اتوماسیون هوشمند؛ از تشخیص زودهنگام کرونا تا کشف دارو برای درمان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه وقتی در مورد اتوماسیون صحبت میکنیم، این یک امر معمول نیست بلکه تلفیق کاملی از فناوریهای هوشمند مانند اتوماسیون روباتیک فرایندها (RPA) و هوش مصنوعی است که معمولاً بهعنوان اتوماسیون هوشمند شناخته میشود.
بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا به ما آموخته است که چنین فناوریهایی رکود ناپذیر هستند و حتی برای واکنش دربرابر فراز و نشیبهای اکوسیستم صنعتی، ضروریاند. بهطور خلاصه، این یک جنبه مهم برای تداوم تجارت است.
یكی از بزرگترین درسهایی كه در این مدت فراگرفتیم، نیاز به انعطافپذیری، تحریکپذیری و واکنش سریع است، و سرمایهگذاری در اتوماسیون هوشمند میتواند به مشاغل کمک کند. این امر بهطور ویژه در این ایام که کارمندان مشغول دورکاری هستند، صدق میکند.
فرآیندهای داخلی یا درخواستهایی که قبلاً با حضور کارکنان انجام میشدند، اکنون باید با وضوح بیشتری مورد اندیشه و بررسی قرار گیرند. فرایندها یا درخواستهای با حجم بالا باید بهصورت خودکار انجام شوند. در حقیقت، برای بهبود کارآیی و سرعت پردازش، باید تمام مجموعه گردش کار باید بهطور دقیق برنامهریزی و خودکارسازی شود تا به اطمینان از تداوم و استمرار کار کمک کند.
شرکت Automation Anywhere که در حوزه روباتیک فعال است، با استناد به تجربه خاص خود در مورد تحولات ویروس COVID-19 نوشت: در طول همهگیری ویروس کرونا، بهکارگیری اتوماسیون تضمین کرد که وظایف بهطور دقیق برای گروه تعیین شده و سایر فرآیندها تحت کنترل قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: نقش اتوماسیون روباتیک در فعالیت مشاغل
اتوماسیون هوشمند همچنین به ارتباطات کمک کرده است. در مقطعی، این شرکت میخواست آخرین اخبار شرکت و همچنین سخنان دلگرمکننده را به کارکنان خود در پناهگاه منتقل کند. برای این منظور، Automation Anywhere یک روبات نرمافزاری ایجاد کرد. این روبات سیستمهای کلیدی را مورد بررسی قرار داد و اطمینان حاصل کرد که این شرکت آخرین اطلاعات دقیق کارکنان مربوط به آن سیستمها را دارد. سپس، شرکت، اطلاعات بهدستآمده را به سیستم اضطراری خود منتقل کرد تا به افراد خود پیامهای اعلامشده را ارسال کند و آنها را بهروز نگه دارد.
علاوه بر این، شرکت هندی Intinfotech نیز اتوماسیون را بهعنوان "ابزاری قدرتمند" بهمنظور تجدید پایداری تجارت میشناسد.
آنوپ تیواری، معاون ارشد شرکت HCL Technologies درباره اتوماسیون گفت: علائم اولیه شیوع COVID-19 برای اولین بار توسط سیستمهای اتوماسیون هوشمند کشف شده است. بهعنوانمثال، در دسامبر سال 2019، یک شرکت نظارت بر بهداشت کانادا به نام BlueDot برای اولین بار متوجه برخی ناهنجاریها در ووهان چین شد. راهحل مبتنی بر یادگیری ماشینی (هوش مصنوعی) این شرکت مجموعه دادههای گستردهای را مورد تحلیل و بررسی قرار داد که شامل مسیرهای مسافرتی هواپیمایی، گزارشهای دامداری، سوابق سازمان بهداشت و درمان و بسیاری دادههای دیگر بود. با استفاده از این دادهها، این سیستم توانست مواردی از التهاب ریه غیرمعمول در آن منطقه را شناسایی کند که مشابه شیوع ویروس SARS در سال 2003 بود. تشخیص این سیستم درست بود و 9 روز بعد، سازمان جهانی بهداشت وجود ویروس COVID-19 را اعلام كرد.
در حال حاضر اثبات شده چنین سیستمهایی برای ردیابی شیوع ویروس و انجام اقدامات لازم جهت به حداقل رساندن گسترش آن، سودمند و مؤثر هستند.
به گفته آنوپ تیواری، برنامههای مشابه اتوماسیون هوشمند نیز برای مبارزه با ویروس کرونا در بسیاری از حوزههای دیگر مستقر شدهاند.
یکی از موارد اصلی تلاش در جهت ابداع دارو یا معالجهای برای ویروس کرونا است. بهطور معمول، فرایند یافتن یک دارو میتواند خستهکننده و وقتگیر باشد. بااینحال، با ابزارهای اتوماسیون هوشمند که توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اجرا میشوند، دانشمندان میتوانند واکسن ایجاد کنند، داروهای موجود را برای کاربردهای فعلی کشف کرده و همچنین داروهایی بسازند که بتواند از شیوع ویروسهای دیگر جلوگیری کند.اگرچه فرآیند توسعه در این حوزه، مراحل اولیه خود را سپری میکند، اما بحران فعلی انگیزه لازم برای سرعت بخشیدن به رشد آنها را فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید: یک تحول بزرگ در آینده عصر خودکارسازی/ نقش هایپراتوماسیون در اقتصاد جهانی
سایر کاربردهای اتوماسیون هوشمند همچنین شامل برنامههای نظارت پیشگیرانه مانند سیستم اسکن مبتنی بر هوش مصنوعی Baidu میباشد که از سیستمهای سنسور مادونقرمز برای نظارت بر دمای بدن استفاده میکند. این راهحل اتوماسیون در ایستگاه راهآهن Qinghe پکن بهعنوان ابزاری برای شناسایی مسافرینی که احتمالاً آلوده هستند مستقر شده است. این اسکنر میتواند دریک دقیقه دمای نزدیک به 200 نفر را بدون ایجاد اختلال در جریان عبور مسافران در ایستگاه، بررسی کند. با استفاده از ابزاری نظیر این اسکنر در کنار سایر سیستمهای اتوماسیون هوشمند، میتوانیم دید که این فناوری چگونه در کاهش آسیبهای احتمالی ویروس کرونا مؤثر است.
این تغییر شگرف ایجادشده توسط ویروس کرونا، چالشهای بزرگی را برای فعالیتهای تجاری ایجاد کرده، چراکه باعث بزرگترین مهاجرت افراد به الگوی "کارکردن از خانه" شده است. این تنها آغاز کار بود و دیگر چالشهای واقعی شامل تضمین بهرهوری، استمرار تجارت و مهارتها و ظرافتهای عملیاتی است. در چنین شرایطی، همکاری بین ابزارهای انسانی و ماشینآلات، و همخوانی اتوماسیون هوشمند با COVID-19 برای اطمینان از موفقیت در تجارت، ضروری شد.
اتوماسیون چه از نظر فیزیکی و چه مجازی، تغییر الگوی بعدی در تجارت بوده و فقط منتظر عملیاتی شدن است. بحران فعلی به ما نشان داده است که حمایت از نیروی کار و اتخاذ رویکرد "شریک دیجیتال" برای تجارت چقدر میتواند مهم باشد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/