دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1399 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

فناوری در خدمت کشاورزی/ زراعت مدرن با هوش مصنوعی

مزرعه‌داران و کشاورزان با به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی می‌توانند در طول دوره زراعت تصمیمات بهتری گرفته و همچنین موارد مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، دما، آبیاری گیاهان، آفات و شرایط خاک را به‌طور آنی ارزیابی کنند.
کد خبر : 500842
AI-in-Agriculture-1024x682.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه صنعت کشاورزی رشد سریعی را تجربه می‌کند و به‌منظور تقویت بازده کلی محصولات زراعی، به اتخاذ فناوری‌های پیشرفته روی آورده است. دسترسی به تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته مانند سیستم نظارت هوشمند، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)، روبات‌ها و سایر موارد، این بخش را کاملاً متحول کرده است.


هوش مصنوعی یکی از فناوری‌های حیاتی در کشاورزی دیجیتالی امروزی است که برای استفاده پایدارتر از منابع موجود، در مقیاس گسترده پیاده‌سازی و استقرار یافته است.



در سال 2017، بازار جهانی هوش مصنوعی در کشاورزی حدود 545 میلیون دلار ارزش‌گذاری شده بود، که این آمار اکنون افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2024 به حدود 2هزار و 75 میلیون دلار برسد. این موضوع نشان از افزایش سرمایه‌گذاری و به‌کارگیری فناوری‌های مختلف در حوزه کشاورزی می‌دهد. همچنین این امر باعث می‌شود کشاورزی سنتی جای خود را به کشاورزی مدرن بدهد.


با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، مزرعه‌داران و کشاورزان می‌توانند تولید محصولات کشاورزی را برای رفع نیازهای غذایی موردنیاز، افزایش دهند. درحالی‌که انجام فعالیت کشاورزی برای انسان‌ها سخت بوده و فقط می‌توانند برای چند ساعت کار کنند، اما ماشین‌آلات و روبات‌ها قادرند به‌طور مداوم کار کرده و کمک بزرگی برای کشاورزان باشند. همچنین ذهن هر فرد توانایی تصمیم‌گیری قدرتمندی ندارد که درنتیجه این امر می‌تواند منجر به تصمیمات ناکافی و اشتباه شود. ولی در مقابل، ماشین‌های مجهز به هوش مصنوعی موقعیت‌ها و محیط را بهتر یاد گرفته و تصمیمات قاطع و دقیقی می‌گیرند.





بیشتر بخوانید: روبات‌ها کشاورزی را آسان می‌کنند/ زراعت به سبک مدرن





با نگاهی به روندهای زیر درمی‌یابیم که هوش مصنوعی چگونه باعث ایجاد انقلابی در حوزه کشاورزی شده است.


نظارت بر سلامت محصولات زراعی


فناوری‌های پیشرفته مانند سنجش از راه دور همراه با اسکن لیزری سه‌بعدی بسیار مفید بوده و می‌توانند معیارهای زراعی را برای هزاران هکتار از زمین‌های کشاورزی فراهم کنند. این امر می‌تواند از منظر زمان، تحولات عظیمی ایجاد کرده و موجب شود انواع فعالیت‌ها توسط کشاورزان کنترل شود.



با کمک راه‌حل‌های نوظهور، مزرعه‌داران و کشاورزان می‌توانند در طول زراعت تصمیمات بهتری گرفته و همچنین می‌توانند موارد مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، دما، استفاده از آب یا شرایط خاک را به‌طورآنی ارزیابی کنند.


ارائه بینش‌های مبتنی بر تصویر


با کمک فناوری بینایی کامپیوتر و داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط پهپادها، کشاورزان قادرند محصولات خود را به‌راحتی کنترل کرده و در صورت به‌وجودآمدن مشکلی، به‌صورت آنی اقدامات فوری انجام دهند. این امر می‌تواند کشاورزی دقیق را سرعت بخشد.



درواقع این موضوع یکی از حوزه‌های قابل توجه در کشاورزی امروزی است. فناوری‌های بینایی کامپیوتر می‌توانند در حوزه‌هایی از جمله تشخیص بیماری، آمادگی و شناسایی گیاهان زراعی، مدیریت مزرعه، بررسی خاک و نقشه‌برداری به‌کار گرفته شوند.


مدیریت چالش‌های زیست‌محیطی


چالش‌های زیست‌محیطی مانند تغییرات آب‌وهوا، بزرگ‌ترین تهدید برای بهره‌وری کشاورزی است، اما تکنیک‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و کشاورزی مبتنی بر داده‌ها کار را برای کشاورزان آسان‌تر کرده و آنها را قادر می‌سازند تغییرات را با توجه به شرایط محیطی ردیابی کنند. همین موضوع کمک می‌کند تا کشاورزان با ایجاد مدیریت منابع هوشمند، تغییرات آب و هوایی را کنترل کنند.


کشاورزی دقیق


در این فرآیند، کشاورزان می‌توانند با کمک هوش مصنوعی آفات، بیماری‌ها رایج و تغذیه ضعیف گیاهان در مزارع را تشخیص دهند. همچنین، سنسورهای هوش مصنوعی قادرند علف‌های هرز را شناسایی و هدف قرار داده و سپس تصمیم بگیرند تا یک ماده مناسب برای از بین بردن این علف‌ها در آن منطقه اعمال شود. در نتیجه، استفاده بیش‌ازحد علف‌کش‌ها و سموم مختلف کاهش یافته و مدیریت می‌شود.



همچنین با استفاده از هوش مصنوعی، کشاورزان در حال ایجاد مدل‌های پیش‌بینی فصلی برای افزایش دقت و بهره‌وری در کشاورزی هستند.


عوامل چالش‌برانگیز هوش مصنوعی در کشاورزی


برخلاف اینکه استفاده از تکنولوژی‌های مختلف، فرصت‌های بسیاری را در کشاورزی فراهم آورده، هنوز هم در اکثر نقاط جهان مشکلی به‌نام عدم آشنایی با جدیدترین فناوری‌ها وجود دارد. همچنین، هزینه اولیه بالا برای به‌کارگیری هوش‌مصنوعی در کشاورزی می‌تواند یک مانع بزرگ در جهت دیجیتالی شدن بخش کشاورزی باشد.


افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک و پذیرش آنها در مقیاس جهانی، عمدتاً باعث تسریع در رشد استفاده از آنها در بازار کشاورزی می‌شود. برنامه‌های هوش مصنوعی در کشاورزی شامل روبات‌های کشاورزی، تراکتورهای خودران، پهپادهای کشاورزی، نظارت بر سلامت گیاهان و سیستم‌های آبیاری خودکار است.



در مجموع می‌توان گفت به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در کشاورزی باعث می‌شود کشاورزان انجام کارهای سخت و زمان‌بر را به سنسورها، روبات‌ها و پهپادها سپرده و روی کارهای مهم‌تر تمرکز کنند. این امر درمجموع سبب افزایش بهره‌وری در این حوزه می‌گردد.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب