استفاده از ماسک، تنها راهحل ایمن ماندن از خطر ویروس کرونا/ سازوکار در خانه ماندن افراد پرخطر باید ایجاد شود
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس ستاد مقابله با ویروس کرونای استان تهران در حاشیه بازدید از نمایشگاه ۳۰ طرح و دستاورد دانشگاه امیرکبیر برای پیشگیری و تشخیص کرونا اظهار کرد: متأسفانه در مجموع استان تهران طی 10 روز گذشته، شاخص رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از 62 درصد به 11 درصد کاهش پیدا کرده که میتواند منجر به افزایش ابتلا در شهر تهران شود. از همین رو از نظر گسترش ویروس کرونا نقاطی را شناسایی کردهایم که اصطلاحاً نقاط داغ نامیده میشوند.
وی افزود: بخشی از تمهیدات در حوزه پیشگیری معطوف به کاهش خطر و مخاطرات است. طبیعتاً ایمنسازی فضاهایی که افراد در آن حضور دارند و با توجه به اینکه در بسیاری از موارد در شهر تهران معمولاً امکان اجرای فاصلهگذاری اجتماعی محقق نیست، تنها راهبرد استفاده از ماسک است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در چنین شرایطی که نمیتوانیم از فاصلهگذاری اجتماعی بهره لازم را ببریم، استفاده بهینه از ماسک میتواند به صورت قابل توجهی میزان سرایت را کم کند. دو فردی که در یک فضای مسقف هر دوی آنها از ماسک استفاده کنند، شانس انتقال بیماری اگر یکی از آنها واجد ویروس باشد، به کمتر از پنج درصد کاهش پیدا میکند؛ اما اگر یکی از آنها حامل بیماری باشد و هر دو طرف از ماسک استفاده نکنند، این شانس به بالای 90 درصد افزایش پیدا میکند.
زالی با اشاره به اعلام اخیر سازمان بهداشت جهانی گفت: برای ایمنسازی در فضاهایی که مسقف هستند، تهویه کمتری وجود دارد؛ استفاده از ماسک تنها راهحل است.
وی ادامه داد: برای ایمنسازی فضاهایی که افراد مجبور هستند به آنجا مراجعه کنند، مثل ادارهها و مکانهای پر رفت و آمد، شرکتهای دانشبنیان باید پیشقدم شوند و دانشگاه امیرکبیر در این عرصه پیشگام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه راهبرد بسیار مهمی که در تهران وجود دارد، این است که برای افراد مُسن و افرادی که بیماری زمینهای دارند، سازوکارهایی طراحی شود که از خانه خارج نشوند، بیان کرد: یکی از کارهایی که در عرصه جهانی هم موفق بود، این است که ما ایزولاسیون یا راهبرد در منزل ماندن را اگر برای همه آحاد اجتماعی شهروندی نمیتوانیم اعمال کنیم، حداقل در مورد افراد پرخطر مثل بیماران سرطانی و افراد مُسن اعمال کنیم که طبیعتاً میتواند میزان مرگ و میر را کاهش دهد.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/