ماهواره پارس 1 به سازمان فضایی تحویل داده میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، محمد جواد آذری جهرمی در مراسم معرفی دستاوردهای بومیسازی تجهيزات پيشرفته شبكه ملی اطلاعات که صبح امروز در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، اظهار کرد: توسعه تولیدات داخلی یکی از محورهای با اهمیت در حوزه صنعت فناوری اطلاعات است و سهم تاثیرگذاری در رشد اقتصاد دیجیتال دارد.
وی افزود: اگر سهم تولید ناخالص ملی به 6.5 درصد در کشور رسیده است بخشی از آن حاصل تلاش تولیدکنندگان صنعت فناوری اطلاعات است. براساس مستندات تاریخی جمهوری اسلامی ایران پیشینه خوبی در صنعت ساخت سوئیچ دارد ولی متاسفانه هدایت نامناسب تولیدات این حوزه سبب شده در طول سالهای بعد از انقلاب شرکتهایی که سوئیچ میساختند از مدار تولید خارج شوند. کشور دانش فنی لازم برای حرکت به سمت تولید داخل را دارد. البته طرح چنین صحبتی به معنای این نیست که تمامی تجهیزات باید در ایرات تولید شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: محصولات ایرانی باید قیمتهای کاذب در بازار را کاهش دهند. یعنی اگر کالای تولید شده در داخل کشور از نمونه خارجی ارزانتر نباشد صرفه اقتصادی نخواهد داشت. هرچند قیمت نهایی به تیراژ تولید بستگی دارد ولی نباید فراموش کرد برای کالاهای خارجی هرینه حملونقل و گمرک نیز پرداخت میشود و در چنین حالتی نباید قیمت نهایی کالای ایرانی بیشتر از نمونه خارجی باشد.
آذری جهرمی عنوان کرد: در بخشهای عملیاتی صنعت فناوری اطلاعات مدیران و صاحبان صنایع این پرسش را مطرح میکنند که چه تضمینی وجود دارد که پس از خرید کالایی از شرکتی ایرانی تا چند سال آینده خدمات پس از فروش مناسب را دریافت کنیم؟ متاسفانه بازار داخلی کشور کشش فروش و خرید محدودی دارد. زمانی که بازار اشباع میشود شرکتهای داخلی ناچاراً از مدار فعالیت خارج میشوند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای ایرانی باید خطوط تولید چندگانه را طراحی کنند. اگر تولیدکنندگان داخلی به سمت ادغام بروند و خدمات مشترکی را به مشتریان ارائه دهند حیات اقتصادی خود را تضمین کرده و زمینهساز بلوغ صنعتی میشوند. موضوع دیگر پویایی فناوری است. پویایی یعنی بهروز نگه داشتن مراحل تحقیق و توسعه در شرکتهای داخلی. یکی از عوامل دستیابی به پویایی فناوری رفتن به سمت بازارهای بینالمللی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اگر شرکتهای ایرانی خدمات و محصولاتی در کلاس بینالمللی را ارائه کنند قطعا بازار مناسب برای آنها وجود خواهد داشت. زمانی که از شرکتهای خارجی خرید میشود آنها در تمامی مدت اعتبار خدمات پس از فروش، حق را به مشتری میدهند ولی در شرکتهای ایرانی خدمات پس از فروش کیفیت ایدهآلی ندارد.
آذری جهرمی گفت: تلاش در محورهایی که ذکر کردم زمینه افزایش شتاب در مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات را فراهم میکند. اکنون نیازمندیها و توانمندیهای صنعت فناوری اطلاعات برای 15 سال آینده استخراج شده است و باید براساس نیازها برنامهریزی شود. امروز این امکان وجود دارد که 70 درصد نیازهای صنعت فناوری اطلاعات از طریق تولیدات داخلی تامین شود. بازار تولیدی کشور میتواند نیازهای بازار مصرف را تامین کند.
وی تاکید کرد: شرکتهای فعال در صنعت فناوری اطلاعات باید رقابت منفی را کنار بگذارند و مشکلات را در سندیکا مطرح و رفع کند. در شرایطی که نرخ دلار بهشدت دارای نوسان است نمیتوانیم به مردم بگوییم گوشی در کشور تولید نمیشود. شرکتهای داخلی باید نیازهای مصرفکنندگان را شناخته و محصولات خود را با قیمت مناسب در بازار عرضه کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: امنیت دیگر موضوع مهمی است که باید در هرشرایطی به آن توجه شود. هر روز سیاستمداران آمریکایی، چینی و اروپایی به صورت علنی مسئله جاسوسی با سوء استفاده از فناوریهای پیشرفته را مطرح میکنند. لذا در پروژه شبکه ملی اطلاعات امنیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
آذری جهرمی همچنین گفت: پژوهشگاه فناوری اطلاعات گزارش داده است که ماهواره پارس 1 تا هفته آینده برای تحقیق بیشتر به سازمان فضایی ایران تحویل داده میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/