دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

باز هم گاف تاریخی: سریال «کیمیا» هنوز به بهمن 57 نرسیده است!

در سریال «کیمیا» از اردیبهشت 57 به بعد به اندازه چند سال اتفاق رخ می‌دهد؛ ولی ظاهرا زمان قصه متوقف شده و به بهمن 57 نمی‌رسد.
کد خبر : 49769

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، این یادداشت نقدی کوتاه دارد بر روند روایت تاریخی سریال «کیمیا».


پریناز فروزان: سریال «کیمیا» به کارگردانی جواد افشار به عنوان طولانی‌ترین سریال روتین در تلویزیون، این شب‌ها خیلی‌ها را پای تلویزیون نشانده‌است. در فیلم‌نامه کیمیا، به ادعای گروه سازنده بیش از 300 شخصیت با داستان و بیوگرافی وجود دارد که توسط بهترین بازیگران شناخته شده تلویزیون و سینما جان گرفته و به تصویر کشیده شده‌اند. اما فارغ از برخی بی‌دقتی‌ها در انتخاب آکسسوار متناسب با تاریخ وقوع اتفاقات، در روند روایت این داستان خوش ساخت چند اشتباه و در واقع اطاله زمان رخ داده که ظاهرا از چشم کارگردان و نویسندگان دور مانده است:


تا بهمن 57 چند ماه مانده؟


داستان کیمیا در تاریخ اردیبهشت 57 در خرمشهر آغاز شد. با پایان فصل مدارس یعنی ابتدای تابستان 57 فرخ پارسا به همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت کردند. با فرا رسیدن مهر 57 کیمیا سال تحصیلی جدید را در تهران و در مدرسه جدید آغاز کرد. در فاصله این چند ماه، درگیری‌های شهرام کامفر و فرخ پارسا روایت شد. شهرام همسر باردارش را به آمریکا فرستاد، مدارس تعطیل شد، فرخ چند ماهی است که از خدمت نظام استعفا داده، بیژن فرار کرد، شهرام کشته شد، همسر شهرام با یک پسر حدود یک ساله به ایران برگشت، اما هنوز داستان به بهمن 57 نرسیده و انقلاب پیروز نشده است!!


اما سؤالی که اینجا مطرح است: آیا نویسندگان فیلم‌نامه آنچه را که می‌نویسند فراموش می‌کنند؟ آیا کارگردان متوجه روند روایت داستان نیست؟ دستیاران کارگردان دقیقا چه مسئولیتی دارند و وظیفه بررسی این نکات در تهیه و تولید فیلم بر عهده چه کسی است؟


سهل انگاری تا کی؟


نظیر این اشتباهات در بسیاری از آثار تلویزیونی دیده می‌شود و منحصر به «کیمیا» نیست. متأسفانه با وجود نقدهای فراوان و تیزبینی مخاطبی که هیچ نکته ظریفی از چشمش پنهان نمی‌ماند، همچنان شاهد چنین اشتباهاتی در مجموعه‌های تلویزیونی و حتی سریال‌های الف ویژه نیز هستیم. مجموعه‌هایی که هزینه و زمان زیادی صرف ساخت آنها می‌شود ولی ساده‌ترین موارد و نکات از نگاه عوامل سازنده‌شان پوشیده می‌ماند. با وجود تمام امتیازات داستان کیمیا برای جذب مخاطب، اعم از فیلم‌نامه خوب، بازیگران کاربلد، گره‌های جذاب و کارگردانی یک کارگردانِ با تجربه، آیا فهم و دقت نظر مخاطب در ساخت چنین آثاری به هیچ وجه در نظر گرفته می‌شود؟ وقت آن نرسیده که باور کنیم وقتی اکثریت جامعه، مخاطب یک اثر ویژه تلویزیونی هستند انتظارات بیشتری از گروه سازنده دارند و قطعا متوجه نکات ظریف و باریک در آن اثر خواهند شد؟


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
اهورا .چریکی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۵
۰
درود .کاملا درسته منم این سوال رو از کارگردان و ......داشتم و رابطه کیمیا و مادرش چقد صمیمانه بود و اینقد تابلو بود معلوم بود که مادر و دختر واقعی هستن .ولی قسمتای که کیمیا دخترشو پیدا میکنه با اینکه ۲۰ سال گذشته حتی یک چروک هم ننداخته فقط عینکی شده خواهر آرش هم سنش بود تقریبا ولی حالا پیرو فرسوده رو ویلچر بود ؟؟ و اینکه رابطه کیمیا با بچه‌هاش که هم سن خودش بودند جوری بود مثل غریبه‌ها و این تو سریال کاملا واضح هست ....و کارگردان کاش اینو هم واضح‌تر میکرد که واقعا دلیل جدایی آرش و کیمیا همون پیمان بود دقیقا یک سال بعد طلاق کیمیا سریعا با کیمیا ازدواج میکنه ولی آرش هنوز با اینکه ۲۰ سال گذشته زن نگرفته این دلیلش چی میتونه باشه ؟؟؟ و مشکل دیگه که واقعا ضایع بوده بردن شمشهای طلا و اون اسناد بود یعنی اینقدر سخت بود که شهرام یک سال یا بیشتر رو این مسئله کار کنه مگه مقام عالی‌رتبه ساواک نبود به قول نویسندگان و .....پس راحت می‌تونست یه هوا پیمای شخصی راه بندازه و بره یا اینکه مثل آرش بود با قاطر از مرز زمینی رفت می‌تونست نهایتش اونجور راحت بره قاطر هم مخصوص بار بردنه واقعا سریال انقلابی خوبی نبود دروغهای بسیار زیادی داشت در مورد کسایی که واقعا این وصله‌ها بهشون نمی‌چسبه ..ولی از قاضی نکونام عجب چهره‌ای ساختید کسی که اون همه دلار قبول نکرد و دم از عدالت میزنه خودش ۲۰ سال پیش ناموس مردم رو دزدید و زن اون بدبخت رو ازش گرفت حالا شده قاضی و اینکه یا کارگردان و نویسنده و....خبر ندارند یا الکی خواستن چیزی به تصویر بکشن به نظرم قبل سریال بگید این داستان خیالی است بخدا خیلی بهتره . اون ساواکی که میره و فرمانده ارتش عراق میشه رو کجای تاریخ دیدید اونا که با عراق هم دست شدن مجاهدین بودن که در جنگ داخلی با سپاه بودن و با کمک هم اوضاع کشور و به دست گرفتن هر کی تونس فرار کنه خب هیچ هرکی نتونست همه اعدام شدن .بعد مجاهدین و سپاه بر سر قدرت خودشون درگیر میشن که حالا بماند این باعث میشه مجاهدین به عراق فرار کنن و سپاه بعد اون لقب منافقین رو بهشون داد که در جنگ ایران و عراق با ایران جنگیدن ...حالا فرض میکنیم اون سرقت شهرام واقعیت بوده مقامشو در نظر بگیرید و موقعیتش رو حالا مثال یه رئیس کل بانک مرکزی موقعیت خود و مقامش نسبت به شهرا هیچه اون تو سال ۹۷ فرار کنه مثل آب خوردن و دیگه اختلاسها بمونه ..راستی چرا نقش فضول محله رو به بابای پیمان داده بودید ولی خودمونیم از اون ساواکی که طبقه بالا عکس مینداخت و آمار داشت آمارهای بابای پیمان بیشتر بود ..خلاصه حیف، حیف هزینه‌ای که خرج این سریالها میشه .
قالیشویی ادیب