دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1394 - 13:20
آنا گزارش می‌دهد؛

فتیله اعتراض نمایندگان ترک‌زبان بالاتر کشیده شد/کوچک‌زاده خواستار پایان اعتراض به صداوسیما شد

نمایندگان ترک‌زبان مجلس همانطور که در هفته تعطیلی مجلس وعده داده بودند که در اولین جلسه علنی پاسخ «توهین صداوسیما» را خواهند داد، مهمترین دستور کار امروزشان را این موضوع قرار دادند.
کد خبر : 49728

گروه سیاسی - پروین طالبیان: دفاع نمایندگان ترک‌زبان از موکلانشان، با اقدام کمال‌الدین پیرمؤذن شروع شد که اول صبح امروز ـ یکشنبه 24 آبان ـ به جایگاه خبرنگاران آمد تا بیانیه 28 نماینده در انتقاد از صداوسیما را در رسانه‌های خبری نشر دهد.


فرهنگی: مسئولان صداوسیما نیز نظارت کاملی برا اقدامات زیرمجموعه‌های خود ندارند


در جلسه علنی امروز بهارستان نیز، در اولین اقدام، محمدحسین فرهنگی،‌ نماینده مردم تبریز و اسکو و عضو هیئت رئیسه مجلس که کمتر در مجلس نطق می‌کند، در نطق میان‌دستور خود با بیان اینکه «امروز بیش از هر روز دیگری نیازمند وحدت هستیم»، گفت: صداوسیما، رسانه‌های رسمی و غیررسمی اعم از مکتوب و مجازی باید به این مهم توجه کنند و التزام مورد نیاز را داشته باشند.


نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه «خلأهای قانونی و ضعف در نظارت‌ها باعث شده است وحدت ملی به‌شدت آسیب‌پذیر شود»، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خود با تأکید بر تمدن نوین اسلامی و معرفی آن به جهانیان تأکید کردند آنچه این ایده را محقق می‌کند، همبستگی است نه پیام‌های ضدهمبستگی؛ توجه به قومیت‌های مختلف کشور و اعتماد به آنها برخلاف تصور برخی، باعث افزایش انسجام و سرمایه اجتماعی می‌شود.


وی افزود: در قانون مجازات اسلامی برای توهین به فرد در ماده 608 و توهین به مقامات دولت در ماده 609 و حتی توهین به کودک در ماده 619 جرم‌انگاری شده و برای آنها مجازات تعیین شده است اما برای توهین به میلیون‌ها انسان هیچ حکم قانونی وجود ندارد و دادستان هم به این قضیه به عنوان مدعی‌العموم ورود پیدا نمی‌کند. مسئولانی مانند مسئولان صداوسیما نیز نظارت کاملی برا اقدامات زیرمجموعه‌های خود ندارند که این آسیب جدی است.


فرهنگی در ادامه با بیان اینکه «در سال 85 در مجلس نسبت به این مهم ورود پیدا کردیم»، عنوان کرد: اما در مجلس و قوای دیگر نسبت به آن استقبال نشد در حالی که نباید گفته شود توهین امر مبهمی است. در استفساریه مصوب 1379، توهین تعریف و به تشخیص قاضی منوط شده و عرفیات جامعه مبنای آن قرار گرفته است.


پیرمؤذن: باید ریشه‌های عمیق اهانت قومی و انواع نژادپرستی را بخشکانیم


نماینده اردبیل: قرار نبود رسانه ملی بار خاطر دولت و چهره‌های محبوب ملت شود و توهین به اقوام شجاع ایرانی پایانی نداشته باشد

در ادامه کمال‌الدین پیرموذن در جایگاه ناطقان قرار گرفت و خطاب به مسئولان صداوسیما گفت: مسئولان صداوسیما و برنامه‌ریزان کشور بدانند همه ایرانیان در سراسر گیتی به آذربایجان افتخار می‌کنند. آذربایجان منشأ تحولات بزرگ تاریخی در ایران، منطقه و جهان بوده است. آذربایجان، سرِ ایران و اردبیل، پیشانیِ آن است.


پیرمؤذن با بیان اینکه «استان اردبیل مشکلات کشور را حاشا نمی‌کند»، گفت: اگر قرار بود مشکلی حل شود اکنون کشوری بی‌‌درد و مشکل داشتیم. قرار ما در قالب آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی ایران در این بود که با در صدر قراردادن سیره و اندیشه‌های بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران، ثروت ملی را عاقلانه تقسیم کنیم و به لحاظ هویت قومی تفاوت بین اقوام و استان‌ها نگذاریم.


وی افزود: قرار نبود برخی از اصول قانون اساسی مورد تأیید امام‌(ره) و امت همچون اصول عدالت‌محور 15، 19 و 48 را بیش از سه دهه به مرحله اجرا نیاوریم. قرار نبود رسانه ملی بار خاطر دولت و چهره‌های محبوب ملت شود و توهین به اقوام شجاع ایرانی پایانی نداشته باشد.


پیرموذن اضافه کرد: قرار نبود بر خلاف تأکیدات امام (ره) و رهبری به پایتخت‌های معنوی و رسمی شاه اسماعیل صفوی یعنی تبریز و اردبیل به بانیان تمدن شیعی و یکپارچه‌کنندگان ایران بی‌مهری شود.


به جای ما، آقای سرافراز شاکی شده است


نماینده مردم اردبیل با تأکید بر اینکه «باید ریشه‌های عمیق هرگونه اهانت قومی و انواع نژادپرستی را بخشکانیم»، افزود: همه روزنه‌های اختلاف و توهین را باید بست و اجازه نداد جای شاکی و متشاکی عوض شود. البته متأسقانه طبق شنیده‌ها به جای آنکه ما از آقای سرافراز به دلیل توهین به اقوام، سیاه‌نمایی برجام،‌ سیاسی کردن عزاداری بزرگ اردبیل و تبلیغ موسسه میزان شکایت کنیم ایشان از بنده، آقای قاضی‌پور و آقای شجاعی شکایت کردند. به عوض شکایت بهتر است به بیانیه نمایندگان ترک‌زبان مجلس توجه و عمل شود.


پیرموذن با تأکید بر اینکه حاکمیت کامل قانون اساسی شعار و خواست ملی است و باید اجرای آن محقق شود، بر لزوم تحقق حماسه اقتصادی تأکید کرد و افزود: باید حق انتقاد و اعتراض را پاس داریم چرا که اگر کشورهای مردمسالار حقوق شهروندی و حقوق اقوامشان را رعایت نکنند، منطقه پیشرفت نمی‌کند.


این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه انسجام ملی و سازگاری اجتماعی در گرو احترام متقابل به فرهنگ‌ها، نفی تبعیض استان‌ها، نفی تبعیض حقوق شهروندی و همگرایی درونی زیر چتر قانون اساسی و فرهنگ ملی و اسلامی است، گفت: همه ما به این مهم واقفیم که در وهله اول یک ایرانی هستیم و در کنار آن به اقوام ایرانی تعلق خاطر داریم.


پیرمؤذن در میان نطق، همواره نام نمایندگان مختلف را که با او شوخی می‌کردند، ذکر می‌کرد و در پایان نطقش بسیاری از نمایندگان با او دیده‌بوسی کردند.


جعفری بنه‌خلخال: تهیه کنندگان بی‌فکر برنامه موهن فیتیله بهانه به دست دشمنان معاند دادند


جعفری:‌از مسئولان رسانه ملی می‌خواهم آخرین توهین باشد زیرا تکرار آن به هیچ عنوان قابل تحمل نیست

جلیل جعفری بنه‌خلخال، نماینده مردم خلخال و کوثر، نیز در جایگاه ناطقان حاضر شد و در اعتراض به توهین برنامه فیتیله علیه ترک‌زبانان گفت: توهین رخ داده به آذری‌زبانان ایران اسلامی اولین باری نیست که رخ داده‌ است؛ از مسئولان رسانه ملی می‌خواهم آخرین توهین باشد زیرا تکرار آن به هیچ عنوان قابل تحمل نیست. بزرگ‌مردان و بزرگ‌زنان آذری سهم بزرگی در پیروزی انقلاب اسلامی و سال‌های جنگ تحمیلی داشته‌اند. آذری‌زبانان در عرصه‌های مختلف کشور نقش مهمی را تاکنون ایفا کرده‌اند، آیا شایسته است که مردمی با شاخص‌های متعالی را با برنامه‌های مضحک آزرده‌خاطر سازیم؟


نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: تهیه‌کنندگان بی‌فکر برنامه موهن فیتیله بهانه به دست دشمنان معاند و ضد انقلاب دادند و این برنامه توخالی هزینه‌های سنگینی بر کشور تحمیل کرده‌ است.


قاضی‌پور: قوه قضائیه به توهین به آذری‌زبانان رسیدگی کند


در ادامه، نادر قاضی‌پور در تذکر شفاهی گفت: با توجه به اصول 15 و 19 قانون اساسی، مردم از هر قوم و قبیله‌ای از حقوق مساوی برخوردارند.


نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «به‌عنوان یک ایرانی و آذری به زبان آذری افتخار می‌کنم»، افزود: هرگونه توهین و تبعیض به هر قومی محکوم است و از رئیس قوه قضائیه و شورای نظارت بر صدا و سیما علی‌الخصوص نمایندگان ناظر مجلس در این شورا می‌خواهم به توهین صورت گرفته به آذری‌زبانان رسیدگی کنند.


وی تصریح کرد:‌ مردم آذربایجان همواره مدافع ایران و تمامیت ارضی کشور بوده‌اند و شهیدانی مانند شهید باکری متعلق به همه هستند. بنابراین مسئولان شبکه دو و عوامل برنامه تلویزیونی فیتیله باید از شهدا خجالت بکشند و حقوق آذری‌زبانان را محترم بشمارند یا حداقل بی‌احترامی نکنند.


قاضی‌پور همچنین در تذکری خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سایت افکارنیوز به بنده حقیر و دکتر پزشکیان توهین کرده است،‌ بنابراین شما باید به این موضوع رسیدگی کنید.


کوچک‌زاده: واکنش‌های تند به صدا و سیما تمام شود


آنقدر توهین به آذری‌زبان گسترده و همه‌گیر شد که مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران، ناگزیر شد تذکری شفاهی بدهد؛ البته از یک منظر دیگر. او هم از آذری‌زبانان دفاع کرد و هم از صداوسیما و با زبان بی‌زبانی گفت که بهتر است واکنش‌های تند به صداوسیما تمام شود.


کوچک‌زاده در بیان تذکر شفاهی‌اش گفت: هر کسی با ملت ایران و سابقه آن، یا حتی در دوران معاصر یعنی از زمان مشروطه تا به امروز آشنا باشد، آگاه است که اگر بخواهیم در راستای یاری اسلام قومی را محاسبه کنیم، مردم آذربایجان نقش اول را داشته‌اند.


نماینده تهران در مجلس نهم ادامه داد:‌ بدون غلو و اضافه‌گویی باید حقیقتی را که از تاریخ انقلاب ایران فهمیده‌ام، بگویم و آن اینکه ای کوردل‌ها! بدانید سخیف‌ترین و بی‌نتیجه‌ترین کار این است که بخواهید مادر را از بچه جدا کنید.


وی افزود: اگر بخواهیم حساب قومی کنیم -که البته صحیح نیست- ملت آذربایجان مادر انقلاب است. ای دشمنان کوردل! آیا فکر می‌کنید با دامن زدن به یک موضوع که اگرچه در آن اشتباه رخ داده است و مسئولان صداوسیما به اندازه کافی عذرخواهی کرده‌اند و ملت آذربایجان هم راضی به زدن بر سر مظلوم نیست، می‌توانید مادر را از فرزند جدا کنید؛ ولی کور خوانده‌اید.


کوچک‌زاده خاطرنشان کرد: ملت آذربایجان نیازی به تملق ندارد و صاحب انقلاب است. این حرف دل رهبر است که «آذربایجان اویاخدی، انقلابا دایاخدی».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب