دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1399 - 11:41
آنا گزارش می‌دهد؛

بازی‌ با چاشنی روان‌آزاری/ استرسی که با بازی‌های خشن در کودکان بیشتر می‌شود

بازی‌های ویدئویی ژانر وحشت تأثیر مخربی روی ذهن کودکان دارد و استرس را در آن‌ها افزایش می‌دهد.
کد خبر : 495618
بازی 1.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، در عصر حاضر بازی‌های رایانه‌ای بخش قابل توجهی از فعالیت‌های روزانه کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان را به خود اختصاص می‌دهد. شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی با تولید بازی‌های به ظاهر سرگرم‌کننده مخاطبان را به سمت خود کشیده و روان این افراد را تحت تأثیر افکاری مخرب و آزاردهنده قرار می‌دهند.




بیشتر بخوانید: دنیای مجازی و تاثیرات روانی استفاده از تلفن همراه بر کودکان




اکنون بازی با کنسول‌های متنوع، رایانه و تلفن همراه به فعالیتی جذاب برای مردم در سراسر دنیا تبدیل شده است. اگرچه بسیاری از کودکان ساعات زیادی در شبانه‌روز را به بازی کردن با دستگاه‌های مختلف اختصاص می‌دهند ولی پزشکان معتقدند هیچ کس نباید بیش از دو ساعت در شبانه‌روز به طور مداوم به صفحه نمایش دستگاه‌های الکترونیکی خیره شود.



نمایش مضامین خشونت‌برانگیز و آسیب‌رسان در بازی‌های رایانه‌ای


در میان میلیون‌ها بازی ویدئویی در جهان برخی از آن‌ها به دلیل موضوع و نوع تصاویر تأثیرات بسیار مخربی روی روان و ذهن کودکان داشته و می‌تواند سبب به وجود آمدن شخصیتی غیرمتعادل در گیمرها شود. قطعاً بازی‌سازان در هنگام تولید بازی‌هایی مانند «رزیدنت اویل» (Resident Evil) از خطرات جانبی آن روی ذهن مخاطبان آگاهی دارند ولی به دلیل سود کلانی که از فروش این گیم‌ها به دست می‌آورند، هرگز حاضر به تغییر سیاست‌های خود نیستند.


در بسیاری از بازی‌هایی که به‌راحتی در فروشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسند، گیمرها با مسائلی همچون  رفتارهای مجرمانه، کشتار و ضرب‌وشتم، خشونت علیه زنان و کودکان، بی‌احترامی به چهره‌های مقدس دینی و سوء استفاده جنسی رو‌به‌رو می‌گردند. قطعاً تمامی این موارد می‌تواند گیمرها را با مشکلات روحی و آسیب‌های اجتماعی درگیر سازد.



صنعت میلیون دلاری بازی‌های رایانه‌ای


بر اساس خبری که به‌تازگی منتشر شده است بازی رایانه‌ای«رزیدنت اویل» (Resident Evil) به فروش 100 میلسون نسخه در کشورهای مختلف دست پیدا کرده است. تصاویر این بازی تا حدی خشن و آزاردهنده است که حتی بزرگسالان نیز در حین نمایش بازی دچار ترس و اضطراب می‌شوند. قطعاً تبلیغات گسترده مافیای بزرگ بازی‌های رایانه‌ای در میزان فروش این بازی بی‌تأثیر نبوده است.


شرکت‌های فناوری با ساخت هر بازی درآمدزایی خود را افزایش می‌دهند و از همین رو صنعت بازی‌های رایانه‌ای یکی از ارزشمندترین صنایع در جهان محسوب و سالانه میلیون‌ها دلار سرمایه به این بازار تزریق و مبالغ هنگفتی نصیب تولیدکنندگان می‌شود.



کودکان از بازی‌های رایانه‌ای الگو می‌پذیرند


تاکنون تحقیقات زیادی روی بازی‌های رایانه‌ای و تأثیرات آن‌ها انجام شده است. عمده این مطالعات نشان می‌دهد کودکان و نوجوان پس از تمرکز روی بازی رایانه‌ای خاص به صورت ناخودآگاه رفتارهای شخصیت داستان را تقلید می‌کنند. افرادی که چند ساعت از زمان بیداری خود را به انجام بازی‌های ویدئویی اختصاص می‌دهند، از اعضای خانواده و دوستان خود فاصله گرفته و به تدریج گوشه‌گیر و افسرده می‌شوند. چنین افرادی به‌شدت از مهارت‌های اجتماعی ضعیفی برخوردار هستند و نمی‌توانند در دوران تحصیل خود نمراتی بالایی کسب کنند.


در ایران و بسیاری از کشورهای جهان نهادهای خاصی برای رتبه‌بندی بازی‌های رایانه‌ای با توجه به سبک و محتوای مورد نمایش وجود دارد. کارشناسان این سازمان‌ها پیش از انتشار عمومی هر بازی آن‌ها را بررسی کرده و متناسب با میزان خشونت و کیفیت تصاویر طراحی‌شده بازی را رتبه‌بندی  و روی پاکت آن برچسب هماهنگی با گروه‌های سنی معین را می‌چسبانند. یعنی کاربران در هر سن و سالی باید به اطلاعات درج شده روی پاکت بازی توجه کرده و محصول هماهنگ با سن خود را خریداری کنند.


بازی‌های ویدئویی را قبل از خریداری بررسی کنید


روانشناسان به پدران و مادران توصیه کرده‌اند بازی‌هایی را که توسط کودکان خریداری می‌شوند، مدیریت کنند و حتماً پیش از اینکه اقدام به خرید بازی خاص کنند، به علامت‌های رده‌بندی سنی روی پاکت آن توجه کنند. متأسفانه برخی از بازی‌های رایانه‌ای کودکان را آن چنان درگیر موضوعات خشن و غیرانسانی می‌کند که تأثیرات آن نه تنها در زمان بیداری بلکه در هنگام خواب نیز روی روان این دسته از گیمرها باقی می‌ماند و آن‌ها را آزار می‌دهد.



فعالیت‌های فیزیکی جایگزینی مناسب برای بازی‌های رایانه‌ای


والدین باید در طول شبانه روز مدت زمانی را برای ارتباط و تفریح با فرزندان خود اختصاص دهند. فعالیت‌های فیزیکی پدر یا مادر در کنار فرزندان می‌تواند به آن‌ها روحیه داده و ظرفیت کودکان برای درک مهارت‌های اجتماعی را افزایش دهد. تفریح در فضای بازی و محیط‌هایی مانند پارک‌ها سبب می‌شود تا کودکان به جای نشستن در خانه فعالیت‌های بدنی انجام داده و حتی دوستانی جدید برای خود پیدا کنند.


در سیستم عامل‌های اندروید و iOS اپلیکیشن‌های سرگرمی و علمی متعددی وجود دارد که بدون کوچکترین آسیبی می‌تواند مطالبی مفید و با اهمیتی را به خردسالان آموزش دهد. لذا نباید این تصور به وجود آید که همه بازی‌ها و نرم‌افزاهای رایانه‌ای روی کودکان تاثیر مخرب دارند پس بازی رایانه‌ای تحت نظارت والدین نه تنها هیچ مشکلی برای کودکان به وجود نمی‌آورد بلکه لحظاتی شاد را نیز ایجاد می‌کند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب