آییننامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخشنامهای «آییننامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی» را به معاونان، روسای مراکز و مدیران کل سازمان مرکزی و روسای استانها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
دکتر طهرانچی این بخشنامه را در راستای پیادهسازی راهبردهای نظام فرهنگی- تربیتی، نظام آموزشی، نظام پژوهش و فناوری، نظام مدیریتی و... همچنین تحقق اهداف اسناد بالادستی کشور در حوزه علم و فناوری نظیر سند جامع روابط علمی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاستهای کلان دانشگاه در حوزه علم و فناوری و دیپلماسی علمی ابلاغ کرده است.
در آییننامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی، به عمدهترین اهداف دیپلماسی علمی اشاره شده که از آن جمله میتوان به مواردی ازجمله افزایش قدرت نرم و تعامل فعال، سازنده و الهام بخش در عرصه بین المللی، ارتقای جایگاه و پرستیژ کشورها و دستیابی به منافع اقتصادی و سیاسی، توسعه علم و فناوری در داخل و دستیابی به جایگاه مناسب علمی و فناوری در عرصۀ بین المللی، استفاده از همکاریهای علمی و فناوری جهت تقویت روابط بینالملل، ترغیب و تشویق سایرین به انجام گفت وگو و مذاکرات صلح آمیز با استفاده از علم و فناوری و... اشاره کرد.
براساس بندهای این آییننامه، مولفههای جهت گیری کلی دیپلماسی علمی کشور شامل تعامل فعال و اثرگذار در حوزه علم و فناوری با کشورهای دیگر با اولویت کشورهای جهان اسلام، ایجاد شبکههای پژوهشی در خارج کشور، ایجاد پژوهشکدههای فراملی، ساماندهی تعامل و ارتباطات بین المللی بین سازمانها، مجامع، دانشمندان و متخصصان و افزایش برگزاری نشستهای مشترک، حمایت از طرحهای پژوهشی و فناورانه بین المللی، فراهم آوردن بستر مشارکت دانشمندان ایرانی در مجامع برتر جهان و بهره گیری از دانشمندان جهانی در ایران با اولویت جهان اسلام و... است.
راهبردها و اقدامات مبتنی بر دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی، شامل مواردی ازجمله تشکیل شورای دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی جهت منسجم کردن فعالیتهای برون دانشگاهی در عرصه ملی و بین المللی، تشکیل کمیتههای راهبری دیپلماسی علمی در مراکز استانها، تاسیس دفتر دیپلماسی علمی در واحدهای برون مرزی، تأسیس مراکز تحقیقاتی مشترک با مراکز معتبر علمی بین المللی، ایجاد کمیتههای مطالعاتی- مشورتی، تأسیس نشریه دیپلماسی علمی، ماموریت مطالعاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری در مراکز علمی، دانشگاهها و جامعه و صنعت، دعوت مستمر از اساتید و دانشجویان ایرانی مقیم خارج و خارجی، طراحی جوایز علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین المللی، تهیه و تدوین شیوه نامه همکاری و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهشگران، کارآفرینان و نخبگان خارج از دانشگاه، جذب دانشجویان خارجی و انجام پروژههای پژوهشی و فناورانه مشترک بین المللی است.
موارد دیگری چون برگزاری دورههای مشترک آموزشی با دانشگاههای معتبر خارجی و مشارکت در اجرای طرحهای پژوهشی و فناوری بینالمللی، برگزاری دورهها و کارگاههای علم و فناوری در واحدهای دانشگاهی، برگزاری نمایشگاههای ویژه علم و فناوری، راه اندازی دورههای آموزشی پسادکتری، ایجاد موسسات پژوهشی و آزمایشگاهی مشترک با دانشگاه های مطرح و معتبر جهان، تعامل با سازمانهای بین المللی و ایرانیان حاضر در این سازمانها، راه اندازی پارک علم و فناوری، مراکز رشد واحدهای فناور و نشریات علمی و تخصصی با مشارکت دانشگاه های مطرح و معتبر جهان در واحدهای دانشگاهی مستعد و... از دیگر راهبردها و اقدامات مبتنی بر دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.
در این آییننامه به ارکان دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره شده که براساس آن رکن اول شامل شورای دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی، رکن دوم اداره کل دیپلماسی علمی و همکاریهای پژوهشی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی(دبیرخانه شورا) و رکن سوم کمیتههای راهبردی دیپلماسی علمی استانی و دفاتر دیپلماسی علم و فناوری واحدهای دانشگاهی برون مرزی است.
همچنین ساختار اجرایی دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی از شورای دیپلماسی علمی، کمیته راهبری دیپلماسی علمی استانی، دفتر دیپلماسی علمی واحد برون مرزی و دبیرخانه شورا تشکیل شده که وظایف آنها به تفصیل در متن آییننامه آمده است.
در این آییننامه تأکید شده است؛ نظارت و ارزیابی عملکرد ساختار دیپلماسی علمی دانشگاه در سه سطح کلان، استانی و واحدهای دانشگاهی انجام میشود.
همچنین در آییننامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی، به موارد دیگری از جمله مدل مفهومی و شناختی دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی، ضوابط و مقررات مالی و... اشاره شده است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/