قدیمیترین بنای تاریخی مایا کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وایرد، طی تمدن مایا شهرهایی در سراسر مکزیک، گواتمالا و برزیل ساخته شد اما بشر به تازگی متوجه گستردگی این تمدن و تلاش چشمگیر کشاورزان و مهندسان آن برای ایجاد مناظر و بناهای آمریکای مرکزی شده است.
طی چند سال گذشته با استفاده از فناوری لیدار مکانی باستانی کشف شد که تا پیش از این زیر تلی از پوشش گیاهی پنهان شده بود. به گفته دیرینهشناسان، این ساختار بسیار بزرگ کار دست طبیعت نبوده و توسط انسانهای باستانی ساخته شده است. با بررسیهای بیشتر مشخص شد که این بنای تاریخی متعلق به تمدن مایاست و «آگوادا فینکس» نام دارد.
این ساختار 3 هزار ساله که در مکزیک کشف شده، یک مرکز تشریفاتی برای مایا بوده و بزرگترین و قدیمیترین بنای تاریخی متعلق به این تمدن است که تاکنون کشف شده است. به گفته گروه تحقیقاتی دانشگاه آریزونا، بررسی سازه افقی در این مقیاس بسیار دشوار است. این پلتفرم زمینی 1.4 کیلومتر طول و 10 تا 15 متر ارتفاع دارد. جادههای خاکی طول و درازی این بنا را به پلتفرمهای کوچکتری مرتبط میکند که در نزدیکی آن واقع شدهاند.
منطقهای که این بنای تاریخی در آن کشف شده، جنگل نیست و ناحیهای توسعهیافته به شمار میرود که مردم در اطراف آن زندگی میکنند. این سازه باستانی بسیار بزرگ و مسطح است و شبیه به منظرهای طبیعی به نظر میآید، به همین دلیل تا به حال از چشمها به دور مانده است. با این حال به کمک لیدار هر شکل پنهانشدهای کشف میشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/