دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1399 - 14:35
برگزاری نهمین جلسه رسیدگی به پرونده اکبر طبری؛

نماینده دادستان: متهم ردیف اول به دنبال شناسایی افراد پرونده‌دار بود/ طبری: اعمال نفوذی نکرده‌ام

نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه و دیگر متهمان به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.
کد خبر : 500259
1da014f9-021e-4ce6-a677-20cbd927d970.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری و دیگر متهمان این پرونده به ریاست قاضی بابایی برگزار شد و در ابتدای جلسه قاضی ضمن اعلام رسمیت جلسه از نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار گیرد.


نماینده دادستان: شناسایی طعمه‌های طبری با انوشه بوده است


قهرمانی نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و درباره پرونده متهم طبری پیرامون دریافت رشوه گفت: طبری در ذیل شبکه‌های مختلف خود پیگیر شناسایی افراد پرونده‌دار قضائی بود تا بانفوذ در آن‌ها ارتقاءهایی داشته باشد، در این میان فردی به نام محمد انوشه که به‌واسطه دستگیری طبری از کشور متواری شده وظیفه شناسایی طعمه در شبکه طبری را داشت. انوشه افراد پرونده دار در دستگاه قضائی که به لحاظ مالی پر پیمانه بودند را شناسایی می‌کرد.


قهرمانی در ادامه به مصداق‌هایی از نفوذ طبری در برخی پرونده‌های قضائی به‌واسطه انوشه اشاره کرد و گفت: در یکی از ملاقات‌ها طبری به یکی از متولین که پرونده قضائی داشته است گفت انوشه خود من هستم و تمام‌کارها را باید با انوشه هماهنگ کنید.


قهرمانی ادامه داد: در یکی از موارد فردی به انوشه وصل می‌شود و با انوشه نزد بازپرس می‌روند. انوشه در چند مرحله نزد بازپرس می‌رود و در مرحله اول می‌گوید طبری سلام رساند. من از طرف طبری مأموریت دارم در این پرونده مساعدت کنید.


وی افزود: در مرحله دیگری انوشه نزد بازپرس می‌رود و می‌گوید وقتی از آقای طبری گرفتیم که خدمت او برسید و اگر خواسته‌ای دارید مطرح کنید.


قهرمانی خطاب به طبری گفت: شما چه‌کاره بودید که این کار را می‌کردید؟


در ادامه نماینده دادستان می‌گوید: بازپرس درخواست انوشه را اجابت نمی‌کند. انوشه بار دیگر می‌آید و می‌گوید ماشین جلوی در است، اگر خواسته‌ای دارید نزد آقای طبری بروید که خواسته شما را اجابت کند. در نهایت بازپرس خواسته انوشه را انجام نمی‌دهد.


قهرمانی درباره اینکه طبری در ازای فعالیت خود چه چیزی دریافت کرده است، گفت: طبری در این رابطه اموالی را به دست آورده است.


قهرمانی گفت: انوشه هم در همین راستا دریافتی‌های زیادی داشته است.


وی افزود: برخی افرادی که به انوشه و طبری در مورد پرونده‌های قضائی وصل می‌شدند جمله نفیس دارند و می‌گویند ما دیگر بی‌تاب شدیم؛ وقتی طبری به ما وصل شد ما می‌خواستیم از طبری رها شویم، ولی او ما را رها نمی‌کرد.


در ادامه جلسه دادگاه قاضی خطاب به متهم طبری گفت: برای ادای توضیحات در جایگاه قرار گیرد.


طبری مدعی شد: انوشه کارمند نهاد ریاست جمهوری و در اصل کارمند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود من اصلاً او را نمی‌شناختم.


نماینده دادستان از طبری پرسید: چرا زمانی که شما دستگیر شدید، انوشه از کشور خارج شد؟


طبری گفت: نه؛ قبل از بازداشت رفت.


نماینده دادستان گفت: انوشه ۴ مرداد ۹۸ از کشور خارج شد و شما ۱۷ تیر دستگیر شدید.


متهم طبری: اعمال‌نفوذی صورت نگرفته است


در ادامه طبری در مورد برخی اتهامات موجود در پرونده ازجمله پرداخت رشوه ۴۰۰ میلیون تومانی، اعمال‌نفوذ با سوءاستفاده از روابط خصوصی با مستخدمین دولتی و اعمال‌نفوذ در پرونده داوود سرخوشی دفاعیاتی را ارائه داد.


این متهم ادامه داد: اعمال‌نفوذی صورت نگرفته است، هیچ‌گونه وجهی به این‌جانب پرداخت نشده است .


متهم طبری گفت: بخشی از پرداخت‌های مربوط به مشایخ، یعنی ۴۰۰ میلیون به حدود ۱۱ سال قبل برمی‌گردد که بر اساس سه فقره قرارداد مشاوره و مشارکت در ساخت بوده است.


قاضی بابایی پرسید: چه آشنایی با سرخوش داشتی؟


متهم طبری گفت: یک‌بار او را دیدم و هیچ مراوده مالی نداشتم و ۴۰۰ میلیون را از مشایخ گرفتم. از شخصی شکایت داشت که به او گفتم باید به سازمان بازرسی مراجعه کنی.


قاضی گفت: بر اساس ردیابی مالی انجام‌شده چکی که توسط سرخوش صادرشده بود توسط مشایخ برداشت‌شده و به‌حساب شما واریزشده است.


متهم طبری گفت: بله هر ۴ فقره این‌گونه بوده است .


قاضی گفت: اظهارات سرخوش را قبول دارید؟


متهم طبری افزود: اصلاً ندیده‌ام.


قاضی گفت: سرخوش در اظهاراتش گفته که مبلغ ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از شهرداری طلب داشتم و موضوع را به طبری گفتم که به من پاسخ داد هزینه دارد و باید ۴۰۰ میلیون تومان بدهی که سرخوش قبول کرده است.


متهم طبری پاسخ داد: نظری ندارم و یک‌بار بیشتر سرخوش را ندیدم بیان تکمیلی در این بحث را وکیلم ارائه می‌کند.


قاضی از متهم مشایخ خواست در جایگاه حاضر شود و خطاب به متهم مشایخ گفت: در خصوص اتهام تفهیم شده به طبری و ۴۰۰ میلیون تومان توضیح دهید.


متهم مشایخ گفت: سال ۸۸ دو چک به من دادند که آن را وصول کنم از منشأ چک اطلاعی ندارم و صدوقی و سرخوش را نمی‌شناسم و مبلغ را به طبری دادم.


وی خطاب به طبری ادامه داد: می‌گویید با نجفی مشکل داشتم این صحبت‌ها چیست؟ هم من را خراب می‌کنید و هم رفیقتان را حداقل حقیقت را بگویید.


متهم مشایخ: طبری از من خواهش کرد 400 میلیون برایش پول واریز کنم 


در ادامه متهم مشایخ گفت: من اصلاً نمی‌دانستم این ۴۰۰ میلیون تومان برای چه کسی است، طبری از من خواهش کرد و گفت که این کار را برای من انجام بده و من هم آن را انجام دادم.


قاضی از متهم مشایخ پرسید: چرا مبلغ را به‌حساب خود واریز کردید؟


متهم پاسخ داد: او از من خواهش کرد .


بعد از اظهارات متهم مشایخ نماینده دادستان از قاضی خواست تا فیلمی در مورد مواجهه حضوری سرخوش و طبری به نمایش دربیاید؛ چراکه به عقیده نماینده دادستان این فیلم قرائن خوبی بر موضوع پرونده است؛ بنابراین گزارش فیلم مذکور در دادگاه به نمایش درآمد که پیرامون اظهارات فرهاد مشایخ درباره پول‌شویی به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان در سال ۸۸ برای اکبر طبری در مورد پرونده داوود سرخوش بود، بر این اساس بعد از پایان نمایش این فیلم قاضی از محمدباقر صدوقی خواست در جایگاه قرار گیرد و به‌عنوان مطلع اظهارات خود را بیان کند.


صدوقی در جایگاه قرار گرفت و گفت: جریانات این‌جانب با طبری مربوط به دهه ۸۰ است.


وی خطاب به طبری گفت: شما چک‌های زیادی از بنده به‌حساب همسرت خواباندید.


لازم به ذکر است صدوقی در ادامه توضیحات خود به این نکته اشاره کرد که شکایتی از طبری انجام دادم؛ اما از همان روز اول من را تهدید کردند که باید رضایت دهید، آقای قاضی او میلیارد‌ها پول از من خورده که باید آن‌ها را بدهد.


قاضی از صدوقی خواست در مورد چک‌ها توضیح دهد.


صدوقی گفت: طبری کلیه چک‌هایی که از بنده گرفت را به‌حساب همسرش خواباند، او برای من نوشته بود که کارشناس رسمی دادگستری است.


در ادامه قاضی از نماینده دادستان خواست توضیحات خود را بیان کند.


قهرمانی در جایگاه قرار گرفت و درباره موضوع مبادله مالی، تحصیل نامشروع مال و رابطه طبری و سرخوش توضیحاتی ارائه داد.


وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور زمانی که به ردیابی وضعیت مالی سرخوش ورود می‌کند مشخص می‌شود در تاریخ ۸۸.۰۲.۲۳ مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان طی یک فقره چک به‌حساب فرهاد مشایخ واریزشده است.


وی ادامه داد: پرونده سرخوش به جریان می‌افتد و رأی او قطعی می‌شود؛ سازمان بازرسی کل کشور در ادامه‌ تحقیقات، ردیابی لایه دوم را شروع می‌کند. در این ردیابی مشخص می‌شود که در تاریخ ۸۸.۰۲.۳۱ مشایخ ۴۰۰ میلیون تومان را تبدیل به ۲ فقره چک می‌کند که این چک‌ها به‌حساب بانک پارسیان طبری می‌رود.


قهرمانی ادامه داد: بازپرس شجاع ما موضوع را گزارش می‌کند اما این پرونده به شعبه ۱۵ بازپرسی یعنی شعبه علیزاده( متهم پرونده) می‌رود.


نماینده دادستان گفت: در اینجا بازپرس باید مشایخ را به‌عنوان رابط پول‌شویی احضار می‌کرد، اما بازپرس پرونده بلافاصله قرار منع تعقیب طبری را صادر می‌کند.


وی افزود: علی‌ای‌حال بازپرس پرونده بدون کمترین تحقیقی از مشایخ که پول از طرف او آمده بود در مورد موضوع اتهام طبری منع تعقیب صادر می‌کند. نکته قابل‌تأمل آنکه پیش‌نویس همین قرار هم بدون تاریخ و بدون امضا در منزل طبری با همین سربرگ کشف می‌شود. این‌ها از موارد سوءنیت بازپرس است.


نماینده دادستان خطاب به متهم طبری گفت: درباره پیش‌نویس قرارداد چه توضیحی دارید؟ پیش‌نویسی که در خانه شما پیدا شده است؟


قاضی خطاب به متهم گفت: شما چه دخالتی در این پیش‌نویس داشتید که آن را به شما بدهند؟


متهم ادامه داد: در رابطه با پیش‌نویس من دخالتی نداشتم، این پیش‌نویس به من داده شد، من گفتم اینکه امضا ندارد، امضا دار را به من بدهید و آن را در کشو گذاشتم.


این خبر تکمیل می‌شود...


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب