نمی‌افتد؟ زیرا رقیب با سفته‌بازی و دلال‌بازی جلوی تحول در حوزه تولید را گرفته است.


قالیباف با اشاره به اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی گفت: افرادی که خانه خالی دارند؛ با همین واحدها سوداگری می‌کند، مالیات نمی‌دهند. ما باید قانون خوب و قابل‌اجرا تصویب کنیم و دولت هم باید اجرا کند. در بخش اشتغال و تولید ظرفیت‌های بزرگی داریم. حجم نقدینگی در بازار بورس باید به حوزه پتروشیمی و... حرکت کند. این‌ها ثبات اقتصادی می‌آورد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب