دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1399 - 10:20
در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازما زندان‌ها مطرح شد؛

جهانگیر: ۲۱۱ هزار زندانی در کشور داریم/ دستگاه‌های پرورش اندام ویژه زندانیان در زندان‌ها را جمع‌آوری کردیم

رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت:  در پایان ماه اردیبهشت امسال، ۲۱۱ هزار زندانی در ۲۶۸ مرکز داریم و این آمار در سال ۹۸، ۲۵۵ هزار نفر بوده است.
کد خبر : 495318

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اصغر جهانگیر در آئین تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: در ۲ هزار و ۱۱۰ روز گذشته تلاش کردیم اولویت‌ها را مشخص کرده و دنبال کنیم و در حال حاضر در پایان ماه اردیبهشت امسال، ۲۱۱ هزار زندانی در ۲۶۸ مرکز داریم و این آمار در سال گذشته، ۲۵۵ هزار نفر بوده است.


وی افزود: براساس آمار چهل‌وهفتمین کشور جهان و هفتمین کشور آسیا از نظر تعداد زندانی‌ها هستیم که باید برای کاهش این آمار همچنان تلاش جدی انجام شود.


رئیس سابق سازمان زندان‌ها ادامه داد: در حال حاضر تعداد افراد حاضر به خواب در زندان‌ها ۱۷۰ هزار نفر است و در موضوع ورودی زندان‌ها از ۵۴۷ هزار نفر در سال ۹۳ به ۴۷۹ هزار نفر در سال ۹۸ کاهش داشته‌ایم. از نظر تعداد محکومین از ۱۵۳ هزار نفر در سال ۹۳ به ۱۵۱ هزار نفر در سال ۹۹ رسیده‌ایم و در این بخش کاهش را شاهد بوده ایم.


وی در مورد فعالیت سازمان زندان‌ها در حوزه جرائم توضیح داد: مجرمین اموال و مالکیت ۲۳ درصد، مجرمین سرقت ۶ درصد، جرائم علیه اشخاص ۱۴ درصد افزایش داشته‌ایم. در جرائم مواد مخدر ۱۹ درصد کاهش را شاهد بوده ایم و در حال حاضر ترکیب زندانیان ۳۸ درصد مواد مخدر، ۱۰ درصد جرم علیه اشخاص، ۳۰ درصد سرقت هست.


رئیس سابق سازمان زندان‌ها اضافه کرد: تعداد زندانیان بدهکار مهریه ۳۸۴۹ نفر بود که با دستور صادره از ناحیه رئیس قوه قضائیه در حال حاضر یک هزار و ۲۱۹ نفر در زندان ماندند که علت آن نیز ثابت نشدن اعسار محکومان و سایر دلایل است و در مجموع ۶۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ تعداد زندانیان محکومان مالی ۱۲ درصد کاهش داشته و ۵ هزار نفر نیز از طریق هماهنگی‌های به عمل آمده در برنامه ماه عسل با کمک خیرین و نیکوکاران از زندان آزاد شدند. 


وی با اشاره به بهره‌مندی ۱۲۸ هزار نفر از مرخصی به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: تقاضا می‌شود در بازگشت این افراد به زندان‌ها نیز مراقبت‌های لازم صورت گیرد و مواردی که زندانی جزء اشرار نیست مرخصی‌ها تجدید شود.


رئیس سابق سازمان زندان‌ها همچنین با اشاره به راه‌اندازی سیستم هوشمند درمان دارو و مراقبت‌های دارویی در سازمان زندان‌ها گفت: با راه‌اندازی این سیستم اطلاعات درمانی زندانیان از لحظه پذیرش تا زمانی که نیاز به اعزام به بیمارستان داشته باشند ثبت می‌شود و از اقدامات صوری نیز جلوگیری به عمل می‌آید.


جهانگیر راه‌اندازی سیستم هوشمند مددکاری انجمن حمایت، توسعه سیستم جامع قضائی اطلاعات زندانیان و تقویت سامانه هوشمند تلفن‌های عمومی را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۸ هزار تلفن هوشمند در زندان‌ها نصب شده تا از کلاهبرداری در زندان‌ها جلوگیری شود.


وی با اشاره به پابند‌های الکترونیک گفت: تعداد پابند‌های الکترونیک در سال ۹۷، ۳۱۹ دستگاه بود که این رقم در سال ۹۸ به یک هزار و ۱۹ دستگاه افزایش یافته و در حال حاضر ۸۰۰ زندانی از پابند استفاده می‌کنند و ۴ هزار پابند نیز آماده کردیم که در استان‌ها توزیع شده است. البته برای رسیدن به اهداف این طرح نیاز به ۴۰ هزار پابند داریم.


رئیس سابق سازمان زندان‌ها همچنین با اشاره به انجام برنامه‌های بیماریابی گفت: در سال‌های گذشته ۲۴۰ هزار تست HIV در زندان‌ها انجام و ۲ هزار نفر از بیماران HIV شناسی شدند. در همین ارتباط کیت تست سریع HIV از کره جنوبی خریدار و ۵۰ هزار کیت نیز از وزارت بهداشت دریافت شد.


جهانگیر همچنین با اشاره به انجام غربالگری لازم در حوزه شناسایی بیماران هپاتیت C گفت: پس از بررسی‌های صورت گرفته ۱۷ هزار و ۱۳۲ زندانی مبتلا به هپاتیت C شناسی و ۳۰۰ نفر آن‌ها درمان شدند. همچنین در حوزه بیماران بیماری هپاتیت B نیز ۷۰۰ هزار واکسن را توزیع کردیم و در ارتباط با بیماریابی بیماری‌های غیرواگیردار نیز ۳۸ هزار زندانی مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند چربی‌خون، فشار خون و سایر بیماری‌های غیرواگیردار شناسایی شدند.


وی همچنین با اشاره به برنامه‌های حرفه‌آموزی در سازمان زندان‌ها گفت:‌در سال ۹۳، ۱۴ هزار نفر در برنامه حرفه‌آموزی شرکت کردند که این در سال ۹۸ به ۶۲ هزار نفر رسید.


جهانگیر یادآور شد: در ارتباط با برنامه حوزه ورزش نیز زمانی که سازمان زندان‌ها آمدم متوجه شدیم دستگاه‌های پرورش اندام در زندان‌ها گذاشته شده که زندانیان با استفاده از این دستگاه‌ها عضلات خود را پروار می‌کردند به طوری که زندانبان‌ها و سرباز‌ها با دیدن هیکل آن‌ها می‌ترسیدند از همین رو این دستگاه‌ها را جمع کردیم و ورزش همگانی را که مفرح نیز هست در زندان‌ها را توسعه دادیم.


انتهای پیام/۴۱۴۵


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب