دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1399 - 00:02
آنا گزارش می‌دهد؛

تظاهرات در لبنان با اهدافی متناقض؛ افزایش اختلاف بر سر مخالفت با حزب‌الله

مبارزه با فساد یا اصلاح اوضاع معیشتی به بهانه‌ای تبدیل شد تا گروه‌های لبنانی مخالف جریان مقاومت، حزب‌الله را به کانونی برای ضربه زدن و اهداف خود تبدیل کنند و این در حالی است که این گروه‌ها در متحد کردن مردم علیه حزب‌الله ناکام مانده‌اند.
کد خبر : 494760
20200606164055reup--2020-06-06t160108z_467468715_rc2s3h94h67s_rtrmadp_3_lebanon-crisis-protests.h.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،  اواخر سال گذشته بود که اعتراضات مردمی در لبنان باعث شد سعد حریری، نخست‌وزیر سابق این کشور استعفا دهد. با وجود این، از اوایل بهمن سال گذشته که «حسن دیاب» به پیشنهاد میشل عون، رئیس‌جمهور و حمایت حزب‌الله و جریان مقاومت نخست‌وزیر لبنان شد، جریان‌های داخلی با حمایت‌های غرب برای کمک به منافع رژیم صهیونیستی در بیروت شتافتند و مقابله با دولت قانونی لبنان را در دستور کار خود قرار دادند.




بیشتر بخوانید:


لبنان در خطر آتش رژیم صهیونیستی است، مراقب تله باشید!




شطرنجی که غرب با دولت بیروت به راه انداخته بودند، مهره‌هایی در داخل لبنان داشت که خواسته یا ناخواسته در مسیر تکمیل پازل غرب برای برهم زدن امنیت و ثبات این کشور گام برداشتند. «ریاض سلامة»، رئیس بانک مرکزی لبنان همان شخصی بود که اهرم فشار اقتصادی بر دولت لبنان شد تا آرامش و رفاه مردم را برهم بزند. از سوی دیگر، مطرح شدن دوباره مطالبات آمریکایی- صهیونیستی در زمینه اصلاح مأموریت نیروهای صلح‌بان سازمان ملل متحد در جنوب لبنان (یونیفل) باعث شد تا فشارهای زیادی بر اقتصاد این کشور وارد شود.


ریاض سلامه


ریاض سلامه،  رئیس بانک مرکزی لبنان


نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی در لبنان تا حدی افزایش یافت که جریان «الکتائب» و حزب «السبعة» (گروه‌های وابسته به جریان ۱۴ مارس) و برخی احزاب چپ‌گرای لبنان فراخوان خیزش عمومی علیه دولت دادند. علاوه بر این، با افزایش نفوذ مقاومت و حزب‌الله در بافت اجتماعی لبنان، مشخص بود آمریکا و غرب به این نتیجه دست یافته‌اند که اوضاع کنونی منافعشان را به خطر می‌اندازد و لذا برای تغییر نقشه سیاسی لبنان دست به تحرکات خطرناکی زدند.


سرپوش گذاشتن بر مطالبات علیه حزب‌الله


مبارزه با فساد یا اصلاح اوضاع معیشتی به بهانه‌ای تبدیل شد تا گروه‌های لبنانی مخالف جریان مقاومت، به‌عنوان حامی اصلی حکومت دیاب، حزب‌الله را به کانونی برای ضربه زدن و اهداف خود تبدیل کنند و از همین رو ادعاهای صهیونیستی-آمریکایی را علیه تسلیح مقاومت مطرح کردند. آن‌ها خوب می‌دانند با توجه به اجتماعی بودن جریان مقاومت و بازخورد منفی هرگونه اقدامی علیه آن، نمی‌توانند به‌طور شفاف مطالبات خارجی خود را در بیروت مطرح کنند، لذا تلاش کردند بر نقشه‌های شوم خود سرپوش اقتصادی بگذارند تا بلکه اکثریت مردم را به خیابان‌ها بکشانند و وارد تقابل با دولت کنند.


تظاهرات لبنان


تظاهرات لبنان


مبارزه با فساد و اتهام‌زنی به حزب‌الله در زمینه گسترش فساد در لبنان در حالی  مطرح می‌شود که پرونده‌های فساد مالی بسیاری از شخصیت‌های غرب‌گرای لبنانی به‌ویژه ریاض سلامه باز است، اما کارشکنی برخی جریان‌های نفوذی لبنان مانع از فعال‌سازی پرونده‌ها شده است. ناظران سیاسی معتقدند هدف اصلی این جریان‌ها که با نقشه براندازی کشورهای غربی هم‌سو شده است، در روند مبارزه با فساد و شفاف‌سازی منابع مالی شخصیت‌های سیاسی در این کشور اخلال ایجاد می‌کند.


تظاهرات با شعارهایی مبهم


منابع لبنانی گزارش کردند در دو روز گذشته تظاهرکنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن‌ها مجموعه‌ای از شعارهای مبهم مشاهده می‌شود؛ موضوعی که نشان می‌دهد معترضان در اهداف و مطالبات خود متزلزل هستند و هدف‌گذاری دقیق و برنامه‌ریزی مدونی برای اقدامات خیابانی خود ندارند. از سویی جریان‌های حامی غرب در لبنان بدون هیچ استدلال روشنی موضوع ایجاد دولت انتقالی مشروع و خارج از سیستم حاکم بر کشور را مطرح می‌کنند و از سوی دیگر، مردم شهرهای «النبطیة»، «صیدا»، «کفررمان» و «صور» در حاشیه برپایی تظاهرات، شعارهایی عوام‌فریبانه در مخالفت با تصمیم‌گیری‌های سیاسی دولت لبنان در زمینه امور داخلی و خارجی مطرح می‌کنند.


اهرم‌های اقتصادی غرب در اوضاع  نابسامان کنونی مردم لبنان را زیر فشار قرار داده و بخشی از بدنه ناآگاه جامعه را از عملکرد دولت عصبانی کرده است. این خشم عمومی باعث شده است تا جریان‌های غرب‌گرا شعار «برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی» را در صدر مطالبات خود مطرح تا بلکه بتوانند زیر پای دولت را خالی کنند و با گل‌آلود کردن اوضاع این کشور بتواند از آن ماهی بگیرند.



برخی از تظاهرکنندگان به‌تازگی به توهین و استهزای نمادهای دینی لبنان روی آورده‌اند و ابایی ندارند که علیه حزب‌الله از شعارهای مستقیم و تند استفاده کنند.



در کنار این تظاهرات که اغلب با آشوب‌ همراه می‌شود، مانور رسانه‌ای غرب وجود دارد. تا قبل از اینکه تظاهرات رنگ ناآرامی به خود بگیرد، مردم چندان چالشی با موضوع نداشتند، ولی بعد از موج رسانه‌ای غرب و استفاده از تعابیری وهم‌آلود همچون «خیزش مردمی» یا «خیزش جنوب»، چالش اصلی حکومت لبنان آغاز شد.


رد پای آمریکا در توطئه علیه لبنان


«دوروتی شیا»، سفیر آمریکاست که جرقه فتنه در لبنان را برافروخت. وی حدود یک هفته پیش در گفتگو با شبکه OTV لبنان بدون اینکه از حزب‌الله نام ببرد، در دخالتی آشکار در امور داخلی این کشور گفت: آمریکا به‌زودی تحریم‌های اقتصادی جدیدی را علیه «گروهک‌های تروریستی» وضع خواهد کرد.


وی که کشورش ید طولائی در فتنه‌انگیزی در منطقه غرب آسیا به‌ویژه لبنان، عراق و سوریه دارد، افزود: تحریم‌های اقتصادی علاوه بر این گروه‌های خاص، شامل حامیان مادی این گروه‌ها نیز خواهد شد، گروه‌هایی که (به ادعای وی) به تجارت و سرمایه‌گذاری در لبنان احترام نمی‌گذارد.


سفیر آمریکا در لبنان همچنین مدعی شد تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه این کشور به‌دلیل حضور حزب‌الله در دولت این کشور، نه «محاصره اقتصادی» است و نه «تحریم مالیاتی». 


سفیر آمریکا در لبنان


دوروتی شیا، سفیر آمریکا در لبنان


نباید از نظر دور داشت که دیپلمات های آمریکایی در لبنان تلاش می‌کنند به متحدانشان این‌گونه القا کنند که لبنان امروز در وضعیت خاصی قرار دارد و مردم این کشور باید یا مخالفت صریح و مستقیم با حزب‌الله را در دستور کار قرار دهند یا اینکه همبستگی جامعه جهانی را از دست خواهند داد و دچار انزوا خواهند شد.


بی‌تردید بهبود اوضاع معیشتی و مبارزه با فساد باید در رأس اولویت‌های دولت لبنان باشد، اما برخی گروه‌های سیاسی تلاش می‌کنند با سوء استفاده از مطالبات به‌حق مردم در زمینه بهبود اوضاع معیشتی و اقتصادی، اهداف و اغراض خود را در زمینه براندازی دولت یا تسویه حساب‌های شخصی پیش ببرند. ابعاد توطئه آمریکایی-صهیونیستی زمانی روشن‌تر می‌شود که شاهدیم از سویی آن‌ها نتوانسته‌اند به اجماع بر سر مخالفت با حزب‌الله در داخل لبنان دست یابند و از سوی دیگر بخشی از مسئولیت اوضاع نابسامان کنونی در بازی با نرخ ارز یا قرار دادن لبنان تحت قیمومیت صندوق بین‌المللی پول در نتیجه رفتارهای احزابی شکل گرفته که ارتباط آن‌ها با آمریکا و کشورهای غربی محرز است. 


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب