تعلل در ایمنسازی ساختمانهای ناایمن/ جان مردم چند؟!
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سهشنبه دهم تیرماه بروز انفجار و حریق در یک کلینیک واقع در شمال شهر تهران 19 کشته و 24 مجروح بر جای گذاشت، حادثهای که شاید بتوان آن را شوک بزرگی برای مردم و نشانهای از ناکارآمدی مدیریت شهرداری در دوره پنجم دانست.
ابعاد این حادثه را میتوان از چند جنبه مورد توجه قرار داد:
نخست اینکه این اتفاق در شمالیترین نقطه تهران به وقوع پیوسته است، منطقهای که براساس درآمدهای حاصل از آن منطقه شاید بتوان آن را جزء صندوقچههای گنج شهرداری تهران دانست.
از آنجا که یکی از روشهای درآمدی در شهرداری دریافت عوارض شهری است و عدم پرداخت بهموقع آن میتواند به پلمب ساختمان منجر شود در حالیکه وقتی پای امنیت و ایمنی مردم به میان میآید مدیریت شهری از صدور اخطاریه و محدودیتهای قانونی در پلمب ساختمانهای ناایمن از جمله ساختمان سینا تعلل میورزد.
این در حالی است که جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران در ارتباط با اخطارهای صادر شده آتشنشانی در خصوص عدم رعایت ضوابط ایمنی در خصوص کلینیک سینا به خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: از سال ۹۴ تا ۹۷ ساختمان کلینیک سینا اطهر از سازمان آتشنشانی اخطار گرفته بود و فقط در سال ۹۸ یک سری کارهای ابتدایی انجام داده است که مؤثر نبود و این ساختمان اصلاً ایمنی خوبی نداشته است... ما در سال ۹۷ دو بار به این مجموعه درمانی اخطار داده بودیم و هشدارهای داده شده در مورد سیستمهای اعلام اطفای حریق و نگهداری ناایمن سیلندرها و مسائلی از این دست بوده است.
محمود قدیری معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی شهرداری تهران نیز در اینباره میگوید علاوه بر اخطار دستورالعمل کامل ایمنسازی نیز به آنها ارائه شد و موضوع را به شهرداری منطقه نیز اطلاع دادیم تا از آن طریق هم پیگیری شود اما بیشتر از آن آتشنشانی اختیاری نداشت که بخواهد آنجا را پلمب کند و اینها جزو مواردی بود که باید با تشکیل پرونده قضایی و پیگیری حقوقی انجام شود که جزو وظایف آتشنشانی نیست.
علیرغم اینکه سازمان آتشنشانی عدم اقدام به پلمپ این مرکز را خارج از حیطه عملکرد آتشنشانی میداند اما تنها چند روز پس از این حادثه زهرا نژادبهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران سخن از اخطار پلمب به مالکان ۱۲ ساختمان خطرناک بهمیان میآورد و میگوید که در منطقه 11 و 12 تهران که بافت مرکزی شهر را تشکیل میدهند حدود 12 ساختمان ناایمن و خطرناک توسط آتشنشانی شناسایی شده است که مالکان آن به دلیل بیتوجهی به تذکرات اخطار پلمب گرفتهاند.
مدیریت شهری بر این باور است که در صورت «تصویب لایحه قانون مدیریت یکپارچه ایمنی شهری و روستایی» زمانیکه مدیریت اجرایی، ایمنی ملکی را ناایمن تشخیص دهد و مالک و بهرهبردار در موعد مقرر اقدام به رفع موارد ناایمن نکند با درخواست مدیریت اجرایی نیروی انتظامی میتواند نسبت به پلمب آن مجموعه اقدام کند سؤالی که پیش میآید این است که چرا این اقدامات انجام نشده و بلافاصله پس از یک حادثه تلخ مدیریت شهری از صدور اخطاریه پلمب ساختمان ناایمن سخن گفته میشود؟
تعارض در گفتهها و عملکرد شورای شهر تهران حاکی از نبود یک نقشه راه مشخص و مدون است زیرا حتی اگر ادعای مدیریت شهری مبنی بر عدم تصویب لایحه قانون مدیریت یکپارچه ایمنی شهری و روستایی صحت داشته باشد پس دیگر دلیلی نمیماند که شورای شهر صدور اخطاریه پلمب ساختمانهای ناایمن را مطرح کند.
مورد دیگر اینکه وقتی شهرداری تهران از تعداد ساختمانهای ناایمن در شهر تهران و پراکندگی آنها در مناطق مطلع است چرا تا پیش از این لایحهای برای حل قطعی مشکل ساختمانهای ناایمن به شورای شهر ارائه نکرده است؟
این سؤالات و بسیاری پرسشهای بیپاسخ دیگر در پی حوادث مختلف از جمله حادثه دردناک پلاسکو و حالا ساختمان سینا بهطور مداوم پرسیده میشود و اگر سازمانهای نظارتی و مدعیالعموم و دستگاه قضا برای برخورد با مقصران عدم اجرای قانون وارد عمل نشوند به زودی باید منتظر حوادثی چه بسا تلختر از اتفاقات اخیر بود.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/