راه نجات جودو از بلاتکلیفی وحشتناک/ خروج رشته المپیکی از تعلیق جهانی با تکیه بر حقیقت
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تعلیق فدراسیون جودو اتفاقی است که باعث نگرانی و ناراحتی تمامی علاقهمندان به این رشته المپیکی شده است و بهرغم تلاشهایی که از سوی مسئولان فدراسیون جودو و کمیته ملی المپیک صورت گرفته، رئیس فدراسیون جهانی این رشته ورزشی حاضر نیست تا با بخشش ایران موافقت کند.
در این میان رضا صالحی امیری در بازدید از فدراسیون جودو درباره استفاده از دیپلماسی ورزشی برای مشکل تعلیق این ورزش تأکید کرد: «در خصوص دیپلماسی باید بگویم ما از همه ظرفیت لازم برای اثبات حقانیت جودو استفاده کردیم. بیش از ۲۰ ملاقات با مقامات بینالمللی برای حقانیت جودو و اثبات نظرات غلط فدراسیون جهانی جودو داشتم. بارها گفتیم رفتار «ویزر» سیاسی و انتقامجویی از جودوی ایران است. نتیجه CAS در صورت رسیدگی عادلانه به نفع ایران خواهد بود. وزارت، کمیته، کادر مدیریتی ورزش کشور باید از جودو حمایت میکنیم تا این رشته در وضعیت تعلیق دغدغه نداشته باشد. ما این موضوع را پیگیر هستیم. هفته گذشته با وزیر و علینژاد جلسه داشتیم. امیدوارم نتیجه دادگاه به سود ایران باشد تا کسانی که با انگیزه سیاسی بهدنبال انتقام از جودو هستند رسوا شوند. حرف آخر اینکه «ویزر» میرود و جودو میماند.»
اظهارات رئیس کمیته ملی المپیک را میتوان از جهاتی قابل نقد دانست. در اینکه مدیر اول المپیک ایران نگران است تا ورزشکاران یکی از رشتههای المپیکی فرصت حضور در معتبرترین آوردگاه ورزشی جهان را از دست بدهند و قصد حمایت از فدراسیون این رشته ورزشی را دارد، تردیدی نیست؛ اما مطرح کردن برخی صحبتها در شرایط فعلی که دادگاه بینالمللی حکمیت ورزش CAS در حال بررسی پرونده اعتراض ایران به تعلیق است، با توجه به اینکه تمامی این اظهارات بازتاب بینالمللی دارد اصلاً به سود جودو نیست.
صالحی امیری اعلام کرده «ویزر» رئیس فدراسیون جهانی جودو رفتاری سیاسی دارد و هدف او انتقامجویی از جودو ایران است. جالب اینکه رئیس کمیته ملی المپیک به این موضوع نیز اشاره کرده که اگر «رسیدگی عادلانه» از سوی دادگاه CAS شود، رأی به سود ایران صادر میشود. جالب اینکه صالحی امیری منتظر رسوایی «ویزر» است چون به اعتقاد وی رئیس فدراسیون جهانی جودو بهدنبال انتقام بوده و این فرد روزی از جودو میرود اما این رشته رزمی میماند.
رئیس کمیته ملی المپیک بر این باور است که دیپلماسی ورزشی ایران با استفاده از تمامی ظرفیتها برای اثبات حقانیت جودو در حال انجام است؛ اما به واقعیتهایی توجه نمیکند. نمیتوان تمامی تقصیرات را به گردن رئیس فدراسیون جهانی انداخت؛ فردی که نامزد ریاست کمیته بینالمللی المپیک است. کوتاهیهایی که در میزبانی مسابقات جهانی کوراش رخ داد تا فقدان مدیریت صحیح برای عدم رویارویی با نمایندگان رژیم غاصب صهیونیستی از جمله مسائلی است که باعث تعلیق جودو شد. با مدیریت صحیح امکان آن وجود داشت تا در رقابتهایی که نمایندگان رژیم اشغالگر قدس حضور دارند، شرکت نکنیم اما این تصمیم گرفته نشد.
اگر فرضیه انتقام رئیس فدراسیون جودو را از فدراسیون ایران بپذیریم، پس ایرادات فیفا به اساسنامه فدراسیون فوتبال نیز انتقامجویی جیانی اینفانتینو است و رئیس فدراسیون جهانی فوتبال با نگاهی سیاسی به ایران نگاه میکند. بهترین راه برای تعامل با فدراسیون جهانی جودو و دیگر نهادهای بینالمللی ورزشی راهحل اساسی و منطبق بر حقایق است و میتوان جودو را از بلاتکلیفی وحشتناکی که اسیرش شده، رها کرد.
انتهای پیام/4048/پ
انتهای پیام/