دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1399 - 15:45
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم افزایش ابزارهای خدماتی در شبکه ملی اطلاعات/ همکاری مطلوب دستگاه قضائی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: به منظور توسعه شبکه ملی اطلاعات همه سازمان‌های مسئول باید همکاری توزیع‌یافته داشته باشند.
کد خبر : 494310
ملی 1.jpg

امیر ناظمی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات در سه سطح زیرساخت، خدمات و محتوا قابل بررسی است.
وی افزود: برای دسترسی به خدمات شبکه ملی اطلاعات ابتدا باید زیرساخت‌های لازم را مهیا کرد. به عنوان مثال برای تماشای فیلم در تلفن همراه یا رایانه باید فیلم و اپلیکیشن مربوط به آن وجود داشته باشد تا کاربران بتوانند آن را تماشا کنند. در شرایط کنونی ظرفیت مصرف روزانه اینترنت 12 برابر زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات است و خدمات متنوعی در قابل شبکه ملی اطلاعات به کاربران ارائه می‌شود.




بیشتر بخوانید: آنچه‌ باید در مورد شبکه ملی اطلاعات بدانیم




رئیس سازمان فناوری اطلاعات عنوان کرد: عمده مشکلات موجود برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات در لایه خدمات و محتوا وجود دارد. همانطور که مشاهده می‌کنید در زمان پخش برخی از برنامه‌های تلویزیون‌های اینترنتی حجم ترافیک اینترنت داخلی به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد و کاربران برای اتصال به شبکه و تماشای برنامه مورد نظر خود دچار مشکل می‌شوند. البته این مشکل در حدی نیست که دسترسی به اینترنت به طور کامل قطع شود و در ماه‌های اخیر نیز اقدامات زیادی برای رفع این مشکل صورت گرفته است. لذا برنامه‌سازان با ساخت محتوای جذاب برای مردم می‌توانند کاربران زیادی را به سمت شبکه ملی اطلاعات جذب کنند.


ناظمی گفت: اگر شبکه ملی اطلاعات را همانند بزرگراهی در نظر بگیریم که ظرفیت تردد هزار خودرو را دارد ولی اکنون فقط یک اتومبیل در آن حرکت می‌کند ولی باید به جایگاهی برسیم که حداقل 40 خودرو در این بزرگراه حرکت کند. اگر اکنون کسی بگوید باید تعداد وسایل نقلیه عبوری به 60 برسد در پاسخ باید بگوییم قطعاً وزارت ارتباطات تلاش خود را برای ارتقای توانایی‌هایی شبکه ملی اطلاعات خواهد کرد.


کمبود ابزارهای محتوایی در لایه خدمات
وی بیان کرد: مسئله دیگری که در مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات با آن مواجه هستیم کمبود ابزارهای محتوایی در لایه خدمات است. این ابزارها همان اپلیکیشن‌هایی هستند که هر روز مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند. مثلاً تا چند سال پیش هیچ گونه نرم‌افزاری برای ارائه خدمات حمل و نقل وجود نداشت ولی حالا شرکت‌های مختلفی در این حوزه فعالیت می‌کنند و سرویس‌های اینترنتی را به مردم ارائه می‌دهند. اما هنوز در بسیاری از حوزه‌های کسب و کارهای اینترنتی  ابزارهای کافی وجود ندارد.


 رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هرچه از لایه خدمات به سمت محتوا می‌رویم با مسائل چندبُعدی‌تری مواجه می‌شویم. یعنی دیگر نمی‌توانیم ارگان و دستگاه دولتی خاصی را در موضوع توسعه شبکه ملی اطلاعات مسئول بدانیم. در واقع به منظور دستیابی به اهداف مد نظر برای شبکه ملی اطلاعات تمامی فعالیت‌ها باید به صورت توزیع یافته انجام شود.


تسهیل اشتراک‌گذاری کلان داده‌ها با همکاری دستگاه قضایی


ناظمی با اشاره به موضوع همکاری دستگاه‌های قضائی و نظامی در خصوص استفاده از کلان‌داده‌ها گفت: دستگاه قضائی کشور اکنون بسیار بیشتر و بهتر از گذشته با وزارت ارتباطات به منظور تکمیل زیرساخت‌ها و داده‌های لازم در شبکه ملی اطلاعات همکاری می‌کند. اکنون داده‌هایی مانند اسناد رسمی کشور برای توسعه شبکه ملی اطلاعات به اشتراک‌گذاری می‌شود. این اطلاعات می‌تواند کمک بزرگی به شفاف شدن نظام مالیاتی در کشور کند و حتی احتمال سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مدیران شرکت‌های کاهش می‌دهد.


وی عنوان کرد: برای دریافت اطلاعات لازم از سازمان‌های نظامی به خصوص نیروی انتظامی همچنان چالش‌های اساسی وجود دارد و داده‌های لازم برای قرارگیری در شبکه ملی اطلاعات در اختیار وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات قرار نمی‌گیرد.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته